За автомобил няма нотариален акт, има само нотариална заверка на договора за покупко продажба. Работа на нотариуса е да провери дали няма тежести върху автомобила. Глобите и данъците си остават за предишния собственик. Трябват обаче документи за прехвърлянето.При положение ,че ти харесва автомобила няма от какво да се притесняваш. По закон пред нотариус се представят и двата талона малкия и големия. Ти като собственик поемаш отговорност след като изповядаш сделката пред нотариус като в договора да се отбележи състоянието на автомобила и липсата на бланки и талони. Той си носи по НК отговорност при последици кайто може да постъпят .Много зависи от нотариалния акт който ти изготвят. Направи една консултация при адвокат те могат да направят проучване за състоянието, мен лично ме съмнява да не го е заложил някъде и да е дал за гарант малкия талон. Дай рег. номера на автомобила на моя имейл magnym71 и ще ти кажа дали е спрян от движение.
![Снимка](https://static.mbclub.bg/forums/uploads/profile/photo-thumb-247.jpg?_r=0)
Пак проблеми с документи...
Започната от Lorinser, 03 яну 2009 - 15:20:10
23 мнения по тази тема
Публикувано 04 януари 2009 - 19:50
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 04 януари 2009 - 19:58
мен лично ме съмнява да не го е заложил някъде и да е дал за гарант малкия талон.
Доколкото съм запознат за гарант взимат големия талон ,а не малкия...
Публикувано 04 януари 2009 - 23:40
Много благодаря за подробното инфо момчета!!
утре сутрин почвам разследването!
утре сутрин почвам разследването!
Публикувано 04 януари 2009 - 23:58
Не се стискай, пусни малко снимки
![;)](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/wink.gif)
Публикувано 05 януари 2009 - 00:45
за сега нямам снимки, понеже не е при мен колата...
Публикувано 10 януари 2009 - 17:55
Колеги, ще взимам една кола, НО просветените да помагат с жокери:
Собственика недава малкия талон, казва че го е загубил, НО аз пък си мисля че са го спрели куките, за редица нарушения, и са спрели колата от движение. И аз си мисля че при спряна кола от движение, полицаите конфискуват малкия талон и съставят акт??
Ако има ПТП или някакво нарушение ти вземат талона /на шофьора/.Това го знам със сигурност, понеже ми вземат талона вече два пъти. Малкия талон е за да се удостовери принадлежността на автомобила при евентуална проверка от контролен орган.
Мммммм, май някой ще кара кафява пура в перфектно състояние скоро
![:rolleyes:](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
W124 200E M102 963 - Черния феникс
Публикувано 10 януари 2009 - 19:15
в момента ми текат проверки и разкрития.
до момента се установи че е спряна от движение, но продължава бюрократичната борба!!имам мноооого мерак и трудно се отказвам!
до момента се установи че е спряна от движение, но продължава бюрократичната борба!!имам мноооого мерак и трудно се отказвам!
Публикувано 10 януари 2009 - 19:18
кафявата пура.... ако взема SEC, вече ще ми е излишна, но и дори тогава няма да ми е спешна за проданМммммм, май някой ще кара кафява пура в перфектно състояние скоро
....
![:)](http://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Публикувано 16 януари 2009 - 00:10
Бояне, не знам до къде си стигнал но е добре да знаеш и този вариант: Ако намериш собственика по талон и на него му се занимава-бракува колата. Ти я купуваш с нот. заверен договор(с продупчен и отбелязан че е бракуван ) голям талон и я почваш как си знаеш. Когато си готов минаваш Технотест. След като е имала регистрация в БГ не е никакъв проблем да я пуснат. Ако ще пъхаш друг д-л, трябва да имаш документ за него. За да го регистрират в КАТ или трябва да имаш документ, че е внесен отвън, или да имаш договор за покупка, но трябва да е от кола,която е бракувана. Ще искат копие от талона на бракуваната кола. Успех в начинанието.
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни