Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Съвети за марка амортисьориW203

• Please log in to reply
5 мнения по тази тема

#1 stutgart

stutgart

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz CL500 (C215)
    Mercedes-Benz C200 Kompressor (W203).

Публикувано 29 ноември 2008 - 18:29

Колеги, благодаря на всички отзовали се по предишната ми тема, свързана със задните амортисьори! В крайна сметка ще се налага интервенция по подмяната им, и тя ще е съвсем скоро! И ето ги и офертите:
1.BOGE-200лв за бройка;
2.Bilstein-180лв за бройка;
Иначе ми предлагат и MONROE още не знам за колко пари, но щели да бъдат значително по-евтини, но ми казаха, че не струват! Еми разчитам на вашето мнение да кажете според Вас, на кой вариант да се спра! (В тази връзка амортисьорите на W201 и W202 били взаимозаменяеми, дали и този случай е така????)

Този пост е редактиран от Faca: 13 февруари 2009 - 15:41

• 0
Публикувано изображение

#2 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 29 ноември 2008 - 19:23

Лично за себе си,и имайки предвид,че сме в България-т.е. няма гарантирано качество,а също така,и че някои марки у нас са основно ментета(Люк и Монро)аз бих избрал на първо място Закс,после Билщайн и Боге.От половин година и 20 000км. съм отпред с Боге(такива решил да сложи майстора,щото били с 25лв. по-евтини от Закс,а му казах да са Закс)и нямам забележки.
За взаимозаменяемоста не мога да съм ти полезен.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#3 stutgart

stutgart

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 29 ноември 2008 - 19:47

Лично за себе си,и имайки предвид,че сме в България-т.е. няма гарантирано качество,а също така,и че някои марки у нас са основно ментета(Люк и Монро)аз бих избрал на първо място Закс,после Билщайн и Боге.От половин година и 20 000км. съм отпред с Боге(такива решил да сложи майстора,щото били с 25лв. по-евтини от Закс,а му казах да са Закс)и нямам забележки.

На 190-ката, а тя нали е почти на възрастта на Лили Иванова, затова и ненапразно я наричам баба Наста, през 2001 и сложихме Боге и оттогава сме минали около 90 000 км, не са мръднали, направо са бетон, макар че тогава частите май бяха по-качествени! Мисля да сложа Билщайн на 203-ката. Макар че, все още има време да размисля!
  • 0
Публикувано изображение

#4 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Публикувано 30 ноември 2008 - 12:57

Абе казаха ми че вече Закс нямало. Боге били купили Закс ииии сега амортисьорите за коли са БОГЕ а закс правели само за камиони. :blink:
По тази причина може майстора да е сложил БОГЕ.
А сега по въпроса на колегата Stutgart - аз сложих МОНРО на моята W202 иии да ти кажа право по твърдичко вози.Това обаче стана тъкмо като я взехме през 2006 година и си нямах понятие че оригиналните са Закс иии подходих малко така на честна дума. И сега не че е като каруца но като минав през такива фуги илиии през такива малки и резки дефекти по пътя си се усеща. Инак големите вълни си ги абсорбират нооо не са това което трябва да са че да вози МЕРЦА като МЕРЦ. Сега ще ти кажа и разлика в цените за W202: Monroe-103 лв парчето преди 2 години.
BOGE - около 160-170 лева понастоящем.
Дори и монрото да се вдигнало за 2 години то сега да е не повче от 110-115 лева а БОГЕ 50 кинта от горе. Ако имаш възможност вземи БОГЕТО, после да не се вайкаш: Ех Мааму да е*а дадох 300 и кусур лева и за още 80-90 лева да су чупя рахатлъка и да се друсам тука. :4036:
  • 0

#5 stutgart

stutgart

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 30 ноември 2008 - 15:15

Абе казаха ми че вече Закс нямало. Боге били купили Закс ииии сега амортисьорите за коли са БОГЕ а закс правели само за камиони. :blink:
По тази причина може майстора да е сложил БОГЕ.
А сега по въпроса на колегата Stutgart - аз сложих МОНРО на моята W202 иии да ти кажа право по твърдичко вози.Това обаче стана тъкмо като я взехме през 2006 година и си нямах понятие че оригиналните са Закс иии подходих малко така на честна дума. И сега не че е като каруца но като минав през такива фуги илиии през такива малки и резки дефекти по пътя си се усеща. Инак големите вълни си ги абсорбират нооо не са това което трябва да са че да вози МЕРЦА като МЕРЦ. Сега ще ти кажа и разлика в цените за W202: Monroe-103 лв парчето преди 2 години.
BOGE - около 160-170 лева понастоящем.
Дори и монрото да се вдигнало за 2 години то сега да е не повче от 110-115 лева а БОГЕ 50 кинта от горе. Ако имаш възможност вземи БОГЕТО, после да не се вайкаш: Ех Мааму да е*а дадох 300 и кусур лева и за още 80-90 лева да су чупя рахатлъка и да се друсам тука. :4036:

Така, като помисля, ще са Билщайн, това са си оригиналните, а и са малко и по ефтини с 20 лв парчето! А Монро няма да сложа! Благодаря на всички!!!
  • 0
Публикувано изображение

#6 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Публикувано 30 ноември 2008 - 19:44

Така, като помисля, ще са Билщайн, това са си оригиналните, а и са малко и по ефтини с 20 лв парчето! А Монро няма да сложа! Благодаря на всички!!!

Съмнява ме малко да са билщайн оригиналните нооо сигурно са по-хубави от монро. :icon_welldone:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни