Планирам едно пътуване в Европа и по точно една малка обиколка през Германия, Швейцария, Франция и Италия.
Първия въпрос е кога е най-удачно да се направи? - Имам впредвид задължително да е след Нова година, но-все пак се притеснявам дали е удачно Януари или Февруари заради времето, по-скоро си мисля Март или Април. Моля някой, който е пътувал с автомобил тези месеци да сподели мнение за пътната обстановка тогава, все пак идеята е на само да се придвижваш из някакви мрачни пътища, а и да има удоволствие - гледки, забележителности и др.
Маршрута, който съм си харесал е следния:
София – Загреб – Мюнхен (Бодензее) – Люцерн – Женева – Лион – Марсилия – Монако – Венеция – София
Разстояние: 4500 – 4600 км
Изброих някъде 7 нощувки.
1ва – Загреб
2ра – Мюнхен или Бодензее
3та – Люцерн
4та – Женева
5та – Монако
6та – Венеция
7ма – Загреб
Направих и някакви сметки за разходите - горивото го смятам към 350 Евра (дизел, 6л/100км). Тук не съм съвсем сигурен за винетките и магистралните такси - лятото ходих до Австрия - някъде 35 евра в едната посока, в Словения за 6 месеца е 35 Евра, не знам как е в Швейцария, Франция и Италия. Изчислих едни 200 Евро - моля за съвети дали ще стигнат? Предпочитам да пътувам по магистрали все пак. За нощувките съм сметнал между 600 и 700 евро в хотели *** ориентиравъчно. Пак ако имате някакви препоръки относно хотели ще съм Ви благодарен.
Ами това е, общо взето кажете някои впечатления, къде си заслужава да се отиде, най-вече в Швейцария. Чувал съм много добри неща за Люцерн.
Ето и една карта на маршрута:

Нека възродим темите за пътеписите, там Veni и някои други колеги бяха написали много интересни неща.

Поздрави