Монтаж на парктроник?Къде се връзва?
Започната от a_atanasov, 26 авг 2008 - 10:09:32
13 мнения по тази тема
Публикувано 26 август 2008 - 10:09
Напоследък се заглеждам в едни Хонг-Конг-ски парктроници. Изкарват добри цени, включително с шипинга до България. И като гледам монтажа е лесен - четири дупки на бронята и няколко метра жици. Връзването става на светлината за заден ход. Питането ми е дали ще свети лампата на таблото за изгоряла крушка, понеже все пак ще се промени консумацията на това място?
Публикувано 26 август 2008 - 10:25
Човек като си няма ядове, сам си ги създава. Но мисля, че едно такова устройство е само полезно.
Другото за което си мисля, е качеството на пластмасата. Веднага си представям едни тонколонки от времето на Корекомите, дето се разтичаха на слънце.
Другото за което си мисля, е качеството на пластмасата. Веднага си представям едни тонколонки от времето на Корекомите, дето се разтичаха на слънце.
Публикувано 26 август 2008 - 19:41
хех Вениха кажи ми сега, кои 50 см от колата ти са ти излишни
Публикувано 26 август 2008 - 20:56
Зад Баня Мадара има едно сервизче и там са печени хората
Имат и парктроници и доста щуротии, и са на разумни цени
Показват, избираш, монтират, плащаш и ........у свет(лесно и готино ми прозвуча)
Поздрави
Имат и парктроници и доста щуротии, и са на разумни цени
Показват, избираш, монтират, плащаш и ........у свет(лесно и готино ми прозвуча)
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 01 септември 2008 - 16:24
Баня Мадара добре, ама къде по-точно. У наше село имаме баня, ама не й викаме Мадара. Та къде е тая баня?
Бърем GPS координати, нали сега е модерно. Имам си и аз една такада джаджа.
Публикувано 01 септември 2008 - 18:53
Координати: Кръстовището на бул.Пенчо Славейков и бул.Прага- там е баня Мадара има някакъв ресторант там, Гард май беше.Баня Мадара добре, ама къде по-точно. У наше село имаме баня, ама не й викаме Мадара. Та къде е тая баня?
А сервиза е някъде отзад явно.
Публикувано 01 септември 2008 - 19:00
Сервизчето е на ъгъла на ул.Тунджа и ул.Разслатица (справка)Координати: Кръстовището на бул.Пенчо Славейков и бул.Прага- там е баня Мадара има някакъв ресторант там, Гард май беше.
А сервиза е някъде отзад явно.
Улиците са еднопосочни, така , че ориентирай се по стрелките!
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано 01 септември 2008 - 20:10
Точно такаСервизчето е на ъгъла на ул.Тунджа и ул.Разслатица (справка)
Улиците са еднопосочни, така , че ориентирай се по стрелките!
Сори, че се включвам късно
Там зад банята е сервизчето
Поздрави
Публикувано 01 септември 2008 - 21:16
Ама той, човека, е от Кюстендил...
Публикувано 01 септември 2008 - 22:18
ЕеееАма той, човека, е от Кюстендил...
Стана страшно
Пак чета по диаоналната система
Сори
Добре де в Кюстендил е, така и така няма да намери там
Та най-близо му е София
Та на Прага срещу Халбите се намира тая баня и този сервис
По-горе има и адреса и всичко
Разбрах,че има навигатор, намира тази точка и ......готово
Ако не ......на лични
Ще намерим и сервиз и всичко необходимо
Ще погостува
Ще си направим една хубава вечер и се ...... прибира с парктроник в Кюстендил
(за всеки проблем има решение - стига да потърсиш решението)
Поздрави
Публикувано 05 септември 2008 - 10:58
Колеги някой да знае телефон на този сервиз, за да ги питам аджеба работят ли утре. Тъкмо ще намина на пл. Ал.Невски. Нали 11 часа беше?
Публикувано 05 септември 2008 - 15:04
Напоследък се заглеждам в едни Хонг-Конг-ски парктроници. Изкарват добри цени, включително с шипинга до България. И като гледам монтажа е лесен - четири дупки на бронята и няколко метра жици. Връзването става на светлината за заден ход. Питането ми е дали ще свети лампата на таблото за изгоряла крушка, понеже все пак ще се промени консумацията на това място?
Аз си сложих парктроник, вързан за задните светлини, индикацията за изгоряла крушка не светна.
Съвети - не оставяй жичкаджиите да се мъчат да слагат датчиците без да свалят бронята. Накарай ги да свалят бронята и да направят нещата като хората. Хем няма да пробият на грешно място, хем ще стане много по-изчистен монтажа и окабеляването. Бронята се сваля за 5 минути, на няколко болта се държи. Гайките са от към багажника.
Никой парктроник няма да ти помогне за паркиране в центъра на София, за други градове може и стане. Аз си го сложих главно да се предвазам от неща, които просто не съм ги видял - ниско колче, камък, и не дай Боже, дете. Затова сложих и само звукова сигнализация, без дисплеи и т.н.
Датчиците могат да се боядисват, което полезно, ако ти е лакирана бронята.
Още при първият път, когато спестиш пари за нов стоп или броня, монтажа ти се е изплатил. Успех!
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Публикувано 08 септември 2008 - 04:15
Няма никакви проблеми с консумацията - потреблението на парктроника от светлините за заден ход е нищожно.
Той не се захранва от там, просто получава сигнал за да знае кога да се включи.
Доктора е абсолютно прав - изкарват си парите тези машинки.
Моят се изплати и то на 2 пъти
Той не се захранва от там, просто получава сигнал за да знае кога да се включи.
Доктора е абсолютно прав - изкарват си парите тези машинки.
Моят се изплати и то на 2 пъти
Публикувано 22 юни 2023 - 08:37
Здравейте, отварям тази стара тема с надеждата някой да ми даде съвет за следното: От скоро се сдобих с едно комби W210 и реших да му сложа парктроник, но за съжаление при включване на задна скорост ми светва лампата на таблото. Пробвах с по слаби крушки, но за съжаление нямаше ефект. При мен задната светлина се намира на капака на багажника и се наложи да сложа допълнителен кабел. Дали от това е проблема, защото по схема трябва да се върже на задната светлина ? Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели. Благодаря
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни