Реставрация?Искам да реставрирам стар Мерцедес
Започната от komitata, 21 юни 2006 - 03:08:06
43 мнения по тази тема
Публикувано 21 юни 2006 - 03:08
Здравейте, пълен лаик съм в областта на автомобилите. Стара мечта ми е да реставрирам стар Мерцедес (с помощта на приятели), от моделите, произвеждани през 70-те години.
По принцип предпочитам моделите с голяма звезда на решетката, и дизел. Т.нар. модели "конска глава" не ми харесват особено като дизайн. Също така предпочитам тъмен цвят на колата и светъл салон (знам че това се променя, но предпочитам да запазя по-оригинален вид). Имам въпрос - климатикът и автоматичните скорости голяма рядкост ли са за периода? Също така видях че някои от моделите имат много специфичен скоростомер - вертикален. Какво е положението с тези скоростомери!?
Ще ви бъда особено благодарен, ако ми подскажете откъде мога да намеря такава кола (за предпочитане в движение).
Готов съм да отделя от хиляда до две-три хиляди за колата (и назаем мога да взема още, естествено ако си струва, за купчина ламарина може и да не дам минимума) и няколко месеца труд за да и придам приятен вид. (и за части съм заделил).
За съжаление няма да мога да посетя събора тая година, но догодина е възможно дори да участвам ;-)
По принцип предпочитам моделите с голяма звезда на решетката, и дизел. Т.нар. модели "конска глава" не ми харесват особено като дизайн. Също така предпочитам тъмен цвят на колата и светъл салон (знам че това се променя, но предпочитам да запазя по-оригинален вид). Имам въпрос - климатикът и автоматичните скорости голяма рядкост ли са за периода? Също така видях че някои от моделите имат много специфичен скоростомер - вертикален. Какво е положението с тези скоростомери!?
Ще ви бъда особено благодарен, ако ми подскажете откъде мога да намеря такава кола (за предпочитане в движение).
Готов съм да отделя от хиляда до две-три хиляди за колата (и назаем мога да взема още, естествено ако си струва, за купчина ламарина може и да не дам минимума) и няколко месеца труд за да и придам приятен вид. (и за части съм заделил).
За съжаление няма да мога да посетя събора тая година, но догодина е възможно дори да участвам ;-)
Публикувано 21 юни 2006 - 09:22
идеята ти е супер но в БГ е доста невъзможна тая мисия
лично мнение

СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП

Публикувано 21 юни 2006 - 10:37
Невъзможни неща няма. Само много скъпиидеята ти е супер но в БГ е доста невъзможна тая мисия
лично мнение

Реставрацията на Мерцедес е много благодарна работа, защото все още има изобилие на части за почти всички модели, автомобилите са много ремонтнопригодни, въобще, да ти е кеф да го правиш. Цялата работа обаче си е сериозна инвестиция в пари и време, особено, както колегата казва, че няма много опит с автомобилите, т.е. ще трябва да търси майстори за много неща.
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Гост_S-clasikaГост_
Публикувано 21 юни 2006 - 10:45
аз го правия в момента със Сомчето и в петък съм на пясъкоструика
Основни правила :
1. Много време
2. Пари
3. Майстори
4. МЕРАК
Основни правила :
1. Много време
2. Пари
3. Майстори
4. МЕРАК
Публикувано 21 юни 2006 - 10:59
Борка,тва с майсторите е най-важното,патил си и то скоро и знаеш,аз също съм патил от супер майстори а и с намирането на части особено за по старите модели си наясно колко е "лесно"аз го правия в момента със Сомчето и в петък съм на пясъкоструика
Основни правила :
1. Много време
2. Пари
3. Майстори
4. МЕРАК

MY FACEBOOK

Публикувано 21 юни 2006 - 11:14
Ами ако търсите частите по моргите и при арабите, може и да е трудно. Но почти всичко може да се поръча ново и даже оригинално. Така че въпросът опира предимно до т. 2 (пари).... а и с намирането на части особено за по старите модели си наясно колко е "лесно"
кажи им
те ще те разберат B)

Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
Публикувано 21 юни 2006 - 11:58
Veni, тия коли твои ли са? Продават ли се? Много ми се иска да си оправя едно "мече", но тия ми се виждат адски съсипани... много работа ще трябва. А и за да я докарам само от Пловдив до София сигурно ще ми отрежат главата...
Публикувано 21 юни 2006 - 11:59
Много благодаря за пловдивския линк - така като гледам клоня към следната стратегия - употребявана кола, в движение, но не специално реставрирана, с максимум оригинални части. За първа кола не искам да взимам само ламарини, защото още нямам опит и ми се струва че доста рискувам (нито имам идея от майсторите, нито от частите). В mobile.bg гледам от седмици стоят едни и същи колици 200D и не се продават. За кратко се появи един SL от 70-те години, оранжев, за 17 хиляди, който ми хвана окото (ама скъп мамка му) и замина на секундата (!?). На другите въпроси дали можете ли да ми отговорите или да пратите някой сайт да прочета? Някой не се ли сеща в някой двор или пред някой блок да има нещо, което да ме чака с нетърпение ;-)
Публикувано 21 юни 2006 - 12:07
напълно съм съгласен с тебАми ако търсите частите по моргите и при арабите, може и да е трудно. Но почти всичко може да се поръча ново и даже оригинално. Така че въпросът опира предимно до т. 2 (пари).... а и с намирането на части особено за по старите модели си наясно колко е "лесно"
кажи им
те ще те разберат B)
![]()

MY FACEBOOK

Гост_S-clasikaГост_
Публикувано 21 юни 2006 - 12:22
ako искаш напълно реставрирана кола - аз си слагам главата за това виж в mobile.bg S280 за 13000лв- това е изцяло реставрирана с 2 купета още и едно мазе части за него а за парите си е оферта и то добра
Гост_S-clasikaГост_
Публикувано 21 юни 2006 - 12:25
на мен ми го предложи първо щото бях до него но ниямам парите.
одеве пак ми звъня щото иска да вземе един камион от фирмата която работя
одеве пак ми звъня щото иска да вземе един камион от фирмата която работя
Гост_S-clasikaГост_
Публикувано 21 юни 2006 - 14:44
а какво ви е мнението за Сома в нета
Публикувано 21 юни 2006 - 17:07
Абе нищо лично,ама ако тези "коли" са собственост на един човек,то смятам че трябва да бъде разстрелян или по добре нарязан с ТЪП нож и "разпродаден на части"нещо от тук харесва ли ти ?
oldtimers
всичко това е в Пловдив

Гост_S-clasikaГост_
Публикувано 21 юни 2006 - 19:54
аз съм ги виждал на живо и не мога да разбера каква е идеята на този човек да ги занемари тъка
Публикувано 21 юни 2006 - 20:00
Може да не съм голям специалист,но понеже в момента с това се занимавам(реставрирам W123-2.3Е)може да кажа че е голяма тръпка,и по то4но да гледаш как става кола от една съборетина.Късмет на колегата
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни