Airmatic - нова "изненада"C1144 AIRmatic pressure sensor ? W220
Започната от top, 10 яну 2009 - 23:53:05
20 мнения по тази тема
Публикувано 10 януари 2009 - 23:53
Пак пускам тема за "любимия" ми airmatic (между другото много бих искал да го махна и да сложа нормални пружини и амортисьори, сигурно е невъзможно но да си кажа). Преди два дена сутринта като беше минус 6-7 градуса си паля колата и тръгвам, карам си спокойно и се качих на цариградско, там естествено не мога да карам с 40-50км и ускорих до към 80-90, докато давах газ ми излезе това досадното съобщение Airmatic Visit Workshop и го махнах с R, после на дисплея остана само надписа 1 malfunction, като пристигнах за където бях тръгнал я загасих колата и после като я запалих нямаше никакви съобщения за грешка и така цял ден без проблеми, после на следващия ден същата работа. Днес не е изписваля тоя надпис, но вечерта бях оставил колата за около час и нещо и като тръгнах за 2-3 секунди се появи другия по гаден надпис в червено, че колата е твърде ниска и да спра. Направих една бърза диагностика с подръчни средства (carsoft) и показа тая грешка: "C1144 AIRmatic pressure sensor" ? Видимо не е спадала и не си е променяла стойката да се наклони на някъде, въпреки че скоро в БС ми казаха (аз си знам и от преди) че задния десен амортисьор изпуска и е за смяна, но не спешна (държи се за сега и не смъква колата като седи) и първото което си помислих е че от там идват тия надписи и грешки, другото което си помислих е че тая кола просто не става за сняг, ниски температури, българси условия на дупки и натрупани буци по калниците и може тая грешка да е случайна, нещо да е замръзнало. Въпроса е какво да правя ? Нещо взеха да ми омръзват тия постоянни грешчици и проблеми, разстройвам се психически като се появят.
Публикувано 11 януари 2009 - 00:31
Да взема да ти цитирам нещо за разсейване на облаците, докато чакаме автора на цитата:
На автора на цитата сигурно му е писнало да ми чете глупостите свързани с скапаната ми кола. Досега се рових в WIS и намерих снимки къде се намира тоя сензор, но не мисля че мога сам да го "инспектирам" или нещо да правя по тая система защото съществуват много възможности да прецакам нещо друго и освен това пише за рискове от екслозия на газ при боравене с тия неща (системата трябва да се деактивира с STAR DIAGNOSIS) - каквото и да значи това не искам да стана жертва
Публикувано 11 януари 2009 - 00:56
Доколкото може да се верва на Карсофта,....и както разбирам вече си наясно къде е сензора за налягането на системата,...единственото нещо което можеш да направиш е да провериш буксата дали не е влажна,замръзнала,..и прочие!
Малко контактно масло,....и ако не се оправи,.....смяна на сензор,..или целия вентилблок!
Малко контактно масло,....и ако не се оправи,.....смяна на сензор,..или целия вентилблок!
Публикувано 11 януари 2009 - 00:58
Въпроса е какво да правя ? Нещо взеха да ми омръзват тия постоянни грешчици и проблеми, разстройвам се психически като се появят.
Ми кво,вземи си пак една 140 и си кютай.
Черна серия на 129 с 600 мотор го преправяха с нормални и стана.Да ти ровя ли как става фифела или ?
.
Публикувано 11 януари 2009 - 02:24
Доколкото може да се верва на Карсофта,....и както разбирам вече си наясно къде е сензора за налягането на системата,...единственото нещо което можеш да направиш е да провериш буксата дали не е влажна,замръзнала,..и прочие!
Изтрих грешката и ще покарам, но усещам че ще последват още съобщения и грешки особено след днешната кратка поява на червения надпис - това предвещава проблеми. Кофти е че нямам условия където да я разглобя и да видя буксата, в тоя студ навън е мазохизъм да се работи. Превръщам се в роб на тая скапана кола и тия съобщения ме дразнят, ще взема да лепна една черна лепенка на централния дисплей и така ще си реша проблемите.
Ми кво,вземи си пак една 140 и си кютай.
Черна серия на 129 с 600 мотор го преправяха с нормални и стана.Да ти ровя ли как става фифела или ?
Неискам W140-ка омръзнали са ми. Искам G300TD 177hp без централен дисплей за проблеми. Направо няма оправия с тия коли, незнам как е при теб, но аз се занимавам с поддръжката на 3 дърти кочини (W220 S500,W210 E320, W124300D и една пура 500SE от която съм вдигнал ръце) и нещо почна да ми писва от проблемите им, като се замисля и сметна колко съм дал за тая скапана 500, за тия пари можех да си купя една нова Ц180 от последните модели w204. Иначе за W129 няма проблеми да се преправи с нормални пружини и амортисьори защото при тях има вариант и без ADS а при W220 стандартно всички са с AIRMATIC и няма пружини и "нормални" амортисьори, все пак ако някой е правил нещо по въпроса може да е интересно.
Публикувано 11 януари 2009 - 06:56
Ма я не се оплаквай,сега като ти втаса още малко па като вземеш онова дето прилича на тухла / много ме кефи да знаеш / и сьвсем ще запьлниш колекцията.
Аз сьм с тия трите в подписа и едно 88 година 300Е,оглеждам се за друга Ска,но дали 126 или 140 още е рано да се каже.Разликата е,че при мен няма/НЯМА,когато и да клекне нещо времето все позволява да се бачка по колата,а и това да имаш брат близнак не е за подценяване.Като им се нервираме и половината пада на двора за 2 часа.
http://www.benzworld...ont-struts.html
11 странички тема кое и как се поправя.Трета страница дьното е твоя проблем.Сега ще видя как ги сменяха тия с нормални.
Аз сьм с тия трите в подписа и едно 88 година 300Е,оглеждам се за друга Ска,но дали 126 или 140 още е рано да се каже.Разликата е,че при мен няма/НЯМА,когато и да клекне нещо времето все позволява да се бачка по колата,а и това да имаш брат близнак не е за подценяване.Като им се нервираме и половината пада на двора за 2 часа.
11 странички тема кое и как се поправя.Трета страница дьното е твоя проблем.Сега ще видя как ги сменяха тия с нормални.
.
Публикувано 11 януари 2009 - 13:20
Искам G300TD 177hp без централен дисплей за проблеми.
Хехе, и аз искам такова
Според мен, проблемите на top идват от това, че колата си я взе от Българска автокъща. Примерно аз от моята съм доста доволен и за мене като цена/качество колата е супер.
Съдружника ми пък има 320 дизел 2004 година, вече е на 200 000 км, и там няма никакви изненади, т.е. на всяка смяна на маслото излиза по някоя дреболия, но нищо страшно
I love the sound of V8 in the morning...
Публикувано 11 януари 2009 - 16:09
ако ти се играе да мериш този сензор то
захранващо напрежение 4,75-5,25 V
сигнал 0,5-3,5 V
и в описанието казват ,че при поява на съобщение от време на време
да се провери кабелите към маса и за прекъсване
и карсофта може да тества аирматика
така че си го тествай може да вдигаш всяка гума по отделно
и всички заедно и да сваляш поиграй си малко и ще налучкаш проблема
и си провери буксата на компресора от друсането се откача ама не напълно
и почва така да прави
сигнал 0,5-3,5 V
и почва така да прави
Публикувано 11 януари 2009 - 18:25
top,няма ли да ти е бавна тази G класа?Колко пари вървят точно тези в момента?
Мисля,че направи грешка,че продаде W140ката или по-скоро грешката е че купи W220.Можеше направо една джипара да вземеш.Ем върви прилично,ем зимата си цар!
Всъщност предполагам,че няма да ти е бавна 177кс джипка,защото моят Нисан е толкова и на дълъг път при изпреварване нямам никакви проблеми,ем е само 4 цилиндъра.
Ама кубчето ми е мечта и на мен.Едно черничко 500 да е,но със не най-новия интериор,който е отврат.Искам оня дето прилича на интериора на w140......ма скоро няма да е.......
Продавай я тази кола.
Мисля,че направи грешка,че продаде W140ката или по-скоро грешката е че купи W220.Можеше направо една джипара да вземеш.Ем върви прилично,ем зимата си цар!
Всъщност предполагам,че няма да ти е бавна 177кс джипка,защото моят Нисан е толкова и на дълъг път при изпреварване нямам никакви проблеми,ем е само 4 цилиндъра.
Ама кубчето ми е мечта и на мен.Едно черничко 500 да е,но със не най-новия интериор,който е отврат.Искам оня дето прилича на интериора на w140......ма скоро няма да е.......
Продавай я тази кола.
Публикувано 11 януари 2009 - 18:43
Ма я не се оплаквай,сега като ти втаса още малко па като вземеш онова дето прилича на тухла / много ме кефи да знаеш / и сьвсем ще запьлниш колекцията.
![]()
![]()
Тия с някакви епоксидни лепила уплътняват горната част на амортисьора, моите ги гледах и нямат такива напуквания, предполагам са сменяни, проблема е десния заден за него няма ремонтни комплекти, ще го изчакам да клекне и ще го сменя.
Хехе, и аз искам такова
Според мен, проблемите на top идват от това, че колата си я взе от Българска автокъща. Примерно аз от моята съм доста доволен и за мене като цена/качество колата е супер.
Съдружника ми пък има 320 дизел 2004 година, вече е на 200 000 км, и там няма никакви изненади, т.е. на всяка смяна на маслото излиза по някоя дреболия, но нищо страшно
Сигурно не е поддържана както трябва, има неща които трябва да се следят, но тук никой не е обръщал внимание. Ще се позанимавам още малко и ако продължи да се скапва ще отиде в някоя авто къща.
ако ти се играе да мериш този сензор то
сигнал 0,5-3,5 V
и почва така да прави
Мерси за данните, ще го измеря като я разглобя и ще проверя кабеляците, взел съм си спрей за почистване на електроника, ще извадя и почистя буксата. В моя карсофт май няма такава функция за тестване на еърматика, може само общ тест да се прави и има някаква друга функция за активиране, но нищо повече.
top,няма ли да ти е бавна тази G класа?Колко пари вървят точно тези в момента?
Продавай я тази кола.
Ще ми е бавна но няма пъно щастие
Публикувано 11 януари 2009 - 19:35
Те хората по 'белите' държави затова карат нови коли, а ние си мислим, че сме тарикати като им изкупуваме таралясниците и после си блъскаме главите със сервизи... Освен това нямаме и пътища за тия мощни коли, моята даже не съм я настъпвал в България с над 200.
Г-класата е идеална, обаче за 300тд в мобилето има само 20-на обяви за цяла Германия. А цените са нереално високи, тва е кола на 12 години все пак. На истински джип като Г-клас над 200 коня не му трябват, с тия два цели моста повече коне са направо опасни
И возията му не е кой-знае какво, но сигурно се свиква
Г-класата е идеална, обаче за 300тд в мобилето има само 20-на обяви за цяла Германия. А цените са нереално високи, тва е кола на 12 години все пак. На истински джип като Г-клас над 200 коня не му трябват, с тия два цели моста повече коне са направо опасни
I love the sound of V8 in the morning...
Публикувано 11 януари 2009 - 20:53
Те хората по 'белите' държави затова карат нови коли, а ние си мислим, че сме тарикати като им изкупуваме таралясниците и после си блъскаме главите със сервизи... Освен това нямаме и пътища за тия мощни коли, моята даже не съм я настъпвал в България с над 200.
Г-класата е идеална, обаче за 300тд в мобилето има само 20-на обяви за цяла Германия. А цените са нереално високи, тва е кола на 12 години все пак. На истински джип като Г-клас над 200 коня не му трябват, с тия два цели моста повече коне са направо опасниИ возията му не е кой-знае какво, но сигурно се свиква
Напълно съм съгласен. Като си взимах колата не съм си мислел че ще искам да карам с над 200, обикновено по магистралата карам с 160-180 където може, по важно ми е мощния двигател при изпреварване на двухосочни пътища и стабилноста на колата, като натисна бутона за спортен режим на амортисьорите мисля че W220 е доста стабилна кола, това ми харесва в тоя модел. Иначе ми е направо жал за окачването като карам по тия скапани пътища, затова си махнах 18 цоловите джанти и минах на 16-ки, общо взето избягвам дупките но неравностите няма как, като мина през нещо и като се разтресе колата ми се свива сърцето и си мисля как всичко се скапва, не ми се мисли какви дупки ще се отворят като почне топенето на снеговете, обикновено става ад. Дано G класата издържа на тия условия, но едва ли е проектирана чак за толкова лоши условия, сигурно и тя ще се разбие по улиците ни.
Публикувано 12 януари 2009 - 11:52
Е то Г джипката е кат камион в окачването .... то не че няма нещо дет не се разваля ама тва е много здраво.
Иначе ти се кефя на търпението .... 100 проблема с тая Ес ка и пак я караш..
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 12 януари 2009 - 12:16
Е то Г джипката е кат камион в окачването .... то не че няма нещо дет не се разваля ама тва е много здраво.
Нашите дупки са непобедими и бронетранспортьор да карам пак ще му се разтропа окачването
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА