болтове за джанти
Започната от mitko3, 09 окт 2008 - 15:41:05
8 мнения по тази тема
Публикувано 09 октомври 2008 - 15:41
здр имам въпрос за болтовете на джантите. моите джанти са алуминиеви а резервната е стоманена. от един сервиз за гуми ми казаха 4е за резервната гума трябва да имам други болтове иначе все едно съм без нея. някои може ли да каже дали е истина и каква дължина болтове да купя. забравих да кажа че колата е ц180 1998г. благодаря.
Публикувано 09 октомври 2008 - 16:08
Аз разбрах,че трябва да си нося и къси болтове за рез.гума/желязна джанта/ от форума.Не знам дали на 190-ката и на Ц-класата са еднакви ,но по автоморгите и магазините им знаят размерите за всеки модел.За 190-ката джантите са 6Jx15H2- дължина на късия болт/за железни джанти/ е - 4 см.,диаметър- 1 см.здр имам въпрос за болтовете на джантите. моите джанти са алуминиеви а резервната е стоманена. от един сервиз за гуми ми казаха 4е за резервната гума трябва да имам други болтове иначе все едно съм без нея. някои може ли да каже дали е истина и каква дължина болтове да купя. забравих да кажа че колата е ц180 1998г. благодаря.
Mercedes Benz W201 - The Last Action Hero
Публикувано 09 октомври 2008 - 16:22
Митакздр имам въпрос за болтовете на джантите. моите джанти са алуминиеви а резервната е стоманена. от един сервиз за гуми ми казаха 4е за резервната гума трябва да имам други болтове иначе все едно съм без нея. някои може ли да каже дали е истина и каква дължина болтове да купя. забравих да кажа че колата е ц180 1998г. благодаря.
Взимаш 5 болтете от близкият магазин за железната джанта
Пъхваш ги в едно торбе
Слагаш ги при резрвната
Караш спокоен и си.....подсвиркаш по пътя
Зарежи тия морги и ........гробници - там настроението ми пада близо до 0-та
Болтетата от магазина са нови и лъскави
Поздрави

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 09 октомври 2008 - 18:35
Съгласен съм с Vladek , но първо да уточним какви са алуминиувите джанти дебелината на "фланеца ".Защото има алуминиеви джанти с къси болтове.Митак
Пъхваш ги в едно торбе
Слагаш ги при резрвната
Караш спокоен и си.....подсвиркаш по пътя![]()
Болтетата от магазина са нови и лъскави![]()
Поздрави
Публикувано 09 октомври 2008 - 18:53
Останал съм с впечатлението, че магазинерите знаят какво се търси и за какви джанти по-добре от нас
Поздрави
Поздрави

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 09 октомври 2008 - 18:58
Внимавай да не вземеш и много дълги, че навремето така ми прецакаха барабана на ръчната. По принцип гумаджиите знаят ( ама все пак провери, че на мен гумаджия ми ги прецака).
Публикувано 09 октомври 2008 - 19:38
За Мерцедес има 2 стандарта за дължина на болтовете за лети джанти(единия е 39мм.,а другия беше малко по-къс,ама не помня точно колко)и 1 за желязна джанта-30мм.Имам мнооого горчив опит с тези дължини!
Също така важно е да се знае.че за отпред не е проблем да се сложи по-дълъг болт,защото няма къде да опре,но отзад по-дългия болт ще смели челюстните накладки на ръчната(крачната).И е много важно болтовете да са стоманизирани!!!!!!Инак при затягане се разтягат,нарушава се стъпката на резбата,скапват вътрешната резба на дисковете,и е много вероятно да се скъсат!
Публикувано 09 октомври 2008 - 22:34
И от какво ти пада настроението на 0?Митак
Пъхваш ги в едно торбе
Слагаш ги при резрвната
Караш спокоен и си.....подсвиркаш по пътя![]()
Болтетата от магазина са нови и лъскави![]()
Поздрави
Лъскавите болтета от магазина са от кашкавал/пълно менте/
Аз продавам оригинални болтове за тенекиени джанти по 2лв. и мисля че цената не за настроение 0

В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
Публикувано 10 октомври 2008 - 10:50
така е.
тези лъскавите се късат, ръждясват. а ако утидеш в ЕМкомплект33, там жениците ич не са наясно на кой свят са, камоли кви болтове ти требат.
досега скъсан оригинален болт не съм видял.
има 2 дължини и на късите болтове за стоманени джанти. най-късите са с дължина около 12-13мм.
оригиналните болтове за железни джанти имат щампована емблема в средата.
утивай и вземай от kombi124d, 5 болта+1 резерва, (или от БС, 3 Евро бройката)
тези лъскавите се късат, ръждясват. а ако утидеш в ЕМкомплект33, там жениците ич не са наясно на кой свят са, камоли кви болтове ти требат.
досега скъсан оригинален болт не съм видял.
има 2 дължини и на късите болтове за стоманени джанти. най-късите са с дължина около 12-13мм.
оригиналните болтове за железни джанти имат щампована емблема в средата.
утивай и вземай от kombi124d, 5 болта+1 резерва, (или от БС, 3 Евро бройката)
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни