Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Пак проблеми с документи...

• Please log in to reply
23 мнения по тази тема

#1 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 03 януари 2009 - 15:20

Колеги, ще взимам една кола, НО просветените да помагат с жокери:

колата, няма гражданска, нито преглед, от...не се знае от кога..
Собственика недава малкия талон, казва че го е загубил, НО аз пък си мисля че са го спрели куките, за редица нарушения, и са спрели колата от движение. И аз си мисля че при спряна кола от движение, полицаите конфискуват малкия талон и съставят акт??

ВЪПРОСА Е: как точно да проверя дали е спряна от движение? как да проверя дали има задължения към КАТ?
Искам да прехвърля колата на мое име, и ако е спряна от движение, явно трябва пак да мине през каналите на КАТ...нали?
А ако е съставен АКТ за еди кви си нарушения, аз ли трябва да ги платя?

Шубе ме е да не се окаже че е извършвано престъпление с тази кола, а аз да я платя и да я конфискуват...
Отделно, как да проверя откога не са плащани данъци на колата? и колко има да се плати?? В данъчното с ВИН номера??

а отделно е и на зор работата... :(
  • 0

#2 boby1444

boby1444

Чирак

• Потребители на форума
  • 136 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140 300SE-1992г.

Публикувано 03 януари 2009 - 15:33

След като е конфискуван малкия талон колата е спряна от движение,отиваш сис собственика до КАТ да ти се издаде временен талон за да можеш да я прехвърлиш нотариално.Актовете са поименни тоест тебе тва не те касае,а за данъка тази кола може изобщо да не регистрирана в общината ,при смяна на собственост купувача има 1 месец да я регистрира в общината по местоживеене но много малко хора го правят за да не се плаща данък които ти трябва само за прегледа а това не е проблем.Ако нямаш много твои човек в КАТ бягаи от тази кола.
  • 0
Death Metal Fan

#3 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 03 януари 2009 - 16:21

С трите имена на собственика,адреса и ЕГН-то му отиваш в съответната община по местоживеене и проверяваш веднага какво и дали дължи за колата-поне това е лесно!Така,или иначе ако има неплатени данъци не може да стане сделка.Със същите данни на собственика и големия талон отиваш в КАТ,за да провериш и там,каква е хавата,като ще висиш на съответното гише... :kill_myself:
Да не ти пука,обаче какви и дали актове има да плаща сегашния собственик-това не е твоя грижа.
Не ми харесва,обаче,че работата е на"зор".... :blink:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#4 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 03 януари 2009 - 16:32

Бързата котка ,..слепи ги ражда!
  • 0

#5 smikov

smikov

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:

Публикувано 03 януари 2009 - 19:53

АДВ, ЧСИ и ДСИ изпращат писмо до КАТ и налагат запар за продажбата (по-точно пререгистрацията), за някакъв дълг.Там провери.Иначе за данъка да не ти пука, задължението си е на стария собственик.
  • 0

#6 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 03 януари 2009 - 19:57

АДВ, ЧСИ и ДСИ изпращат писмо до КАТ и налагат запар за продажбата (по-точно пререгистрацията), за някакъв дълг.Там провери.Иначе за данъка да не ти пука, задължението си е на стария собственик.

ама разтълкувай абревиатурите! ;) Агенция за Държавни вземания,Частен Съдебен Изпълнител,Държавен Съдебен Изпълнител.А,тия частните как бързо действат...мани-мани...! :wacko:
  • 0

#7 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 03 януари 2009 - 20:13

Бързата котка ,..слепи ги ражда!

то ако е лесно няма да е интересно.... :)
имам 1 седмица за размисъл...

така..значи аз имам само голям талон. проблема е, че ми я продава 3то лице, тоест човека Х, я копува от човека Y, с пълномощно, някога си, сега аз я взимам от Х, и сега аз трябва да издиря първия собственик по талон, за да ми я прехвърли. това бях забравил да го добавя по-горе.

та в понеделник ще се разходя до КАТ и Общината, накрая ще пробвам да открия човека от талона, на посочения там адрес...

и още един въпрос, немога ли да я прехвърля, без да съм взел малкия талон? само с платени данъци?
  • 0

#8 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 03 януари 2009 - 20:22

гледай не кое,дали и как може да стане,а гледай утре да нямаш проблеми!тогава ще стане"интересно"!инак у наше село всичко става...ама не съвсем...
първо си подсигури собственика по талон,после вече общината,КАТ,и ако няма проблеми-действай.
  • 0

#9 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 03 януари 2009 - 20:35

Ебахти колата,...ква е тая кола златна бе Бояне!?
Уникат ли е!?
Да не е ,.... черен CL?
  • 0

#10 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 03 януари 2009 - 20:57

гледай не кое,дали и как може да стане,а гледай утре да нямаш проблеми!тогава ще стане"интересно"!инак у наше село всичко става...ама не съвсем...
първо си подсигури собственика по талон,после вече общината,КАТ,и ако няма проблеми-действай.

това ми е целта--всичко да стане изрядно.
Лошото е че този от когото я купувам, е невероятна мърда, и неще въобще да се занимава, за него е най-лесно да си седи там и да не се занимава с нищо. Даже го мързи и на вторични да я върне

LYNX, колата е... SEC , ма не е черен, а зелен, пребоядисан в сиво
  • 0

#11 martom

martom

Напреднал

• Потребители на форума
  • 415 Мнения:

Публикувано 03 януари 2009 - 22:24

Даже го мързи и на вторични да я върне

Тя ако е за вторични на теб за какво ти е?Дай някоя снимка(ако имаш де)Иначе този който ти я продава(не собственика по талон)трябва да има пълномощно.Виж какво пише в него,дали има право да я продава,разпродава на части или да я върне за скрап.Ако го пише това можеш да я купиш и от него,но трябва да са платени всички данъци в общината до сега.За гражданските и прегледите няма значение че не са правени.
  • 0
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

#12 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2009 - 23:50

Тя ако е за вторични на теб за какво ти е?

Жокерче - виж му темата с вьпроси за електриката на мотор осмак дето трябва да влезе в 124 и май работата е ясна.
  • 0
.

#13 Marillion

Marillion

Чирак

• Потребители на форума
  • 122 Мнения:
  • Град:Бургас-Айтос
  • Автомобил:
    C 220 Diesel 1997

Публикувано 04 януари 2009 - 11:23

При прехвърляне на МПС се използва големия талон.
Щом човека е я "продал" с пълномощно, то на практика нямаме продажба и автомобила се води на негово име. 100% не са и платени данъците. При прехвърляне на автомобила ще са ти нужни следните неща:
1. Голям талон
2. Удостоверение за застрахователна стойност на МПС
3. Бележка/и за платен данък
4. Декларации по ДОПК и ЗННД
Ако собственика е закупил МПС-то по време на брака си, то в продажбата задължително трябва да участва съпругата му.
Този, който ти я "продава" (пълномощника) няма да може да го направи, защото ще са му необходими нотариално заверени декларации (т.4), а ако пълномощното е само от мъжа (т.е. само от единия съпруг), то той може да прехвърли само 1/2 идеална част от колата. Абе... голяма простотия.

Сега... За да разбереш дали има някакъв проблем с автомобила начините са 2:
1. Имаш познато ченге, което да направи справката вместо теб.
2. Хващаш собственика по талон и говориш с него. Само той може да я бракува официално, така че ще спестиш ходене до КАТ. Ако не знае нищо по въпроса отивате заедно и проверявате дали е спряна от движение.

Много е важно колата с какви номера е. Ако е от новите - няма да минаваш канал, а само смяна на собственост. Там ще искат застраховка ГО, преглед.... абе всички екстри.

Ако смяташ да я купуваш и ще ползваш само двигателя (или за части) има друга врътка.
Хващаш собственика да я бракува. После правиш един договор за покупко-продажба на двигател на МПС. Този договор няма нужда от нот. заверка. Слагаш двигателя на твоята кола и ако всичко е наред притичваш до КАТ с договора и обесняваш, че си купил двигател и искаш да ти се смени талона. Взимаш си и едно копие от документа за бракуване на старата кола и.. всичко ще е ОК. Плащаш си за смяната на талона и си 6 точки.

Ако имаш някакви проблеми - питай. Адвокат съм. Ще помагам с каквото мога - договори, съвети и т.н.
  • 0

Публикувано изображение

Mercedes-Benz C 220 Diesel / W202T

#14 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 04 януари 2009 - 12:22

Я верни пусни някоя снимка на това чудо :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

logo-600-1002.png

#15 Кирил71

Кирил71

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 42 Мнения:
  • Град:Златоград
  • Интереси:лов и риболов
  • Автомобил:
    C 220 cdi 1999г.

Публикувано 04 януари 2009 - 19:34

При положение ,че ти харесва автомобила няма от какво да се притесняваш. По закон пред нотариус се представят и двата талона малкия и големия. Ти като собственик поемаш отговорност след като изповядаш сделката пред нотариус като в договора да се отбележи състоянието на автомобила и липсата на бланки и талони. Той си носи по НК отговорност при последици кайто може да постъпят .Много зависи от нотариалния акт който ти изготвят. Направи една консултация при адвокат те могат да направят проучване за състоянието, мен лично ме съмнява да не го е заложил някъде и да е дал за гарант малкия талон. Дай рег. номера на автомобила на моя имейл magnym71 и ще ти кажа дали е спрян от движение.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни