някои знае ли откъде мога да си купя трансформаторно масло
Започната от mitko8838, 15 яну 2009 - 21:43:20
10 мнения по тази тема
Публикувано 15 януари 2009 - 21:43
искам да си купя трансформаторно масло ако някои знае от каде моля да пише може и на лс благодаря предварително
Публикувано 15 януари 2009 - 22:39
Мога да попитам, обаче утре - сега ми се вижда малко възкъсничко 
Но като за начало помисли за познат, който да работи в енергото.
Аз съм взимал от братовчед ми. От него знам, че поддръжката върти търговия с трансформаторно масло.
А ако не е тайна, за какво ти е и колко ти трябва?

Но като за начало помисли за познат, който да работи в енергото.
Аз съм взимал от братовчед ми. От него знам, че поддръжката върти търговия с трансформаторно масло.
А ако не е тайна, за какво ти е и колко ти трябва?

Публикувано 16 януари 2009 - 08:36
Във Троян има.Дане на кола да наливаш тази помия??? Защото Троянските ГОЛфаджии карат със такова нещо мешат го със нафта и като караш зад него мирише на Цаца и от време на време на Пържен картоф...

Публикувано 16 януари 2009 - 18:17
А като караш зад някой на биодизел и мирише на сръбска скара, на пържена риба, на пържени картофи, на шницел пане на китайска храна и на не знам още какво...Във Троян има.Дане на кола да наливаш тази помия??? Защото Троянските ГОЛфаджии карат със такова нещо мешат го със нафта и като караш зад него мирише на Цаца и от време на време на Пържен картоф...
![]()
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 16 януари 2009 - 21:41
Във Троян има.Дане на кола да наливаш тази помия??? Защото Троянските ГОЛфаджии карат със такова нещо мешат го със нафта и като караш зад него мирише на Цаца и от време на време на Пържен картоф...
![]()
тая пък глупост от къде я измъти?
Карал съм само 1 път с трансоформаторно масло и мога да ти гарантирам че не мирише на НИЩО.
Тва за което говориш е био дизел или просто горело олио а не трансформаторно малсо!
Публикувано 18 януари 2009 - 17:42
тая пък глупост от къде я измъти?
Карал съм само 1 път с трансоформаторно масло и мога да ти гарантирам че не мирише на НИЩО.
Тва за което говориш е био дизел или просто горело олио а не трансформаторно малсо!
Ами аз имам познат които е издумкал над 300 литра трасф. масло.......И знам как мирише.Това че твоито не е миришело е друг проблем.
Публикувано 18 януари 2009 - 17:53
Е, аз нямам толкоз опит - моето беше ново, тоест не-работило, и само 30литра.
Бистро като момина сълза. Е, не съм го близал за да разбера дали е и солено, както нея
Направих няколко километра с чисто масло и не можах да констатирам абсолютно никаква разлика.
После допълних резервоара с нафта и така си го изгорих.
Специално душих около ауспуха.
А пък братовчед ми си кара Корандото доста активно с масло и то по-често отработено такова.
То също е с някакъв МБ мотор.
Ма и неговото не мирише на скара.
Сигурно е до марка - Пернишката се оказва по-яка, очевидно
Бистро като момина сълза. Е, не съм го близал за да разбера дали е и солено, както нея

Направих няколко километра с чисто масло и не можах да констатирам абсолютно никаква разлика.
После допълних резервоара с нафта и така си го изгорих.
Специално душих около ауспуха.
А пък братовчед ми си кара Корандото доста активно с масло и то по-често отработено такова.
То също е с някакъв МБ мотор.
Ма и неговото не мирише на скара.
Сигурно е до марка - Пернишката се оказва по-яка, очевидно

Публикувано 20 януари 2009 - 10:59
Тук трябва да се включи, а се и чудя как не се е включил досега, JORO_1978. Той е експерта в горене на трансформаторно масло. Не съм 100% сигурен, но мисля че е минал над 10000км с това алтернативно гориво. Аз мога само да кажа, че не мирише на скара, картофи, цаца и т.н. Мирише си на изгоряло масло. Относно динамиката на автомобила - ми вървеше пущината. Лично съм карал тази 124-ка и го казвам от опит. Аз също бях против това да си налива този боклук в колата, но тя си е негова, ако иска и с други подправки (оцет, зехтин, олио) да я кара. Но е факт, че такова нещо съществува. Зимно време палеше по-лесно и най-важното не замръзваше. Цената му беше с малко по ниска от нафтата. И освен 124-ката и още две 190-ки и други марки автомобили се движеха с това "откритие" на българина.

Публикувано 20 януари 2009 - 15:28
1. Около 800-900 литра Аз съм изгорил с мойта кола (W124 300D)
2. Kолата работи по-тихо с трансформаторното масло отколкото с нафта.
3. Трансформаторното масло чисти много добре помпата,цилиндрите,дюзите абе там откъдето мине всичко чисти.
4. Зимно време няма да ти замръзне и да се чудиш как да размразиш горивопроводите и т.н.
5. Има и недостатъци:Сутрин като запалиш първите 1-2мин. пуши малко повече ама това е докато позагрее.
6. Ако някой има масло за продаване нека се обади......взимам го.
P.S. Kaто караш с такова гориво поне знаеш какво е!А нафтата я "кръщават" с каквото си искат.
Поздрави
2. Kолата работи по-тихо с трансформаторното масло отколкото с нафта.
3. Трансформаторното масло чисти много добре помпата,цилиндрите,дюзите абе там откъдето мине всичко чисти.
4. Зимно време няма да ти замръзне и да се чудиш как да размразиш горивопроводите и т.н.
5. Има и недостатъци:Сутрин като запалиш първите 1-2мин. пуши малко повече ама това е докато позагрее.
6. Ако някой има масло за продаване нека се обади......взимам го.

P.S. Kaто караш с такова гориво поне знаеш какво е!А нафтата я "кръщават" с каквото си искат.
Поздрави
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни