Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ПРОТЕСТЪТна Българските полицаи...МНЕНИЯ

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#1 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 14 декември 2008 - 02:08

Привет колеги интересно ми е какво мислите за протестите на Българските полицаи-вредно ли е пушенето в случая или ....
Ако ми позволите лукса да поизчета малко мнения и тогава да дам своя коментар
Тука хиляди пъти са били давани мнения и теми за полицията,но това е първият път когато действително има такива драстични мерки-и ме интересува водачите на МБ а и просто ползувателите на тоя форум какво мислят по въпроса,,,а съм сигурен ,че има такива които са по детайлно запознати със положението на Бг полицая -и защо има искания
Благодаря предварително
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 14 декември 2008 - 03:59

Не сьм там,но сьм ЗА техните действия.Ако полицията не оправи положението друг няма кой да го оправи,това поне вече е проверено.Номера е да устискат,че всички са се надьхали срещу тях ма като стане нещо не ревьт МАМООООО ,а звьнят на полицията.

Интереса клати феса...................с 500 кинта заплата какво да се очаква.Тук нормалната кука почва с 80 000 годишно + застраховки,пенсионни и гьдели разни.Закона е прост,изпьлнението светкавично.

Само пример ви давам и кой не ми вярва ше ви го снимам.Преди 3 дни се мотам с колата и бебето,от задната седалка баба му пита
- Асене какво е това,какьв е тоя тунел между тия две сгради?
-Това е врьзката между сьда и килиите,като те арестуват за пиянство в 4 сутринта,те затварят там до 8 и 8:15 по тунелчето директно в сьдебната зала,чука ония с чукчето ВИНОВЕН па ти после реви на Арменския поп.

Стои и гледа бабата,вика си Кога ли и при нас ще стане така....................ми когато тогава,това ако не стане ще гледаме как по телевизията на вьпроса Що карате в насрещното отговора е Щото бьрзам :kill_myself:

Дано устискат и дано ги подкрепят,това е за доброто на всички.
  • 0
.

#3 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 14 декември 2008 - 09:40

Много бивши мои колеги станаха служители в МВР.Кой по районни,кой по Жандармерия,кой СПОР-аджия...Така че няма да ме лъжат и да спекулират понеже с познаваме отдавна и бувално сме спали един до друг.
Работата на ченгетата е "мръсна работа".Имат символично работно време и винаги са в киреча.Всеки от нас ги плюе но винаги недай си боже да се наложи винаги разчитаме на тях.
Според мен полицаи,даскали и доктори трябва да получават много големи заплати и да имат прекрасни условия на труд защото те са гръбнака на обществото.И там си има мърша и е така защото ако има добри пари и условия ще има конкуренция и подбора ще е на ниво.
  • 0

#4 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 14 декември 2008 - 10:00

Всичко е на политическа основа и това е проблемът в България. Дойде някой на власт - сменя се прокурор ( и всичко под него), сменя се секретар на МВП ( и отдолу ), сменя се началник на важните места в централни и районни участъци. Защо? Ми щото да се въртят делаверките.
Защото в един нормален свят - тези институции са независими, а тук - вързани като свински черва.

Баба Маца защо го арестуваха в Гърция по нареждане на Германските власти? Ми щото това никога нямаше да стане в Б-я. А то после какво стана - ми медиен герой тук - не давал показания, за да го осъдят по-бързо, щото иначе стели да му дават 11 евро на ден обезщетение. Глупости.
Та - обикновените полицаи с които ежедневно се срещаме, те просто са безразлични, защото виждат какво става по-нагоре в йерархията.

В моя къща скрили ограбени вещи. Не ги знам какво са намерили, ама една спасителна жилетка останала. Звъня им да си приберат доказателството , а те - "Ми на нас не ни трябва- вземай я". Ами отпечатъци? Ами не можем да вземем. Ами оня бивш затворник ми е ограбил всичко що е метал в къщата - ами не можем да го докажем. Ами съборил ми е тухлената стена - Ми бил силен вятъра. Писах до прокуратура - ми и те един дол дренки - нямало доказателства.

Та така - когато осъдят някой шибан политик за измами, тогава ще станем като в Европа. Ама това ще стане на върба в сряда. Така че - какво да кажа за полицаите - ами вършете си работата преди да искате увеличения. Ама достатъчно смели ли сте затова???
  • 0

#5 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 декември 2008 - 10:17

Подкрепям протеста на полицаите,всеки има право да получава адекватна заплата.Дъвчете катаджиите,но в полицията не всички са катаджии..администрацията къде я оставяте,да не говорим за престарялата материална база,с която им се налага да работят.Същото беше и с протеста на учителите...учителите бяха обвинени от обществото,че са виновни за ширещата се простота,безхаберие и неграмотност у днешните хлапета.Сега полицаите,респективно катаджиите са били виновни за катастрофите....айде стига.В тази държава всеки гледа в паничката на другия,а никой не прави стъпки към промяна.Защо? Защото така е по-лесно..
  • 0

#6 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2837 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 14 декември 2008 - 10:35

Според мен корупцията в БГ е най-голямото зло за нас!Катаджийте били корумпирани,ами и този дето дава подкупа също е престъпник!Подкрепям ги служителите,но само с едната ръка,щото много плява има там за махане!
  • 0

#7 BT 0210 AC

BT 0210 AC

Чирак

• Потребители на форума
  • 52 Мнения:

Публикувано 14 декември 2008 - 10:49

Без коментар
  • 0

#8 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 14 декември 2008 - 11:17

АЗ съм за!
Обаче от къде? От къде да се вземат пари за заплати било то за доктори, учители, полицай, а да не говоря за матерялната база?!
Ще се намерят, когато тази държава или този народ започне да работи заедно за благото му.
Когато започнем, да си плащаме данъците, усигоровките, глобите, да спреме корупцията и започнеме да произвеждаме и изнасяме!
Аз повече от 100% сигурен че всеки един от нас в един или друг момент е нарушил закона. И аз съм го правил или поне съм се опитвал чрез връзки да си оправя положението!
Колко често има теми тук из форума: “Написаха ми акт за превишена скорост, сега какво?" Еми като си нарушил правила издържи си наказанието!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Просто си мечтая за този ден където тази държава и тоз народ се мръдне леко нагоре!

Преди една година в балетното училище дошъл един японец. Баща ми (учител) го попитал как аджеба в Япония се децата се възпитават, тъй преди години като е бил в Япония и е бил свидетел как малките дечица били доста разюздени, а родителите им давали пълна свобода тъй като се скъсвали от бачкане?
Японеца му отговорил, че цялото общество поема отговорността за възпитанието на япончетата!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#9 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4619 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 14 декември 2008 - 12:42

Дано след протеста промяната в работата на полицията не остане само в заплатите...
В тия бюджетни сфери - образование, здравеопазване и обществен ред, положението е трагично. И верно че парите са малко, но за това което предлагат насреща, и това е много.
Иначе е ясно че с трици манймуни нали, не става.

Здрава реформа трябва и в законодателството и в съда и в полицията. И законът да се прилага не само по текст, а по смисъл. Щото като се прилага по текст се получават такива парадокси - виновникът е ясен за всички, но остава ненаказан заради процесуални "пропуски" при разследването.
  • 0

#10 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 14 декември 2008 - 12:56

Колкото и тъп да е примера и не на място ама вижте у Гръцко кво се вихри. Кога българинът ще се вдигне така или поне не толкова брутално? Верно не познаваме ситуацията от кухнята, но пък вижте как руптаят ората, че получавали по 700 евро на месец, в БГ кво става? Имам колеги в операта, младежи току що влезнали от училището, ами те получават по 180 лева на месец :kill_myself: ! Колкото и патетична да е моята професия това са младежи, които от 4 клас се борят с болки и други кретении за 180 лева, ами ще е логично да искат да напуснат Бг-то, както и други млади и кадърни хора!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#11 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 14 декември 2008 - 15:11

Хекторе - как откъде ще се вземат парите за заплати бре? Я виж какво щяха да прокарат една шепа депутъпи? Само един мандат в Народното и на 55 години пенсия от 1500 евро. Добре че се спряха, че бахти и гаврата с народа.
Пари има, а и от Европата идват много, но лошото е ГОЛЯМАТА кражба.

А като чета коментарите на това "без коментар", започвам да се плаша от злобата между хората, която тъпите управляващи насаждат вече толкова години.
  • 0

#12 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 14 декември 2008 - 20:56

Въпреки,че не ги обичам ама хич...мисля,че куките са прави и имат право на протест и по-високи заплати.То за 500-600лв кво да работят,че и да рискуват.Каквито парите такава и работата им.Ама ако може малко по-умни да взимат на работа в ченгеджийницата,че полицай в БГ=на кръгъл глупак!!!
  • 0

#13 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 14 декември 2008 - 21:00

За 500 кинта много надьхани,умни и с мерак няма как да бачкат.Нали писах колко взимат тук???Е наплив има и нивото се вдига,няма как да го подкупиш с 200 кинта тоя,а правата са му такива,че стоиш и мьцаш,а не да те правят на морков цигани разни.
  • 0
.

#14 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 декември 2008 - 21:12

Питали радио Ереван: Кога положението в България ще стане по-добро?
От радиото отговорили: вече беше!

Какво повече да кажем. Хайде да не зачекваме и политическата жилка в темата, ама съм убеден, че коренът на злото е именно там. Вярно е, че ние си ги избираме (макар че може да се спори и по този въпрос), ама докато не вземат да разчекнат някой депутат/министър на кол или да го изгорят жив пред парламента - няма да се оправят нещата. Много свикнахме със слободията и това е...

Ми да ви кажа, щото имам доста наблюдение и върху министерствата - там хората взимат таван 300 кинта заплата (говоря за чиновниците, не за ръководните кадри). Е да казвам ли какви хора има в министерствата?
1. Такива, на които съпругът(а) взима двойна заплата в частна фирма и издържа семеството;
2. Такива, дето много си обичат работата и затова са още на поста си;
3. Пълни некадърници, които просто никъде другаде не могат да си намерят работа и са единствените кандидати за такава позиция.

Такива, дето се възползват от служебно положение няма много, защото от чиновниците почти нищо не зависи... корупцията налазва предимно ръководния състав - там където се взимат решенията.

И там трагедията е същата!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#15 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 декември 2008 - 22:10

Значи на който не му харесва да бъде полицай, да се връща на село да кара трактора или комбайната. Само искат тия търтеи, по цял ден не правят нищо,примери стотици:
на метри от столични училища се продава и КОНСУМИРА дрога от непълнолетни, всички знаят кои са дилърите, само ченгелите не знаели.
не се появяват на кръстовища с тежки задръствания, за да регулират движението, същевременно дебнат в храстите на трилентови булеварди и викат- що не караш с 50, дай сега 20лв.
Освен че не противодействат на престъпността, полицаите често са в комбина с престъпниците, много случаи имаше напоследък- Куйович, Митьо Очите и т.н. знайни и незнайни герои от бългаеския ъндърграунд.
ТА като не си си свършил работата какви пари искаш???? И с какви очи ги искаш???? Когато си прост, нагъл, нахален и арогантен какво изобщо заслужаваш г-н полицай????
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни