Имате ли проблем с гризачите?
Започната от shotgun600, 21 сеп 2008 - 10:14:39
38 мнения по тази тема
Публикувано 21 септември 2008 - 10:14
Здравейте,
идва есента и с нея се появява един много гаден проблем /поне за тези които живеят сред природата/,всички видове мишки и мишоци искат да се скрият на топло в гаража ми,където
държа моята гордост,W140-ката.Вече съм имал хиляди проблеми заради прегризани кабели,уплътнения и т.н.Оня ден нещо човърках по колата и видях,че и зад двата ми фара има събрани костилки и жълъди и отново побеснях.Наблъскал съм отрови из гаража и зад фаровете на колата,но изглежда малките копеленца не ги лови.
Прееди време купих от Метро някакъв писклив уред,който уж трябваше да ги прогони,но изглежда и той не свърши работа.
Моля някой,който се е сбъсквал с този порблем да ми препоръча някакъв по-добър уред за прогонване на гризачи,защото продавачите лъжат като цигани при покупката на такъв уред.
Къде да търся качествени такива,защото в Метро освен бира и кола на стекове друго полезно няма!
П.П последния път мишока беше изял нещо,което прекъсна работата на половината ми двигател,отделно ако ми изядат новите кабели ще се самоубия.Запълнил съм всеки процеп до гаража,но при едно отваряне, я да внесеш нещо,я да изкараш колата и някой все успява да се промъкне!
идва есента и с нея се появява един много гаден проблем /поне за тези които живеят сред природата/,всички видове мишки и мишоци искат да се скрият на топло в гаража ми,където
държа моята гордост,W140-ката.Вече съм имал хиляди проблеми заради прегризани кабели,уплътнения и т.н.Оня ден нещо човърках по колата и видях,че и зад двата ми фара има събрани костилки и жълъди и отново побеснях.Наблъскал съм отрови из гаража и зад фаровете на колата,но изглежда малките копеленца не ги лови.
Прееди време купих от Метро някакъв писклив уред,който уж трябваше да ги прогони,но изглежда и той не свърши работа.
Моля някой,който се е сбъсквал с този порблем да ми препоръча някакъв по-добър уред за прогонване на гризачи,защото продавачите лъжат като цигани при покупката на такъв уред.
Къде да търся качествени такива,защото в Метро освен бира и кола на стекове друго полезно няма!
П.П последния път мишока беше изял нещо,което прекъсна работата на половината ми двигател,отделно ако ми изядат новите кабели ще се самоубия.Запълнил съм всеки процеп до гаража,но при едно отваряне, я да внесеш нещо,я да изкараш колата и някой все успява да се промъкне!
Публикувано 21 септември 2008 - 10:24
Виждал съм на 220-ка, джаджка точно за тази цел, чудех се половин час за какво е
Явно, за марка не съм гледал, но явно върши работа защото нямаше поражения от такава напаст.

Явно, за марка не съм гледал, но явно върши работа защото нямаше поражения от такава напаст.
Публикувано 21 септември 2008 - 10:27
Надали е влязло мишлето докато си отворил и затворил вратата само. Дейността му по складиране на зимнина говори, че по-скоро си влиза и излиза.
Пробва ли да затваряш котка в гаража?
Много неприятен проблем!

Търси устройство каквото разправа Гроса.
Успех!
Пробва ли да затваряш котка в гаража?

Много неприятен проблем!

Търси устройство каквото разправа Гроса.
Успех!
Публикувано 21 септември 2008 - 10:47
Качествени устройства се продават в Германия,Австрия и Швейцария! Има такива които се връзват към акомулатора на колата и се седят там с години,а има и такива които наподобяват ароматизатор за кенеф с някаква химия които не са електрически и вършат същата работа
Моя съвет е да си купиш от там ако можеш, защото действително вършат работа! А за Метро си абсолютно прав
То несамо там е така
В БГ е царството на ментетата

В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
Публикувано 21 септември 2008 - 16:20
Ами да,проблема е голям най-вече,защото аз зазимявам колата в този гараж,но постоянно някой влиза и излиза и оставя вратата отворена и влизат всякакви животни.Най вече имам проблем с полски мишки понеже са много малки и се провират навсякъде.И плъх сам хващал и съсел,но проблема е най-вече от малките вредители.
Дайте идея къде да разпитам за уред против гризачи понеже аз нямам никаква идея.От изброените страни просто нямам възможност да купя каквото и да било.Сигурен съм,че и тук продават качествени уреди,но не знам къде.
Дайте идея къде да разпитам за уред против гризачи понеже аз нямам никаква идея.От изброените страни просто нямам възможност да купя каквото и да било.Сигурен съм,че и тук продават качествени уреди,но не знам къде.
Публикувано 21 септември 2008 - 17:47
Ето доказан начин,който научих от възрастни хора,изпробвах го и вече десет години никакви грижи!А,преди това беше мазало от плъхове-всяка сутрин,като вдигна предния капак навсякъде имаше остатъци и говна!Веднъж дори излизайки на заден от гаража сгазих един-чак се чу смачкването!
Решението го бях писал и в предишния форум,но:
-взима се затворен,като клетка капан
-слага се хубава мръвка за примамка
-като се хване гадината не се маха,или пипа,а се оставя да умре(около седмица) и още седмица се държи в капана
Това е-повече нямате грижи с тая гад!
Доколкото разбрах,докато мре хванатия плъх дава предупреждения на останалите,че тук е опасно,а те никак не са прости,а са и доста социални гадини!

-взима се затворен,като клетка капан
-слага се хубава мръвка за примамка
-като се хване гадината не се маха,или пипа,а се оставя да умре(около седмица) и още седмица се държи в капана
Това е-повече нямате грижи с тая гад!
Доколкото разбрах,докато мре хванатия плъх дава предупреждения на останалите,че тук е опасно,а те никак не са прости,а са и доста социални гадини!
Публикувано 21 септември 2008 - 18:13
Ахах имам капан ,обаче както ти си сгазил един от плъховете,аз пък си сгазих капана един път и си срязах гумата на него.Ахаха само като се сетя полудявам......
Иначе ще взема да пробвам,като уловя някой ще го оставя да изгние пред гаража стига да има полза от това.Преди като хванех нещо веднага го давех в близкото поточе до къщата....
Иначе ще взема да пробвам,като уловя някой ще го оставя да изгние пред гаража стига да има полза от това.Преди като хванех нещо веднага го давех в близкото поточе до къщата....
Публикувано 21 септември 2008 - 18:28
Аз съм виждал на моя паркинг който е открит как влизат плъхове в колите, изправят се и влизат под кората и после незнам какво правят но сигурно не е приятно. Не съм сигурен в кой магазин но съм виждал спрей с който се пръскат кабелите и гризачите не ги пипат.
Публикувано 21 септември 2008 - 21:30
Пушка,Весо горе спомена за котка.Измисли нещо да може да влиза и да си излиза животинката и ще си решиш проблема завинаги.Сипвай й някаква манджа и вода да има какво да хапне,в една щайга й сложи нещо мекичко да има къде да спи и си ти човека.Па ако има и отворено прозорче нещо да си излиза да си попръцва навън ще е супер.Ще ти се отблагодари за грижите само с това че ще ти гепи мишките което ще ти спести бая нерви и парички.Незнам дали обичаш котки и дали си гледал,но не са притенциозни,покрив да има над главата и какво да хапне друго не й трябва...
А ако възможността котка отпадне ще ти издам един пиниз който работи стига да не могат да ти влезят мишоците вътре в колата но невярвам да имат такава възможност,все пак не е гнилоч нали?!За да се предпазят кабели от котки,кучета,мишки и всякакви гадове,вземи три люти чушки и с малко вода ги пасирай с пасатора или ги пусни в миксера.След това изчакай един-два дни да се паднат на дъното като остане само водата,наливаш я в едно пръскало и напръскай кабелите.Ама не се прекалява с водата за да може да е концентрирано лютивото.Всяка нова котка която си взема,като малка веднага захапва кабелите на компютър,инсталация,двд и т.н. ...Мазвам ги с чушката и гледам сеир като ги захапе.Не повтаря повече.Пробвано е и с мишки в избите и също работи...
А ако възможността котка отпадне ще ти издам един пиниз който работи стига да не могат да ти влезят мишоците вътре в колата но невярвам да имат такава възможност,все пак не е гнилоч нали?!За да се предпазят кабели от котки,кучета,мишки и всякакви гадове,вземи три люти чушки и с малко вода ги пасирай с пасатора или ги пусни в миксера.След това изчакай един-два дни да се паднат на дъното като остане само водата,наливаш я в едно пръскало и напръскай кабелите.Ама не се прекалява с водата за да може да е концентрирано лютивото.Всяка нова котка която си взема,като малка веднага захапва кабелите на компютър,инсталация,двд и т.н. ...Мазвам ги с чушката и гледам сеир като ги захапе.Не повтаря повече.Пробвано е и с мишки в избите и също работи...
Публикувано 22 септември 2008 - 08:19
Колегите ти дадоха добри идеи, а аз ще ти предложа един миризлив вариант (ама той гони вече установили се гризачи):
Намираш някой съсед с двутактов Вартбург или Трабант. Сипваш му 2 кила бензин с масло "Приста 2Т микс" в концентрация минимум 30 грама масло на литър бензин, докарваш двутактовия змей пред гаража, бодваш един маркуч в ауспуха, другия край на маркуча - в гаража, затваряш гаража, палиш цвайтактера и го оставяш да поработи 5 минутки. Добре е Меро да не е вътре по това време. След като обгазиш гаража, го остави затворен няколко часа. Де що плъх и мишка е имало по гаража, ако не е предало Богу дух, ще е избягало надалеч в търсене на нови обиталища.
Успехи в неравната борба.
Намираш някой съсед с двутактов Вартбург или Трабант. Сипваш му 2 кила бензин с масло "Приста 2Т микс" в концентрация минимум 30 грама масло на литър бензин, докарваш двутактовия змей пред гаража, бодваш един маркуч в ауспуха, другия край на маркуча - в гаража, затваряш гаража, палиш цвайтактера и го оставяш да поработи 5 минутки. Добре е Меро да не е вътре по това време. След като обгазиш гаража, го остави затворен няколко часа. Де що плъх и мишка е имало по гаража, ако не е предало Богу дух, ще е избягало надалеч в търсене на нови обиталища.
Успехи в неравната борба.

Баба Меца:

Публикувано 22 септември 2008 - 08:57

Мале Наско тая идея ме утрепа направо.
Мисля да завъртя бизнес...ще купя едно Траби и ще обикалям по гаражи и хамбари да ги опушвам.Що лев ще падне понеже са на изчезване и няма да имам конкуренция.
Само преди това трябва да се предупредят комшиите че като се отворят вратите и се разнесе този дим да не вземат да викнат пожарната...
Публикувано 22 септември 2008 - 10:10
Ахах ами няма да стане,защото мисля че си возя мишоците в колата.Ходя до София и те се возят с мен някъде,а не се крият из гаража, защото там просто няма къде да се скрият.Имам няколко кутии с инструменти и 4 гуми вътре,та ако ще се опушва нещо трябва да е самия Меро,а аз не искам да го вмирисвам на изгорели газове.......
С мазане и пръскане на кабели няма да стане,защото те ядат от някакви кабели дето са много навътре,а не от тези достъпните.
Оня ден влизам много тихо в гаража и чувам как малкото копеленце гризе нещо от колата.Направо ми призля.......а съм наслагал отрови,капани,едно пискливо дето уж ги гони с ултразвук,а гадното копеле чопли нещо в колата.
Метнах се на колата и с 200 до София и обратно,току виж изпаднал някъде по пътя........Много рано тази година стана студено и гадините ме изненадаха.Борбата ще е дълга и жестока,защото е едва Септември.От утре почвам да обикалям и да търся качествен уред!
С мазане и пръскане на кабели няма да стане,защото те ядат от някакви кабели дето са много навътре,а не от тези достъпните.
Оня ден влизам много тихо в гаража и чувам как малкото копеленце гризе нещо от колата.Направо ми призля.......а съм наслагал отрови,капани,едно пискливо дето уж ги гони с ултразвук,а гадното копеле чопли нещо в колата.
Метнах се на колата и с 200 до София и обратно,току виж изпаднал някъде по пътя........Много рано тази година стана студено и гадините ме изненадаха.Борбата ще е дълга и жестока,защото е едва Септември.От утре почвам да обикалям и да търся качествен уред!
Публикувано 22 септември 2008 - 12:56

Като сте се развихрили на тема гадини да споделя, пък може и да си разреша пробрема- къртици.
И уреди слагах и отрови и нафталин и яки пиратки гърмях в дупките и котки си имам 2 бр. / ма.ка им мързелива.../ и ... тия моите са глухи, слепи, без обоняние и ми иде да се

А градинката ми беше хубава... Идеи ???
Публикувано 22 септември 2008 - 13:06
За къртици съвсем нямам идея как се процедира,даже ще съм доволен ако изровят на баща ми градината,че е много грозна

Публикувано 22 септември 2008 - 14:34
Ела и вземи моите, и пари ще ти дам

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни