Помогнете в избора на накладкиНакладки за мерецедес C180 96 г.
Започната от stefito, 08 яну 2009 - 13:05:38
20 мнения по тази тема
Публикувано 08 януари 2009 - 13:05
Здравейте колеги, обръщам се към вас за помощ да ме насочите какви накладки да си взема. Вчера ми светна лампичката на таблото (жълто кръгче със скобички) и като слезнах от колата забелязах че предните накладки са заминали. Хич не се виждат. Разглеждах тук във форума и видях че колегите препоръчват Текстар, освен тях има ли други модели които са добри? И другия ми въпрос е трябва ли да взимам датчици за тях и същата марка трябва да бъдат? Колко пари излиза една смяна на накладки? Благодаря ви предварително! flagMB new.JPG
Публикувано 08 януари 2009 - 13:58
Само допиши модел и година и шансовете за отговор ще се удвоят!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 08 януари 2009 - 14:03
ATE
I expect nothing. I fear no one. I am free.
Публикувано 08 януари 2009 - 17:05
ATE
Тука в немско вероятноста за менте е доста малка- извадих моите -не бяха сваршили но забелязах че дисковете се дерат.
Старите бяха Пагид и Техртар .....
Сменил сам доста АТЕ - и даже и да са на 5 години АТЕ пак не драскат дисковете.
Отделно сега колата спира по добре .
Тука в немско вероятноста за менте е доста малка- извадих моите -не бяха сваршили но забелязах че дисковете се дерат.
Старите бяха Пагид и Техртар .....
Сменил сам доста АТЕ - и даже и да са на 5 години АТЕ пак не драскат дисковете.
Отделно сега колата спира по добре .
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 08 януари 2009 - 17:52
Текстар или от БС. от там ще ти дадат Jurid или Pagid, no cenata e 2-йна.
щом ти е светнала лампичката--значи и датчици ще сменяш. Защото вече е пробита изолацията им и после от там ще влезе вода и ще изгният допиращите се проводници и може за 2рият път като се изхабят новите накладки да не светне индикацията.
Аз следя накладките и сменявам една идея преди да стигне индикатора до диска
щом ти е светнала лампичката--значи и датчици ще сменяш. Защото вече е пробита изолацията им и после от там ще влезе вода и ще изгният допиращите се проводници и може за 2рият път като се изхабят новите накладки да не светне индикацията.
Публикувано 08 януари 2009 - 18:00
Чакай де, той датчика не е ли вътре в самата накладка?Текстар или от БС. от там ще ти дадат Jurid или Pagid, no cenata e 2-йна.
Поне на ситроените ми се върти нещо такова в главата, че датчика беше в накладката и като я сменяш, сменяш и датчика...
Фактически на плочката има куплунг, където се закача кабела... и като смениш накладката закачаш кабела към новата

Знам ли може и аз нещо да не съм в час...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 08 януари 2009 - 19:59
Чакай де, той датчика не е ли вътре в самата накладка?
Поне на ситроените ми се върти нещо такова в главата, че датчика беше в накладката и като я сменяш, сменяш и датчика...
Фактически на плочката има куплунг, където се закача кабела... и като смениш накладката закачаш кабела към новата
Знам ли може и аз нещо да не съм в час...
Отделно се продават и се пъхат в дупката на накладката, така е на мерцедесите които съм имал.
Публикувано 08 януари 2009 - 20:03
на всичките е така. даже и на 211
Публикувано 08 януари 2009 - 21:08
Само Textar...
Публикувано 08 януари 2009 - 22:35
ATE

Това са накладките!
Сега и дисковете ми са АТЕ - коренно различно спиране!
Публикувано 08 януари 2009 - 22:44
Здравейте колеги, обръщам се към вас за помощ да ме насочите какви накладки да си взема...
Такива които като ги драснеш с ключа да оставя следа да не кажа деруга,с други думи "меки".Така ще икономисаш от дискове и няма да ти свирят.
Публикувано 09 януари 2009 - 17:03
Благодаря ви колеги за мненията. А за марката Акебоно какво мислите?
Имат добра керамика,Евро модела
.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни