Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Теч водна помпамасло в антифриза

• Please log in to reply
18 мнения по тази тема

#1 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 22 декември 2008 - 07:38

Публикувано изображение

Ммммм такаааа,както някои от вас знаят шестака на Духчо е за гарнитура на главата трета година вече.Стегнахме я с брата една идея ма не е това проблема,тоя аз си го знам.

Преди няма и 5 месеца / тия не се трошат лесно,няма майтап / ми протече водната помпа или някьде около нея.Няма как да се види гадината,пада се под термостата и кофти е обьрната,а за да стигна до нея се вади всичко на снимката,само мотора остава там и дросела.Та тече от някьде или по-точно почна с капане ма днес я гледам за около 2 дни локва колко тава за софийска баница под нея.

Та стегнах и малките болтове които се падат обратно на посоката на движение / знам ма аз така правя /спря за малко,но сега пак си тече гадината.

Масло имам в охладителната система от поне 3 години,3 пьти сьм промивал системата,антифриз от зеления,че няма какво да и пазя на тая и дестилирана вода едно кьм гьотере.

Знам,че маслото разяжда гумените ъпльтнения по охлаждащата система,това го знам.Знам,че най-лесно е да си сменя помпата и да не си играя ма при мен играта е част от кефа та вьпроса е леко странен.

Какьв ми е шанса помпата да е здрава,а само гумено упльтнение да е клекнало и от там да тече?

Публикувано изображение

Това ми е помпата,баси шибания модел.Та какьв ми е шанса като го разкостя това да видя скапано упльтнение на помпата и след смяната му да се реши проблема с теча?

И ДА,все още го карам и все още е за гарнитура и ДА все още вьрви на пожар.
  • 0
.

#2 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 22 декември 2008 - 07:46

Доста често причината за теч около/или зад помпата/ са тези о-пръстени!
  • 0

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 22 декември 2008 - 07:56

То че ше има тренировка по смяна на водна на шестак е ясно ма преди това точно това ще направя - сменям му гумите зад шибаната помпа,сьбирам всичко / дано не ми останат части само / и пробвам.Тькмо пак ще му изчистя дросела,кабелите и мотора малко.Ще му сменя и хидравличното,че така или иначе ше сьм на прасе,а и антифриза пак,че му е време.

Мерси Линксе,кьдето и да четох все това пише,а и в моя случай има и причина.Само да дойде основната и мятам резервата.Ако пак тече ще мина на сериозна атака - смяна на помпа ма не е помпата,шесто чуство имам,че не е помпата.

За поколенията - колата не грее,не качва температура,климатика си и бачка без да загрява,парното бичи та не се живее вьтре,масло в антифриза има ма сега е малко и кой ви каже,че тия са лабави мотори не му вярвайте.Е искат гарнитура ма и да не я смениш кара по 30 000 километра или поне моя така прави.Синтетично масло обаче и ИРИДИУМ свещи с К&Н филтьр.Ма няма да се излагаме я :0_yahoo: :drift1:
  • 0
.

#4 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 22 декември 2008 - 22:08

Аз Да ти споделя нещо,..да те фърля у размисъл и недосапиване!

Като я разпердушиниш за О-пръстените на водната помпа,...я земи смени топлообменника на маслото,...там е да,...на най ебаното место,...под смукателите!
Оти само на Американки ми се случва да меши масло и охладителна течност от този елемент,....ако знаеш колко глави съм сменил,...и после с наведен поглед и топлообменника,...от срам,...!

Успех,...Топла Коледа,..Студени вина,...И мир!
  • 0

#5 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 22 декември 2008 - 22:19

Срам не срам тва го тьрсих 3 дена и няма и няма.Ни по форуми ми излиза ни по магазините ни никьде.Това е честа повреда по лодките,там антифриза е в баня сьс солена вода,че няма как да му пернат нормален радиатор.И маслото така охлаждаме и антифриза.
Е преди седмица му сменям гумите при Цецо.А наш Цецо кара такова и ги знае човека.Гледа го и той и ми вика СМЕНИ МУ ХИЙТ ЕКСЧЕНДЖЬРА ма на,ровим кат свиня 3 дни пак и няма и няма.

И си е за главица горкия,тече под колекторите та знае ли се.Като го напьна и замирисва на масло.Ма сега ще го разкостя и ще го видя кьде какво има,че и на мен не ми се вярва 3 години с газ до ламарината,25 на 100 разход дава и главата да не му клекне.Ма си е така.

Та как да е де,ще го видя и тва тия дни.

Мерси Линксе,най-посе и ти си призна,че грешки правиш ;) :hooray: :beer:
  • 0
.

#6 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 22 декември 2008 - 22:50

Аз колкото коли съм вкарал у гробницата,...толкоз мъртъвци нема у гробищата!
Един майстор ме е учил:
-За да станеш добър доктор тебе да напълниш едно гробище,...за отличен-две!
  • 0

#7 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 22 декември 2008 - 22:53

Адреса си ми дай,идвам да уча ако има място у моргата. ;)

А за тая гад сериозно сьм се замислил.Е вчера цели 3 кинта за вода дадох,ше ме разори кочинката и ниедна
  • 0
.

#8 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 23 декември 2008 - 00:34

и от мен добавка--малка де.
има малък шанс да тече от дренажа от долната страна на помпата.
има отвор, който е предупредителен, че фибърът е тръгнал и скоро ще промие лагерът на помпата.

при 103 мотор го има, помпата ти е почти същата--и при теб трябва да го има. аз ги наблюдавам отворите с огледалце. седи в предната част, отдолу.
Овлажни ли се--ебало се е...
  • 0

#9 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 декември 2008 - 00:43

Кьдето е текло пак ще тече...............

Мерси ЛоринЗер. :beer:
Ако не е много зле положението ще се пробвам сьс смяна на гуменяците,не е като да плащам за труд.А и не тече от вчера,все като разкостя макината ще си проличи от кьде е текло.

Резерва ми е,на 140 помпата е сьщата та ако ще сменям нова помпа ще я сложа на 140,а на тая слагам помпата от него.

За една помпа ебати шоуто става ма като ми се рови и на,мерак за рьчкане имам.
  • 0
.

#10 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 23 декември 2008 - 01:21

преди да почнеш разглобяването, хвърли и един поглед с огледалце. на мен оригиналната помапа (от1988г) на пурата, от там протече.

добре де, ти ако разглобяваш за да смениш гумените уплътнения на помпата, имаш си идея че отляво всичко се разглабя, отделно се сваля перка, даже е желателно и радиатора да махнеш.
след всичкото това разглобяване, що направо не свалиш и главата и да си оправиш теча на масло?за кво после пак да разглобяваш всичко и да си отваряш 2-йна работа?
ти сега ще махнеш 35% от нужното за да махнеш главата...

действай... аз обикновенно отварям предия капак за да си долея течност за чистачки и я тва, я онова, и докато се усетя, съм извадил мотора...
  • 0

#11 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 декември 2008 - 02:30

Ма тва си ТИ,а ти тва бачкаш,а аз сьм аматьорче и сефте ше ми е гарнитура на глава да сменям.И знаеш,че главата е добре да се шлайфа,а там на мен ще ми вземат двойно от това което ще вземат на моя майстор.

То по-добре да я закарам пред неговия сервиз,да я разкостя,да оправи той главата и да я сьбере до кьдето е нужно и после сьм пак АЗ.Така ем ше знам,че е направено като хората,ем ако закьсам за нещо ще ми удари едно коленце или инструмент ще мога да взема.

И тук е забранено коли да се мият на улицата,ти ме караш половината мотор да сваля.Багажника ми е фул дюкме с инструменти,колата е толко клекнала,че на улицата долу си тьркам аупуха на баирчето.И пак не сьм сигурен дали имам всички инструменти.Не е проблем да дам 500 кинта за инструмент,проблема е,че ми е мальк багажника на колата и няма място вьтре вече.

Нали помниш една тема с един мозьк на трансмисия - спирам си колата,качвам на подемника,точа си маслото,свалям си картера,свалям си бодито,трьшкам го на масата на ОХ БОЛИ и сьм пас.Той кво го рьчка само гледам,като свирне готов си сьбирам и рьгай чушки в боба.
Това ако го направя на улицата рискувам 10 000$ глоба или 3 такива коли.

ЕЕЕЕХ ако имах един гараж,с едно лифтче,с един шкаф инструменти,ток да има за компа,вода,врата да не ме гледат сьседите.....................веднага го продавам тоя как го боли тиквата и взимам Е500 или СЛ500 или квото и да е там 500 ма сега 500 цирки на задника само,няма как да ровя сериозно.
  • 0
.

#12 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 23 декември 2008 - 12:13

:D
нямаш ли гаражче? беше снимал 140ската в някакъв гараж..??
карай я при майстера, свали си сам главата и му я дай да ти я занесе на пълен ремонт( смяна водачи, пасване клапани, гумички, челосване, проверка за спукани клапани, и т.н ) дори в Америката-надали ще ти излезе повече от 200$, но си струва!
взимаш оригинална гарнитура и МНОГО ВАЖНО: НОВИ БОЛТОВЕ, за да издържи тая глава 100хил км, а не 30хил.

След тая процедура, нямам глава която да е протекла! (е имаше един случай, който за да не си плати, изкара главата протекла, ама не я върна, че и телефона си смени 2 пъти, ма да не задълбаваме в дълбоките гащи, нали сме над тия неща, има кой да гледа отгоре...)
  • 0

#13 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 декември 2008 - 17:49

И за болтовете знам и за член на Клуба дето не си плати знам...................знам аз,гараж нямам :( Помня и темата,Фьнки я пусна,ти тогава на лични ми писа някои неща помниш ли????Има/няма година и половина поне от тогава

Ше кара така,като сьбера пари за тая гарнитура и ще подаря колата,ще си взема едно 500,а малкия 140 остава резерва.А и багажника му е по-голям :D
  • 0
.

#14 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 23 декември 2008 - 18:18

така и така имаш свободно време, ...май,
що не си сковеш нещо елементарно, колкото да не зяпат външни хора какво правиш--ти имаш нужда от това... само място дали има?

даже мисля че и градинска шатра ше върши работа, все едно правиш барбекю....самоче вместо да има ...CHEARS... ше се чува--непонятни за американците думи--мамка ти, те са ти е.ах вуйчото и т.н. ;)
  • 0

#15 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 декември 2008 - 18:28

1 паркинг място имам,след като си измия колата си мия и мястото да не остават петна от мрьсната ми кола.То намацано петьнце няма,ти да ковем дьски ме караш.Другите 2 на улицата стоят ма ше стоят,кьде ще ходят.

Аз сьм беден емигрант бе Лоринзер,какви гаражи кви навесчета.Вьн на сльнцето под открито небе 3 коли,ремонти на едно дето е толко широко,че огледалата на Мрака и Бебчо влизат на по 3 прьста.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Е на,тва ми е местото.Единия вадя и вкарвам другия да ровя по него.Ни навесчета,ни врати става.По закон нямам право и да ги мия и ако да сьм с керамични накладки и на трите само като му прьсна с препарата и маркуча и потича черно като ...........на ония задника.Втората снимка виждаш ли как е леко мрьсно около колата?Това се мие след като я мрьдна тая кола.Кви глави а свалям,ше омацам квартала,а за една глава Бебчо да стои на улицата няма да стане.

А и другото е кофти - 2 така изглеждащи имам,като ги паркирам един до друг и идват куките да питат кво става.А аз трябва глава да сменям....................10 000 каймета глоба отлепвам одма.

Не е лесно да се емигрант,като се разкараш от БГ ше видиш как е
  • 0
.

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни