Секретен болт на джантите
Започната от IIVVOO, 19 окт 2008 - 15:57:40
19 мнения по тази тема
Публикувано 19 октомври 2008 - 15:57
Счупи ми се секрета за секретния болт ,дадох го на майстор и той го направи,но от някъв друг материал и секрета разби главата на болта (мястото където влиза секрета) ....сега е с разбита глава....
Предстои ми : откачане на акумулатора за да може да се завари някой болт върху секретния за да може да се развие...
Джантите са ми оргиналните на мерцедес с пластмасовата капачка.
притеснявам се че може да деформирам джантата и да стопя капачката ако залепя новата глава на болт върху главата на секр. с оксижен или електрожен и мисля с телоподаващо да го правя.... но пък съм чел лоши неща във форума за разкачване и закачване на акумулатора....изгаряли компютри при закачане на акумулатора и т.н.
Какво ще ме посъветвате?????
Предстои ми : откачане на акумулатора за да може да се завари някой болт върху секретния за да може да се развие...
Джантите са ми оргиналните на мерцедес с пластмасовата капачка.
притеснявам се че може да деформирам джантата и да стопя капачката ако залепя новата глава на болт върху главата на секр. с оксижен или електрожен и мисля с телоподаващо да го правя.... но пък съм чел лоши неща във форума за разкачване и закачване на акумулатора....изгаряли компютри при закачане на акумулатора и т.н.
Какво ще ме посъветвате?????
Публикувано 19 октомври 2008 - 17:37
ако някой се сеща за нещо..... как да сваля тези секр. болтове да пише,че ...
Публикувано 19 октомври 2008 - 17:50
Няма да стопиш джантата нито капачката - не се притеснявай!
То нямаш и друг избор, де...
Задължително откачи акумулатора а масата на електрожена закачете максимално близо до джантата.
Може да направиш от нещо негоримо цилиндър, който да наденеш между главата на стария болт и джантата.
Така ще я запазиш от опушване и пръски.
Даже и конусоите на отворите можеш да облепиш с нещо - дори хартиено тиксо да е.
И всичко това само за да не развалиш фасадата на джантата - няма да я извадиш от строя с това лепене - не му се шашкай толкоз.
На мен ми се струва, че това е рабора за електрожен, а не за телоподаващо.
За оксижен просто забрави - иначе има за какво да се безпокоипш
И един съвет - не го затягай със сила този болт - никакъв сми няма.
Дори в книжката ( ако изобщо има такава ) пише, че тези болтове НЕ СЕ СТЯГАТ с пневматичен пистолет...
Единственото, което можеш да постигнеш - вече си постигнал.
То нямаш и друг избор, де...
Задължително откачи акумулатора а масата на електрожена закачете максимално близо до джантата.
Може да направиш от нещо негоримо цилиндър, който да наденеш между главата на стария болт и джантата.
Така ще я запазиш от опушване и пръски.
Даже и конусоите на отворите можеш да облепиш с нещо - дори хартиено тиксо да е.
И всичко това само за да не развалиш фасадата на джантата - няма да я извадиш от строя с това лепене - не му се шашкай толкоз.
На мен ми се струва, че това е рабора за електрожен, а не за телоподаващо.
За оксижен просто забрави - иначе има за какво да се безпокоипш
И един съвет - не го затягай със сила този болт - никакъв сми няма.
Дори в книжката ( ако изобщо има такава ) пише, че тези болтове НЕ СЕ СТЯГАТ с пневматичен пистолет...
Единственото, което можеш да постигнеш - вече си постигнал.
Публикувано 19 октомври 2008 - 18:05
Сетих се още нещо - май е по-добре да лепнеш върху главата на скапания секрет гайка а не болт.
И то с максималната якост - над 8 във всички случаи.
Така ще можете да напълните дупката и няма да пръска в страни.
Ще стане нещо ТАКОВА.
И гледай да не хванеш някой аматьор-електроженист....
И то с максималната якост - над 8 във всички случаи.
Така ще можете да напълните дупката и няма да пръска в страни.
Ще стане нещо ТАКОВА.
И гледай да не хванеш някой аматьор-електроженист....
Публикувано 19 октомври 2008 - 18:44
много THANKS за инфото и съветите
Публикувано 19 октомври 2008 - 18:47
Мисля че имаше няква последователност при разкачане на акумулатора .....НЯКОЙ СЕЩА ЛИ СЕ????
Публикувано 19 октомври 2008 - 18:58
Откачаш плюса.Успех.Мисля че имаше няква последователност при разкачане на акумулатора .....НЯКОЙ СЕЩА ЛИ СЕ????
Публикувано 19 октомври 2008 - 22:06
Това не мисля, че има каквото и да било значение но ОК - масата е добра идея 
И после кажи какво е станало - и аз съм се чудил какво правим ако загубя секрета...
Особено при точно тези жанти... При металните е песен. Дори задачата, която ти предстои.
Въпреки че за моя на теория по серииния номер мога да си заръчам от McGard КОПИЕ.
Което пък ме подсеща, че иде време за зимните гуми с метални джанти и трябва да се взимат още един к-т болтове...
И то не на McGard, което значи оригинални, тоест 130 лв минимум...
Аман от тая кола
И после кажи какво е станало - и аз съм се чудил какво правим ако загубя секрета...
Особено при точно тези жанти... При металните е песен. Дори задачата, която ти предстои.
Въпреки че за моя на теория по серииния номер мога да си заръчам от McGard КОПИЕ.
Което пък ме подсеща, че иде време за зимните гуми с метални джанти и трябва да се взимат още един к-т болтове...
И то не на McGard, което значи оригинални, тоест 130 лв минимум...
Аман от тая кола
Публикувано 20 октомври 2008 - 08:44
Питах го - да видим.
Ако си мислиш, че ми се даварт тези пари - в голямя грешка си
А за металните искам точно оригинални а не McGard защото...
Ей тук съм писал защо.
Иначе ако се абстрахираме от горните съображения, McGard са много добра алтернатива.
Да не спамим темата, макар че ми се струва ако колегата е с по-качествени болтове, сега нямаше да има нужда от нея
Публикувано 20 октомври 2008 - 09:02
Болтовете са мое производство---- аз си ги измислих...а един познат стругар от с.РАЗЛИВ(до Ботевград) ми ги направи.
Преди да се почне цялата история-Отивам в магазин с купища видове секр. болтове и викам на продавача сигурно ли е че един секрет не става на друг комплект болтове....ГАРАНЦИЯ ТИ ДАВАМ че не става ми казва ТОЙ....Дори ще ти покажа----от 5 комплекта секрета стана на 4 от тях....обърнах кутиите и видях че 4-те са една и съща серия.Пича се упули като стана секрета на др.комплекти"е не бях пробвал,но вече знам че един секрет е за една серия"-каза той....
това ме накара аз да си ги измисля
----яд ме е че пролетта дадох на гумаджията да ми затегне той болтовете когато смениях гумите-дори и нормал. болтове едвам едвам ги отвих
Преди да се почне цялата история-Отивам в магазин с купища видове секр. болтове и викам на продавача сигурно ли е че един секрет не става на друг комплект болтове....ГАРАНЦИЯ ТИ ДАВАМ че не става ми казва ТОЙ....Дори ще ти покажа----от 5 комплекта секрета стана на 4 от тях....обърнах кутиите и видях че 4-те са една и съща серия.Пича се упули като стана секрета на др.комплекти"е не бях пробвал,но вече знам че един секрет е за една серия"-каза той....
това ме накара аз да си ги измисля
----яд ме е че пролетта дадох на гумаджията да ми затегне той болтовете когато смениях гумите-дори и нормал. болтове едвам едвам ги отвих
Публикувано 20 октомври 2008 - 09:18
Колега, дай някоя снимка на този болт да видим за какво иде реч.За повечето купешки секретни болтове има почти безотказен метод да се развият, ама в случая щом ти си дизайнера и идея нямам дали ще мога да помогна.
Публикувано 20 октомври 2008 - 09:24
Ми просто си гледал кофти болтове...
То за 30лв - толкова.
В другата тема бях писал за McGard - повечко пари са но едва ли може да се стигне до проблем като твоя.
Но пак ти казвам - какъвто и да било секретен болт не се натяга така...
Абсолютно безпредметно е.
Имаш още 4 други, освен това при тези джанти главите са толкоз навътре, че е абсурд да се хванат с нещо странично и да се отвият...
То за 30лв - толкова.
В другата тема бях писал за McGard - повечко пари са но едва ли може да се стигне до проблем като твоя.
Но пак ти казвам - какъвто и да било секретен болт не се натяга така...
Абсолютно безпредметно е.
Имаш още 4 други, освен това при тези джанти главите са толкоз навътре, че е абсурд да се хванат с нещо странично и да се отвият...
Публикувано 20 октомври 2008 - 09:40
сега ми дойде една идея и звъннах на един стругар в орландовци да ми разпробие секрета с изместен екцентрик.... като го сложа на болта ще си играя с бормашината да направя дупка на болта и да набия в дупката на секрета щифт който да влезе и в рапробитата дупка на болта и ще напъвам...........
Утре ще ходя в орландовци при майстора и .......
Като направя това ще пиша какво и как е станало
Утре ще ходя в орландовци при майстора и .......
Като направя това ще пиша какво и как е станало
Публикувано 24 октомври 2008 - 16:03
Утре ги почвам,но..... и аз като вас мислех да откача ПЛЮСА...Вижте кво обаче пише
Публикувано 24 октомври 2008 - 16:52
Вени ....Пише първо - кабел след това + кабел
при закачане: + , после -
при закачане: + , после -
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Тази тема е заключена