Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Специфичен шум откъм мотораW202

• Please log in to reply
9 мнения по тази тема

#1 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W210 3,2CDI 197hp avangard

Публикувано 26 декември 2008 - 20:50

Здравейте колеги!
Честито Рождество Христово на всички!
От няколко седмици от към мотора имам специфичен шум. В началото си мислех че е от дифа защото го забелязах по време н адвижение като пусках Шипка.Звучи като виене определено.Изключих от скорост и след малко виенето изчезна.Спрях колата и я форсирах на място виенето отново се появи. Заслушах се като отворих капака на двигателя но не мога да го локализирам. Опитвам се да ви насоча по -добре но не зная как.Шума доста наподобява/поне на мене/ на шума все едно се возиш в такси с включена радиостанция или автомобил с пуснато радио когато няма филтри за странични или вредни шумове/май обяснението ми не струва много но аз го оприличавам на това/има едно виене при подаване на газ.Скоро сменях лагери на алтернатора-та от това няма да е май.При покупката на колата не смених обтягащата ролка та съм се насочил натам.Колата е Ц200-95г бензин.
Благодаря ви предварително.

Този пост е редактиран от Faca: 29 януари 2009 - 20:53

• 0

#2 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 26 декември 2008 - 20:53

Предполагам може да е водна помпа или някоя от другите шайби които се задвижват от пистовия ремък но това са само догатки.Ще чакам да свършат празниците за да отида на майстор но ще се радвам да споделите някакво мнение по въпроса.
  • 0

#3 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 26 декември 2008 - 21:17

Ок...Вени благодаря!
  • 0

#4 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 28 януари 2009 - 21:34

Та...да си продължа темата.
След няколкократно сваляне на ремъка от майсторите ,завъртане на всички възможни ролки които задвижва ремъка не се чу никакъв излишен шум въртейки ги на ръка.Реших да експериментирам и да сменя ролката тъй като най-вероятно/така си мислех до днес/ шума идва от нея.Не я бях сменял при първоначална покупка на автомобила.Та...запретнаха се едни майстори да ми отвъртат ролката и скъсаха главата на болта но....това не е болка за умиране.По сложното обаче стана днес когато отново свалиха ремъка майсторите с идеята да свалят ролката и да сменим лагера вътре или цялата ролка когато завъртях на ръка перката с вискомуфата и.......онзи характерен шум който чувах на запален двигател го чух и сега.
Ами сега......
Някои ще кажат водна помпа,днес чух и др мнение-шибър на водната помпа-нищо му няма ,карай.Или сложи червен антифриз и всичко ще се оправи.
Дайте мнение какво ли може да вие след като помпата не тече и не прави проблеми освен ч еиздава виещ звук.Може и да е пред разваляне а може би не.Ако някой е имал такъв проблем моля да пише.
  • 0

#5 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 28 януари 2009 - 21:45

Шума от виското ли е или от помпата?
  • 0

#6 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 28 януари 2009 - 21:53

значи първо разбери дали е от помпата или от лагера във виското.

ако е от помпата, виенето означава, че фибърът е изпуснал и е наводнил лагера, той си е сменил звука защото е нарушено мазанате му. с лед още малко време лагерът ще задере и може да строши сепаратора и блокаж.
не е протекла, защото има още едно уплътнение преди да избие през валът.
  • 0

#7 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 28 януари 2009 - 22:07

Според мене не е от виското защото държейки с едната ръка шайбата на помпата и въртейки с другата перката шум няма.Има само когато пусна да се върти свободно и шайбата на помпата.
  • 0

#8 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 28 януари 2009 - 22:16

Ами...дано не сте прави Вени ама като дойде ще я правя.Не съм на 100% сигурен иначе досега да съм я махнал вече. Така я карам вече 2 месеца
  • 0

#9 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 28 януари 2009 - 22:25

Весооо,аз като ти пях днес онази песен за водната помпа,лагера и фибера ти не слушаш.Те твойте ремонти край нямат.Остави я на мира малко тая кола бе!
"Тя колата не се плаши от каране-ами от кадърни майстори''
  • 0

#10 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 28 януари 2009 - 22:30

Ами....и аз така реших вече.Все се услушвам нещо да не тропне или да не вие и тн ама сега ще я оставя да видя какво ще се случи.
Защо ли го пиша тва като не мога да го направя и няма да спя нощем докато не отстраня това виене. :kill_myself:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни