Към съдържанието

•  

Снимка

Реставрация?Искам да реставрирам стар Мерцедес

• Please log in to reply
43 мнения по тази тема

#1 komitata

komitata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 5 Мнения:

Публикувано 21 юни 2006 - 03:08

Здравейте, пълен лаик съм в областта на автомобилите. Стара мечта ми е да реставрирам стар Мерцедес (с помощта на приятели), от моделите, произвеждани през 70-те години.

По принцип предпочитам моделите с голяма звезда на решетката, и дизел. Т.нар. модели "конска глава" не ми харесват особено като дизайн. Също така предпочитам тъмен цвят на колата и светъл салон (знам че това се променя, но предпочитам да запазя по-оригинален вид). Имам въпрос - климатикът и автоматичните скорости голяма рядкост ли са за периода? Също така видях че някои от моделите имат много специфичен скоростомер - вертикален. Какво е положението с тези скоростомери!?

Ще ви бъда особено благодарен, ако ми подскажете откъде мога да намеря такава кола (за предпочитане в движение).

Готов съм да отделя от хиляда до две-три хиляди за колата (и назаем мога да взема още, естествено ако си струва, за купчина ламарина може и да не дам минимума) и няколко месеца труд за да и придам приятен вид. (и за части съм заделил).

За съжаление няма да мога да посетя събора тая година, но догодина е възможно дори да участвам ;-)
  • 0

#2 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 21 юни 2006 - 09:22

идеята ти е супер но в БГ е доста невъзможна тая мисия ;) лично мнение
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#3 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 21 юни 2006 - 10:37

идеята ти е супер но в БГ е доста невъзможна тая мисия ;) лично мнение

Невъзможни неща няма. Само много скъпи ;)
Реставрацията на Мерцедес е много благодарна работа, защото все още има изобилие на части за почти всички модели, автомобилите са много ремонтнопригодни, въобще, да ти е кеф да го правиш. Цялата работа обаче си е сериозна инвестиция в пари и време, особено, както колегата казва, че няма много опит с автомобилите, т.е. ще трябва да търси майстори за много неща.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#4 Гост_S-clasikaГост_

Гост_S-clasikaГост_
  • Гости

Публикувано 21 юни 2006 - 10:45

аз го правия в момента със Сомчето и в петък съм на пясъкоструика
Основни правила :
1. Много време
2. Пари
3. Майстори
4. МЕРАК
  • 0

#5 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 21 юни 2006 - 10:59

аз го правия в момента със Сомчето и в петък съм на пясъкоструика
Основни правила :
1. Много време
2. Пари
3. Майстори
4. МЕРАК

Борка,тва с майсторите е най-важното,патил си и то скоро и знаеш,аз също съм патил от супер майстори а и с намирането на части особено за по старите модели си наясно колко е "лесно" ;) кажи им :D те ще те разберат B)
  • 0
Публикувано изображение
MY FACEBOOK
Публикувано изображение

#6 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 21 юни 2006 - 11:14

... а и с намирането на части особено за по старите модели си наясно колко е "лесно" ;) кажи им  :D те ще те разберат B)

Ами ако търсите частите по моргите и при арабите, може и да е трудно. Но почти всичко може да се поръча ново и даже оригинално. Така че въпросът опира предимно до т. 2 (пари). ;)
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#7 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 21 юни 2006 - 11:58

Veni, тия коли твои ли са? Продават ли се? Много ми се иска да си оправя едно "мече", но тия ми се виждат адски съсипани... много работа ще трябва. А и за да я докарам само от Пловдив до София сигурно ще ми отрежат главата...
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#8 komitata

komitata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 5 Мнения:

Публикувано 21 юни 2006 - 11:59

Много благодаря за пловдивския линк - така като гледам клоня към следната стратегия - употребявана кола, в движение, но не специално реставрирана, с максимум оригинални части. За първа кола не искам да взимам само ламарини, защото още нямам опит и ми се струва че доста рискувам (нито имам идея от майсторите, нито от частите). В mobile.bg гледам от седмици стоят едни и същи колици 200D и не се продават. За кратко се появи един SL от 70-те години, оранжев, за 17 хиляди, който ми хвана окото (ама скъп мамка му) и замина на секундата (!?). На другите въпроси дали можете ли да ми отговорите или да пратите някой сайт да прочета? Някой не се ли сеща в някой двор или пред някой блок да има нещо, което да ме чака с нетърпение ;-)
  • 0

#9 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 21 юни 2006 - 12:07

... а и с намирането на части особено за по старите модели си наясно колко е "лесно" ;) кажи им  :D те ще те разберат B)

Ами ако търсите частите по моргите и при арабите, може и да е трудно. Но почти всичко може да се поръча ново и даже оригинално. Така че въпросът опира предимно до т. 2 (пари). ;)

напълно съм съгласен с теб ;) ама ти си в един друг свят а ние тукааааа :huh:
  • 0
Публикувано изображение
MY FACEBOOK
Публикувано изображение

#10 Гост_S-clasikaГост_

Гост_S-clasikaГост_
  • Гости

Публикувано 21 юни 2006 - 12:22

ako искаш напълно реставрирана кола - аз си слагам главата за това виж в mobile.bg S280 за 13000лв- това е изцяло реставрирана с 2 купета още и едно мазе части за него а за парите си е оферта и то добра
  • 0

#11 Гост_S-clasikaГост_

Гост_S-clasikaГост_
  • Гости

Публикувано 21 юни 2006 - 12:25

на мен ми го предложи първо щото бях до него но ниямам парите.
одеве пак ми звъня щото иска да вземе един камион от фирмата която работя
  • 0

#12 Гост_S-clasikaГост_

Гост_S-clasikaГост_
  • Гости

Публикувано 21 юни 2006 - 14:44

а какво ви е мнението за Сома в нета
  • 0

#13 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 21 юни 2006 - 17:07

нещо от тук харесва ли ти ?

oldtimers

всичко това е в Пловдив

Абе нищо лично,ама ако тези "коли" са собственост на един човек,то смятам че трябва да бъде разстрелян или по добре нарязан с ТЪП нож и "разпродаден на части" :ph34r: Що за кравaрщина питам?!Особенно ме разстроjха последните снимки на които дръвчето е минало между бронята и решетката...
  • 0

#14 Гост_S-clasikaГост_

Гост_S-clasikaГост_
  • Гости

Публикувано 21 юни 2006 - 19:54

аз съм ги виждал на живо и не мога да разбера каква е идеята на този човек да ги занемари тъка
  • 0

#15 vico

vico

Чирак

• Потребители на форума
  • 51 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 21 юни 2006 - 20:00

Може да не съм голям специалист,но понеже в момента с това се занимавам(реставрирам W123-2.3Е)може да кажа че е голяма тръпка,и по то4но да гледаш как става кола от една съборетина.Късмет на колегата
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни