Лично за себе си,и имайки предвид,че сме в България-т.е. няма гарантирано качество,а също така,и че някои марки у нас са основно ментета(Люк и Монро)аз бих избрал на първо място Закс,после Билщайн и Боге.От половин година и 20 000км. съм отпред с Боге(такива решил да сложи майстора,щото били с 25лв. по-евтини от Закс,а му казах да са Закс)и нямам забележки.
За взаимозаменяемоста не мога да съм ти полезен.
Абе казаха ми че вече Закс нямало. Боге били купили Закс ииии сега амортисьорите за коли са БОГЕ а закс правели само за камиони.
По тази причина може майстора да е сложил БОГЕ.
А сега по въпроса на колегата Stutgart - аз сложих МОНРО на моята W202 иии да ти кажа право по твърдичко вози.Това обаче стана тъкмо като я взехме през 2006 година и си нямах понятие че оригиналните са Закс иии подходих малко така на честна дума. И сега не че е като каруца но като минав през такива фуги илиии през такива малки и резки дефекти по пътя си се усеща. Инак големите вълни си ги абсорбират нооо не са това което трябва да са че да вози МЕРЦА като МЕРЦ. Сега ще ти кажа и разлика в цените за W202: Monroe-103 лв парчето преди 2 години.
BOGE - около 160-170 лева понастоящем.
Дори и монрото да се вдигнало за 2 години то сега да е не повче от 110-115 лева а БОГЕ 50 кинта от горе. Ако имаш възможност вземи БОГЕТО, после да не се вайкаш: Ех Мааму да е*а дадох 300 и кусур лева и за още 80-90 лева да су чупя рахатлъка и да се друсам тука.