Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

имам питане-има ли авиомоделисти сред вас?на радиоуправляеми модели?

• Please log in to reply
8 мнения по тази тема

#1 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 25 септември 2008 - 20:11

В младежка възраст се състезавах усилено по авиомоделизъм,но впоследствие работа,ангажименти,семейство,разходи,и...! :kill_myself: Това лято бях на едно състезание и ми се събраха очите как са се развили нещата-направо нямам думи! :blink: Миниатюрни четиритактови ДВГ(!!!)-преди бяха само двутактови-дизелови и "свещови"(на метанол),а сега видях и истинско реактивно двигателче(колкото бутилка мин. вода от 1,5 литра,ама наполовина по-късо),което изстрелваше при форсаж от място във въздуха самолет с тегло 10кг.и разпереност на крилете 2 метра!Направо ми се събраха очите! :wacko: Та,напоследък съм се навил да направя някое RC(radio-control) самолетче,и ако някой си пада по това занимание да си правим компания,и да обменяме опит...И още-появили са се некви безчеткови ел-моторчета с диаметър около 30мм.,тегло към 150 грама,и мощност 300-1000Вата?!И съответните литиево-полимерни батерии и зарядни...ама са цифра...! :kill_myself:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#2 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 25 септември 2008 - 20:42

Стига бе...преди време си бяха класиката метаноловите моторчета па ся 4-тактови...малеее
Това е доста скъпо Пламене.
На мен ми допада повече ракетомоделизма.Бях забравил колко е готино да се занимаваш с такива неща.Трябва да се поразтърся из нета как върви развитието на ракетните двигатели и ако искаш може да си направим сеира ти да пускаш самолети а аз да гоня с ракети :D
  • 0

#3 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2379 Мнения:

Публикувано 26 септември 2008 - 09:23

Стига бе...преди време си бяха класиката метаноловите моторчета па ся 4-тактови...малеее
Това е доста скъпо Пламене.
На мен ми допада повече ракетомоделизма.Бях забравил колко е готино да се занимаваш с такива неща.Трябва да се поразтърся из нета как върви развитието на ракетните двигатели и ако искаш може да си направим сеира ти да пускаш самолети а аз да гоня с ракети :D

и аз мога да се включа с хеликоптер преди да съм го продал :0_yahoo:
  • 0

#4 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 26 септември 2008 - 15:20

Айде Пламене самолета ти умре.Ако не го набара пича с хеликоптера с ракети въздух-въздух ще го гоня аз отдолу със земя-въздух ...
  • 0

#5 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2379 Мнения:

Публикувано 26 септември 2008 - 16:43

http://www.youtube.c...ne-4channel.htm
  • 0

#6 Гост

Гост

Чирак

• Потребители на форума
  • 107 Мнения:

Публикувано 26 септември 2008 - 17:42

Адашко, верно си е тръпка, но също така верно е, че е скъпо удоволствие. Когато имаш време, мини през Овча купел 2, бл. 42. Човека, който държи магазина се казва Станьо, има доста за разглеждане при него. Може да ти намери всичко(ако го няма при него), или да те посъветва откъде да си набавиш каквото ти трябва. С удоволствие помага на всеки, щото самия той е много запален по всякакъв вид моделизъм :)
  • 0
'бах маа му...

#7 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 септември 2008 - 22:28

Ахъм, това в овча купел е много яко място... посещавал съм го докато още учех, че е сравнително близо до университета (НБУ). Иначе, аз навремето си играех с един скутер... ама после го подарих на един познат. А сега всичките тия хобита са цифри... по-скъпо излиза от колата :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#8 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 27 септември 2008 - 09:02

този модел на А380 го показваха по немската телевизия. Струва 30к евро. Само един от двигателите струва 3500!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#9 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 27 септември 2008 - 20:09

този модел на А380 го показваха по немската телевизия. Струва 30к евро. Само един от двигателите струва 3500!!!!!!!!!!!!!!!!!

Много яко
Два пъти го гледах
Само по това не съм се побърквал
Като хлапе едно комшийче имаше някъкво самолетче
Спомням си, че си чупехме прътите докато запалим моторчето
Ма и това си остана
Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител