мнение за mobil special 10w40mer 190 E
Започната от ме4ока, 20 авг 2008 - 18:47:32
6 мнения по тази тема
Публикувано 20 август 2008 - 18:47
Колеги онзи ден си купих 5 литрова туба mobil special 10w40 метро , отивам за смяна в сервиз и там ми казват 4е това масло е чисто минерално, било произведено специално за метро и било нискокачествено.Така се отказах да го сменям за да се запитам ? при полуение че на българския текст пише че е полусинтетично и норма 229.1 за мерц. интерсено ми е някои да ли го е ползвал или е по запознат?мерси предварително !!!!!!
Публикувано 20 август 2008 - 18:52
Така, правилно са ти казали, маслото не е нищо особено, е няма да ти счупи двигателя, но не очаквай и кой знае какви защитни свойства от него.Колеги онзи ден си купих 5 литрова туба mobil special 10w40 метро , отивам за смяна в сервиз и там ми казват 4е това масло е чисто минерално, било произведено специално за метро и било нискокачествено.Така се отказах да го сменям за да се запитам ? при полуение че на българския текст пише че е полусинтетично и норма 229.1 за мерц. интерсено ми е някои да ли го е ползвал или е по запознат?мерси предварително !!!!!!
Карах с такова, купено пак от метро смених го на 9000май беше, е в последните около 2000 двигателя не работеше особено гладко. Сега съм с
Мобил1 Рали Формула 5W50 100% пълна синтетика, е разликата е осезаема.
Колата ми е 200СЕ двигателя-102.
Публикувано 20 август 2008 - 19:23
мерси за бързия отговор !!!! имам още един въпрос имам и 124 16 клапана , в въпросния сервиз ми предложиха мобил супер с 10 в 40 но турски , било наи- доброто за тези коли но не видях вносител и такива работи ? и за това нищо не смених ,твоето малсо от каде си го закупил , за вносители ото топ и омникар така се подвдах и за тая минералка като видях 4е ото топ вносителяТака, правилно са ти казали, маслото не е нищо особено, е няма да ти счупи двигателя, но не очаквай и кой знае какви защитни свойства от него.
Карах с такова, купено пак от метро смених го на 9000май беше, е в последните около 2000 двигателя не работеше особено гладко. Сега съм с
Мобил1 Рали Формула 5W50 100% пълна синтетика, е разликата е осезаема.
Колата ми е 200СЕ двигателя-102.
поздарви :Даниел
Публикувано 22 август 2008 - 10:48
Мноооо отдавна я бяхме дискутирали темата за СПЕШЪЛ С и СУПЕР С на мобил и двете са оригинални и двете се внасят от ОТОТОП
Разликата е че Спешъл си е чисто минерално (което не значи че е скапано) и си отговаря на спецификациите на МВ229.1 - това е бюджетно производство специално за големи търговски вериги - Метро, Била, кауфланд и д.р.
Супер С си е по-доброто полу-синтетично и респективно доста по-скъпо масло.
Това че едно масло е в вискозен клас 10w40 не го прави моментално полусинтетика
Разликата е че Спешъл си е чисто минерално (което не значи че е скапано) и си отговаря на спецификациите на МВ229.1 - това е бюджетно производство специално за големи търговски вериги - Метро, Била, кауфланд и д.р.
Супер С си е по-доброто полу-синтетично и респективно доста по-скъпо масло.
Това че едно масло е в вискозен клас 10w40 не го прави моментално полусинтетика
Публикувано 22 август 2008 - 13:11
Още за маслата:
http://www.whnet.com/4x4/oil.html
Бих помолил многоуважаваният мод W123 да премести този пост в "Консумативи" на "Е-класа".
Ако счете,че е целесъобразно,разбира се....
http://www.whnet.com/4x4/oil.html
Бих помолил многоуважаваният мод W123 да премести този пост в "Консумативи" на "Е-класа".
Ако счете,че е целесъобразно,разбира се....
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Публикувано 22 август 2008 - 19:08
Вече имам тема по въпросаМасломерси за бързия отговор !!!! имам още един въпрос имам и 124 16 клапана , в въпросния сервиз ми предложиха мобил супер с 10 в 40 но турски , било наи- доброто за тези коли но не видях вносител и такива работи ? и за това нищо не смених ,твоето малсо от каде си го закупил , за вносители ото топ и омникар така се подвдах и за тая минералка като видях 4е ото топ вносителя
поздарви :Даниел
А това че 10/40 което са ти предложили е произведено в турция да не те притеснява.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни