Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Тропа отпред на шарнир...W210 96г. бензин

• Please log in to reply
10 мнения по тази тема

#1 Franko

Franko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 17 декември 2008 - 12:43

Отпред чувам тропане което ме кара да си мисля,че е шарнир и мисля да ги сменям и двата.Дали някой е сменял скоро шарнири,за да ме информика как вървят като цени и евентуално къбе биха го направили безпроблемно?
Скоро вдигах колата на стенд и я гледа майстор който не видя нищо по окачването нередно и затова си мисля,че това потропване е само шарнир,няма какво друго да е.

Благодаря на всички :-)
  • 0

#2 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 17 декември 2008 - 12:52

Що па реши че е шарнир.Може накрайник да е,и той тропа.На мен ми тропа точно накрайник и трябва да го сменя ама нещо ми е хладничко в момента.

А това че майстора я е "гледал" или побутнал тук-там не означава че всичко е наред.
Вдигай я и хващай голямата щанга и овисвай на нея че така няма да разбереш кое е,още повече за шарнир.Яко напъване и клатене си трябва.
  • 0

#3 Franko

Franko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:

Публикувано 17 декември 2008 - 13:00

Що па реши че е шарнир.Може накрайник да е,и той тропа.На мен ми тропа точно накрайник и трябва да го сменя ама нещо ми е хладничко в момента.

А това че майстора я е "гледал" или побутнал тук-там не означава че всичко е наред.
Вдигай я и хващай голямата щанга и овисвай на нея че така няма да разбереш кое е,още повече за шарнир.Яко напъване и клатене си трябва.

Предполагам,че е шарнир,защото на старата кола пак съм имал сходния проблем и затова предполагам,че е шарнир.Мисълта ми е къде може да отида в свестен сериз да свършим работа? Аз съм от Дървеница и си мисля,че ще удобно ако може да е някъде в района?:-)
  • 0

#4 mercedes 210

mercedes 210

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 30 Мнения:
  • Град:софия
  • Автомобил:
    w201 1991 продаден
    w210 1997
    w168 1998

Публикувано 17 декември 2008 - 14:11

колега,на големи дупки ли тропа или при малки неравности,може да са биалетки,този модел има иначе не са скъпи нито шарнира нито биалетките,но по добре вземи истински да не ги правиш след 10000км пак :icon_coolgrin:
  • 0

#5 Franko

Franko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:

Публикувано 17 декември 2008 - 15:11

колега,на големи дупки ли тропа или при малки неравности,може да са биалетки,този модел има иначе не са скъпи нито шарнира нито биалетките,но по добре вземи истински да не ги правиш след 10000км пак :icon_coolgrin:

Ами не малки неравности го прави и се чува точно като едно хлопане или почукване,но звука не е тъп,а е по-скоро нещо кухо.....Къде да отида да ми ги сменят ако са биалетки или шарнири? Питам,защото вече съм се наплашил от "майстори" и искам да отида и да изчакам докато ги сменят.

П.С. Не ми се прави сега Декември месец ремонти,но няма как то кое си требе си требе ;-)
  • 0

#6 bobyii

bobyii

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W210 250 turbodiesel

Публикувано 17 декември 2008 - 16:35

Цената на шарнира преди година беше 88 лв. при дилъра. Биалетките- по 20 лв. пак там. Шарнира го сменях два пъти в разстояние на 2-3 месеца. Пъвият ми го пробутаха за "оригинален" на "Лемфьордер" за 70 лв. от уж свестен магазин, от който пазарувах, но вече не. На въпросния шарнир му се скъса маншона и ръждяса външно за много кратко време, после след намокряне започна и да скърца, което ме накара да огледам отдолу колата- тогава открих плачевното му състояние.
Внимавай откъде пазаруваш!
Поздрави!
  • 0

#7 Franko

Franko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:

Публикувано 17 декември 2008 - 17:10

Цената на шарнира преди година беше 88 лв. при дилъра. Биалетките- по 20 лв. пак там. Шарнира го сменях два пъти в разстояние на 2-3 месеца. Пъвият ми го пробутаха за "оригинален" на "Лемфьордер" за 70 лв. от уж свестен магазин, от който пазарувах, но вече не. На въпросния шарнир му се скъса маншона и ръждяса външно за много кратко време, после след намокряне започна и да скърца, което ме накара да огледам отдолу колата- тогава открих плачевното му състояние.
Внимавай откъде пазаруваш!
Поздрави!

Благодаря ти за информацията и искам те попитам от къде да си купя оригинални части? Имам предвид само от БалканСтар ли да пазарувам само или за някой части може да се направи компромис.(питам,защото преди бях направил катастрофа и сменях цялата предница и частите които си купих или по-точно ламарините бяха ментета,защото ригинални са 4-5 пъти по-скъпи и реших,че ще направя компрмис).
  • 0

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 декември 2008 - 18:31

Ивай Джет,координатите обаче не ги знам,рови из форума.

Сменям ли вече на моя кола тампони слагам от тия долу на линка.Не са оригинал,но оригинала кляка много бьрзо

http://www.energysuspension.com/
  • 0
.

#9 martom

martom

Напреднал

• Потребители на форума
  • 415 Мнения:

Публикувано 17 декември 2008 - 19:38

Аз моите шарнири ги взех от ул.Козлодуй за по 37лв.марка Мейле.Заедно с кормилната щанга ми взеха 90-100кинта за смяна.
  • 0
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

#10 Franko

Franko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:

Публикувано 19 декември 2008 - 14:48

Благодаря на всички за съветите :)

Ще закарам колата скоро и ще разбера точно кое е за смяна и пак ще пиша.
  • 0

#11 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 19 декември 2008 - 18:23

Виж си и тампоните на стаб. щангата.
  • 0