централно заключван- спешноимам проблем
Started by nalis, 12 Sep 2008 - 13:44:55
16 replies to this topic
Posted 12 September 2008 - 13:44
Здравейте колата на един приятел е мерцедес ц200,с централно заключване.Като се заключат вратите заедно с него се заключва и багажника и капака за слагане на бензина и така вчера го заключи с дистанционното,но днеска не се отваря!!понякога ставало от батерията но му сменихме батериите и не е от тях.вътре в колата има едно копче и то неработи .Вратите се отварят с ключа,но багажника не може.Няма да ни стигне бензина до сервиза не може да отворим тоя капак за бензин.Мястото за централното е било в багажника но не се отваря с ключове тоя багажник ако някой знае как отворим капака за бензина или багажника моля много спешно да ни помогне ще черпя
Posted 12 September 2008 - 18:48
а за по-просто - багажника не се ли отваря с ключа?
и оттам - резервоара - на ръка отвътре?
[/quote]
не се отваря с ключа багажника,и бензина не сега ще пробваме с маркучите
и оттам - резервоара - на ръка отвътре?
[/quote]
не се отваря с ключа багажника,и бензина не сега ще пробваме с маркучите
Posted 12 September 2008 - 21:29
По принцип като дадеш контакт трябва да се отключат всички врати и багажника.При мен стана така като нещеше да работи ключа.
Posted 12 September 2008 - 22:35
погледнете първо дали са здрави всички предпазители отпред при мотора, иначе ще трябва по някакъв начин да стигнете до някоя от тръбичките на централното заключване които отиват до всяка една от вратите, да прекъснете някоя и да вкарвате въздух в нея, и ако имате късмет така да отворите багажника (ако действително ключа не го отваря) или капака на резервоара. Има и вариант да се програмира ключа към колата, защото понякога губят синхронизация, но това е различно при различните години на производство на колата, а и не е сигурно дали самия ключ работи. Можете да го проверите с камера на мобилен телефон - ако е с инфрачервен диод като го насочите към камерата на дисплея на телефона ще се види дали излъчва.
Posted 12 September 2008 - 23:37
ПИЧ,
...първо, знаеш ли че патрона на багажника има няколко позиции на заключване.
сага забравих на къде, но ако оставиш патрона примерно в дясна позиция, неможеш да отключиш багажника с централното.
затова размрдай патрона и няколко пъти отключвай и заключвай вратата на шофьора.
дори да надуваш с уста, ако си оставил патрона на багажника в неподходяща позиция, пак няма да отключиш.
помпата е там дето каза вени
...първо, знаеш ли че патрона на багажника има няколко позиции на заключване.
сага забравих на къде, но ако оставиш патрона примерно в дясна позиция, неможеш да отключиш багажника с централното.
затова размрдай патрона и няколко пъти отключвай и заключвай вратата на шофьора.
дори да надуваш с уста, ако си оставил патрона на багажника в неподходяща позиция, пак няма да отключиш.
помпата е там дето каза вени
Posted 18 March 2011 - 16:15
За какви батерии става въпрос,че имам проблем с централното и се чудя от къде да почна.Ту тръгва ту спира.Благодаря.Здравейте колата на един приятел е мерцедес ц200,с централно заключване.Като се заключат вратите заедно с него се заключва и багажника и капака за слагане на бензина и така вчера го заключи с дистанционното,но днеска не се отваря!!понякога ставало от батерията но му сменихме батериите и не е от тях.вътре в колата има едно копче и то неработи .Вратите се отварят с ключа,но багажника не може.Няма да ни стигне бензина до сервиза не може да отворим тоя капак за бензин.Мястото за централното е било в багажника но не се отваря с ключове тоя багажник ако някой знае как отворим капака за бензина или багажника моля много спешно да ни помогне ще черпя
Posted 18 March 2011 - 20:44
За какви батерии става въпрос,че имам проблем с централното и се чудя от къде да почна.Ту тръгва ту спира.Благодаря.
Колега здравей
На първо място виз дали ти светят и двете лампи едновременно на огледалото за задно виждане.
Ако свтетят едновременно в зелено и червено значи батериите са за смяна на дистанционното.
Не збарявяй че трябва да поставиш същите батерии като старите по номер и волтаж.
By Batev
Posted 18 March 2011 - 21:49
опитай като задържиш на дистанционното копчето за откл.
При натискане светва един път и после държиш докато не сжетне пак.
При натискане светва един път и после държиш докато не сжетне пак.
Posted 18 March 2011 - 22:47
Да разбрах за какви батерии става на въпрос.Използвах темата иначе колата е 220цди В 210.Определено проблема е в вакуум помпата,но със сигурност ще разбера утре.Иначе всичко си свети,просто не се заключва или отключва,а когата разклатя помпата започва да работи,но със странен звук и много дълго,след няколко опита пак затишие и след разклащане пак тръгва...
Posted 18 March 2011 - 22:55
Предполагам говориш за помпата под задната седалка.
Ако е за нея по принцип прегледай да нямаш някое откачено или спукано маркучле.
Другия вариант е моторчето на помпата.
В Петрич има един пич който взима и присажда моторчето от 124-ка и немаш ядове.
Аз на S-ката имах проблем с моторчето и го смених с моторче от 124-ка и и си бачка без проблеми.
Аз на S-ката имах проблем с моторчето и го смених с моторче от 124-ка и и си бачка без проблеми.
By Batev
Posted 19 March 2011 - 08:35
До колото разбрах,дори от Голф става,но втора употреба не се знае колко ще работи.Интересно е дали не може да се ремонтира.Предполагам говориш за помпата под задната седалка.
Posted 19 March 2011 - 18:27
Да се ремонтира незнам мисля, че не е удачен вариант, но и аз знам че от Голф става но на него е пластмасово и няма да издържи.
Това инфо го знам от майстора.
По добре си вземи втора употреба и да знаеш, че няма да имаш грижи.
By Batev
Posted 19 March 2011 - 19:48
Не съм много съгласен,защото какво ми гарантира че втората употреба ще работи 24 часа?Моя работеше тихо и безупречно до вечерта и на другия ден отключи и после спря да работи.Да се ремонтира незнам мисля, че не е удачен вариант, но и аз знам че от Голф става но на него е пластмасово и няма да издържи.
Posted 20 March 2011 - 09:52
Колега, ако си мислиш че нещо те навивам жестоко си се объркал.
Просто ти споделям опит от години.
Тогава отивай в БС за ново и не се чуди...купувай ново и си решавай проблема.
By Batev
Posted 20 March 2011 - 12:50
Изобщо не си мисля че ме навиваш...Просто си мисля че много обичаш да пишеш.Въпроса който зададох в началото е коренно различен от това което разискваш.Не съм се интересувал от това,а само ти отговарям на писанията...А за какъв опит от какви години ми споделяш даже и не искам да се замислям...Благодаря за отговорите!Колега, ако си мислиш че нещо те навивам жестоко си се объркал.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users