Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Грешка заради смяна на гуми!

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 Vera

Vera

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 1 Мнения:

Публикувано 29 ноември 2008 - 16:11

Карам мерцедес B класа.Още преди лятото смених гумите си и тогава отчете грешка.Цялото табло светеше червено и ми изписа че трябва да си проверя гумите а съответно те си бяха поставени качествено.Оказа се че на джантите ми имало някакви си вентили или нешо си там друго,които показвали налягането на гумите ми и човекът които е сменял тези гуми не е знаел че съществува такова нещо.Колата ми я закараха в балкан стар и естествено управиха нещата,НО днес пак смених гумите си от лятни на зимни и ето че пак ми се отвори същия проблем макар че гумаджията знаеше за тези вентили и си ги постави както трябва.Моля ви дайте ми съвет какво да правя?Не искам да ходя в Балкан стар защото не ми се дават 130лв излишни.Ако някой е имал този проблем нека ми пише!
Емайла ми е [email protected]
  • 0

#2 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 29 ноември 2008 - 20:47

Вера,

Ако не искаш да те ощипят още 130 кинта при дилъра,...помогни си сама!
Просто отвори упътването за потребителя което би трябвало да се намира в жапката и прочети абзаца относно активиране и деактивиране на системата за следене на налягането в гумите!

Успех!

PS Дилърите не са лоши,...те изпълняват вашите желания,.....защото не си четете упътванията за потребителя!
При условие че ви липсват или са загубени,...на официалния сайт ги има,....multilingual!
  • 0

#3 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 януари 2009 - 14:50

....

PS Дилърите не са лоши,...те изпълняват вашите желания,.....защото не си четете упътванията за потребителя!
При условие че ви липсват или са загубени,...на официалния сайт ги има,....multilingual!

има ама само за последните модели :cool:
  • 0

#4 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 07 януари 2009 - 19:08

по нов модел b-klasse виждал ли си!?
  • 0

#5 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK W208 200 KOMPRESSOR 192 PS

Публикувано 29 декември 2009 - 18:29

Ако имаш дисплей с софтуерно меню , на колата търси някъде в менюто трябва да има запаметяване на налягането на гумите и му се дава да запамети сегашното и няма да ти отчита грешката. Това е една екстра , която се слага при по новите автомобили , да се следи налягането на гумите и ако спадне някоя гума да бъде уведомен водача. :)
  • 0

#6 chasovnik

chasovnik

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Мнения:
  • Град:washington dc
  • Автомобил:
    mercedes c320 wagon

Публикувано 29 декември 2009 - 20:53

снощи гледам на служ. тойота свети лампата за налягането и казвам на шофьора, а той ми отговаря, че светело от 1 месец и не му пукало. предполагам че не е голям проблем ама не е приятно да ти свети нещо излишно по таблото ;)
  • 0

#7 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK W208 200 KOMPRESSOR 192 PS

Публикувано 29 декември 2009 - 23:51

Ами трябва някъде в менюто да има опция за задаване на новите параметри на налягането. Не е въпроса дали ти пука или не като свети , попринцип затова са тези опции , за да се използват по предназначение и да се зануляват показателите , за да може когато наистина има нужда да светне сигнализацията , да светне. :)
  • 0

#8 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 31 май 2010 - 10:40

Аз лично тази опция съм я изклучил ...
и при най малкия спад на налягането на гумата .. колата почва да пищи ...
Не смятам че примерно при спад от 0.1 - 0.2 или 0.3 ще се влоши състоянието на колата драстично :)
Редовно си следя гумите и досега проблеми с теглене на ляво или на дясно съм нямал :)
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни