Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Тресене в купето на студен мотор.W202 220D 97г.

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Рифела

Рифела

Напреднал

• Потребители на форума
  • 295 Posts:
  • Град:София

Posted 18 November 2008 - 17:54

Та колеги,проблема е следният,моята кокалица 202 220Д 97г автоматик,от как позастудя сутрин а и не само докато постигне оптимална температура усещам вибрации по купето,и и при движение има тътен.Логично е да са тампоните на двигателя,и на опашката не скоростите.Огледах ги хубаво от долу и искам да питам,на 124 или на 201 съм сменял такива и те буквално са клекнали и гумената част от долу е сплескана,а металната част подпира на моста.А на 202ката си стоят добре,и не съм сигурен че проблема е в тях,бих ги сменил,но до сменявам неща за които не съм сигурен че са зе смяна.Все пак са по 140 лв. бройката.А този на скоростите изглежда добре той е обикновен гумен тампон.Ако някой е сменял такива нека пише какви са били индикациите при него,а и те газови ли са маслени ли са,събирам всякакво инфо. :dontknow:

Edited by Faca, 31 January 2009 - 13:24 .

• 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 18 November 2008 - 18:29

Кое да е газово или маслено???
  • 0
.

#3 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,237 Posts:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Posted 18 November 2008 - 19:06

Тампона на мотора BOSS ...... Мисля че не са!!!!! Само гума ама да не е някоя дюза???? ...... Иначе има и електрически ........ Питай Боянчо с Аудито дето го има ....... :);) До тоз последният - къде е 124-та????? :) Снимки щеше да слагаш ...... Sorry за Off-a :blush: :wub:
  • 0

#4 Рифела

Рифела

Напреднал

• Потребители на форума
  • 295 Posts:

Posted 18 November 2008 - 19:52

На старите дизели,тези преди около 85г тампоните са само гумени,след това стават маслени,комбинация от алуминий и гума пълни с масло под налягане,след това на по новите 124ки и 201ци са газови.Горе долу същия тампон но пълен с газ,за да се постигне ефекта "въздушна възглавница",Та на тия модели се вижда много добре като изпуснет,просто се сплескват,а тези на 202ката 220Д са конструктивно по различни,и аз не знам какво и къде да гледам,че да сложа диагнозата,ако са здрави да не ги сменям залуду.Това ми е питането към тези които са имали този проблем.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#5 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,237 Posts:
  • Автомобил:
    BMW E34

Posted 18 November 2008 - 20:02

Не знаех ..... А ти как реши че са точно тампоните ......... Като загрее оправяли се ......??
  • 0

#6 Рифела

Рифела

Напреднал

• Потребители на форума
  • 295 Posts:

Posted 18 November 2008 - 21:18

Когато загрее мотора влиза в ритъм и вибрациите са по малки,остова тътена,и при гасене след характерното разтрисане на дизела се чува едно "туп",което ме кара да мисля че проблема е от единия тампон на двигателя,принципно всички разбиват първо левия,заради посоката на въртене на мотора.Но аз мисля да сменя и двата,както е нормално да направят в един добър сервиз.Но ще изчакам да се убедя че проблама е в тях.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#7 ivan hristov

ivan hristov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Posts:

Posted 18 November 2008 - 23:26

Здравейте колеги,
не съм писал до момента тук, но съм намерил доста полезна информация, за което благодаря на всички.
Мойта колица е 124-ка 250D без турбото.
И аз имах същият проблем - времето застудя, и колата започна да тресе. Отначало след като загрее тресенето спираше, но постепенно времето през което тресе се увеличаваше докато не се получи че трябва да я карам поне 1 час за да се махнат вибрациите. Първо смених тампона на скоростите, защото той изглеждал провиснал, според майстора, а тампоните на мотора били добре. Обаче на следващата сутрин отново същото... Отидох отново, последва втори оглед но тампоните изглеждаха отново нормално, при оглед отдолу, но като запалихме колата и включих на движение(автоматик е колата), и започнаха да натискат мотора на ляво на дясно усетиха нещо не е наред. Смениха тампоните на мотора за 20-30 мин най много и колата заспа.
Сега се прибирам от един рожден ден и колата стоя на улицата поне 3 часа, като се качих запалих и пак няма тресене. Ще видя уре сутрин как ще е но предполагам че проблема е решен.
Колкото до тампоните след като ги свалиха изглеждаха добре на височина според майстора но и двата бяха скъсани. Майстора каза че вътре са пълни с някакъв газ.
При мен особеното беще че като дам на задна и няма вибрации на студен мотор, а на неутрална, паркинг и движение - много силни.
Дано да съм бил полезен.
  • 0

#8 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Posted 19 November 2008 - 00:30

Тампона на мотора BOSS ...... Мисля че не са!!!!! Само гума ама да не е някоя дюза???? ...... Иначе има и електрически ........ Питай Боянчо с Аудито дето го има ....... :);) До тоз последният - къде е 124-та????? :) Снимки щеше да слагаш ...... Sorry за Off-a :blush: :wub:

ааа Боян вече няма ауди от година насам и е много щастлив :D повече никога ауди, особено А6, особено с 2.5TDI...
купето, ще го наснимам като го лъсна, 3ти ден немога да стигна до него и още не съм го покарал дори..
  • 0

#9 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,237 Posts:
  • Автомобил:
    BMW E34

Posted 19 November 2008 - 08:59

Ехееее ........ Ко каза ти ве ....... То 211-ката не я чака толкоз да седнеш вътре ...... За първи път чувам,че тампоните се оправят с температурата ..... Интересно ...... Споделете още инфо за поколенията :)
  • 0

#10 stefo_pld

stefo_pld

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W211 220 CDI,2005

Posted 19 November 2008 - 09:14

Колеги,при мен проблема е абсолютно същият.Вибрации по купето и тътен в движение особено като е студена.Да не забравя 202S 97г автоматик,само че бензин.От месец е така и в момента си стой в гаража,щото нямам и време да се занимавам с нея.Тъкмо мислех да пусна една тема,но колегата Рифела явно ме изпревари.Накрая ще взема да сменя тампоните и да видим какъв е ефекта.
  • 0

#11 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 19 November 2008 - 12:05

Заначи колата ако е над 10 г и тамоните на мотора не ги е сменял някои друг- в 90%от случаите са за смяна. Естествено в зависимост от износването им тресе повече или по малко .
Казвам го от опит .
Дори на външен вид да им няма нищо - височината на тампона е някъде с 1 сант. по нисак от такав здрав.
По засегнати са дизелите- по тежък мотор,повече вибрации докат за бензиновите е ясно.

Опитен мастор веданга усеща дали са за смяна - так че срещу 10 кинта преедполагам може да се направи диагностика преди да се инвестира -тва ми е съвета.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#12 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Posted 19 November 2008 - 12:20

хм добре де, като са толкова скъпи, да видя ли на какви цени мога да ги внеса аз-Lemforder със совата.
ако се съберат 10тампона (5 комплекта) ще направят добра отстъпка
  • 0

#13 Рифела

Рифела

Напреднал

• Потребители на форума
  • 295 Posts:

Posted 05 December 2008 - 23:21

Колеги,днес ми донесоха тампоните,ползвам услугите на едно приятелче което работи закупчик на голям сервиз за да ползвам отстъпката.Когато ги проверявах по WIN излязоха че са ляв и десен,а тези като ги гледам са еднакви,утре мисля да ги сменям,и не знам кой е от ляво и кой от дясно.Моля някой ако има опит с 202ките да даде съвет,само номерата на тях са различни,последната цифра.124ката беше с два еднакви. :dontknow:
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#14 Рифела

Рифела

Напреднал

• Потребители на форума
  • 295 Posts:

Posted 06 December 2008 - 11:27

Тампоните ги смених,тествах колата,кръгче в махалата,и всичко е точно.Като свалих старите бяха сплескани доста,другото което ми направи впечатление,е че отгоре върху алуминиевата част,са маркирани,с боя,новите които сложих са мацнати със синьо,а тези които свалих,единият е зелен/левият/,а другият/десния/,е червен.Конструктивно са еднакви,предполагам че разликата е в налягането на газта вътре в тях,а тези които ги сложих излязоха по номер на рама в "Ауто плюс",ама защо са сини? :dontknow:
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users