Въпрос за заден мостW210
Започната от bobyii, 14 дек 2008 - 11:09:43
7 мнения по тази тема
Публикувано 14 декември 2008 - 11:09
Става въпрос за страничния наклон на задните колела. Изглеждат ми "разкрачени". Въпросът ми към вас е: има ли начин за регулиране на този наклон от щангите? Аз докато ги оглеждах стигнах до извода, че се регулира само сходимостта на колелата. Посъветвайте ме къде да гледам. Този ми е първият МБ, искам да е в пълна изправност. На тукашните сервизи нямам доверие - в "Дарс ауто" правиха оглед на ходовата част преди месец и казаха -"заден шарнир за смяна, останалото е О'К"- добре- сменяйте. Смениха го. Имаше известен ефект - едното колело се прибра малко, но ми се струва, че трябва още. Очаквам вашите мнения.
Публикувано 14 декември 2008 - 11:23
ако са омекнали или съсипани тампоните на горните носачи--се разчеква.
закарай я на регулаж преден/заден мост, и момчето ще ти каже дали си извън нормите
закарай я на регулаж преден/заден мост, и момчето ще ти каже дали си извън нормите
Публикувано 14 декември 2008 - 13:54
За какъв модел кола става въпрос??? и за какъв шарнир на заден мост???Става въпрос за страничния наклон на задните колела. Изглеждат ми "разкрачени". Въпросът ми към вас е: има ли начин за регулиране на този наклон от щангите? Аз докато ги оглеждах стигнах до извода, че се регулира само сходимостта на колелата. Посъветвайте ме къде да гледам. Този ми е първият МБ, искам да е в пълна изправност. На тукашните сервизи нямам доверие - в "Дарс ауто" правиха оглед на ходовата част преди месец и казаха -"заден шарнир за смяна, останалото е О'К"- добре- сменяйте. Смениха го. Имаше известен ефект - едното колело се прибра малко, но ми се струва, че трябва още. Очаквам вашите мнения.

В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
Публикувано 14 декември 2008 - 14:53
Лоринзер, ходил съм на реглаж 3 пъти - нищо не им прави впечатление, нищо не вдяват. Тампоните, за които говориш, същите ли са като при W202? Имаше някъде във форума тема за начина им на смяна, с много снимков материал.ако са омекнали или съсипани тампоните на горните носачи--се разчеква.
Комби 124, модела е W210, както е написан и по-горе. Задните шарнири са известни още и като "шенкели", имат гумена сърцевина, която старее, най-общо казано.
Публикувано 14 декември 2008 - 15:35
обикновенно се разкрачва от разбити тампони
не чукат но са омекнали
регулировка няма - смяна
не чукат но са омекнали
регулировка няма - смяна
Публикувано 14 декември 2008 - 17:43
Известно ми е каква е колата,но шарнирна втулка с шарнир/болт/ няма нищо общоЛоринзер, ходил съм на реглаж 3 пъти - нищо не им прави впечатление, нищо не вдяват. Тампоните, за които говориш, същите ли са като при W202? Имаше някъде във форума тема за начина им на смяна, с много снимков материал.
Комби 124, модела е W210, както е написан и по-горе. Задните шарнири са известни още и като "шенкели", имат гумена сърцевина, която старее, най-общо казано.
БЛАГОДАРЯ ЧЕ МЕ ОСВЕТЛИ

В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
Публикувано 12 април 2009 - 16:17
това с разчекването само за W210 ли важи или и за останалите модели ? Наприрем W201 ?
Публикувано 05 май 2009 - 09:20
Зарчекването освен от гореупоменетите неща може и да е от омекнали пружини- дори бих казал процентно се влияе наи много от това.
Кат се иде на стенд за преден и заден мост -ако човека е в час -веднага ще ти каже кое е сдало.
На колегата от Бургас мога да му препорачам да иде до Несебър при Краси.
Кат се иде на стенд за преден и заден мост -ако човека е в час -веднага ще ти каже кое е сдало.
На колегата от Бургас мога да му препорачам да иде до Несебър при Краси.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни