Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Написаха ми АКТ,а забравиха да ми вземат талона?Дали е валиден акта ?

• Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 jabara

jabara

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Posts:
  • Град:София

Posted 12 August 2008 - 19:04

Здравейте!Днес на кръстовището на "Т.Александров" и "К.Величков" карайки по Т.Александров посока центъра навлязах в насрещното за да се престоя за ляв завой на светофара и един полицай ме спря и ми написа акт,но в бързината заедно с документите съм си прибрал и талона :rolleyes: .В акта пише,че ми е иззет талона и акта замества талона за 1 месец.При тази ситуация акта дали е валиден и ако ме спрат пак (да не дава Господ) какво да показвам акта или талона?
Моля , ако някой е компетентен да отговори!

Edited by hektor, 29 August 2008 - 20:04 .
преместена от общ форум Мерцедес

• 0

#2 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2,378 Posts:

User's Awards

27
10
8
4

Posted 12 August 2008 - 19:16

Не си мисли че акта ти е невалиден.
Интересно ми е как си влязъл в насрещното-много коли е имало и ти си решил да направиш още една лента за ляв завой ли?
  • 0

#3 jabara

jabara

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Posts:

Posted 12 August 2008 - 19:29

Като идваш от Люлин лентите по Т .Александров са три ,а преди кръстовището стават четири като четвъртата е само за ляв завой.На трите ленти имаше колони от коли а тази за левия завой беше празна и аз понеже трябваше да завия на ляво навлезнах в насрещното за да стигна до лентата за ляв завой !
  • 0

#4 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,098 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes SL350 2010 316hp
Garage View Garage

Posted 12 August 2008 - 19:44

Като идваш от Люлин лентите по Т .Александров са три ,а преди кръстовището стават четири като четвъртата е само за ляв завой.На трите ленти имаше колони от коли а тази за левия завой беше празна и аз понеже трябваше да завия на ляво навлезнах в насрещното за да стигна до лентата за ляв завой !

Те пък намерили за какво да се заяждат, според мен си карай с талона и след месец отиди и се направи на луд в кат и си искай талона (все едно не е в теб), да видим какво ще кажат.
  • 0

#5 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2,378 Posts:

User's Awards

27
10
8
4

Posted 12 August 2008 - 19:47

оооо
там има и камери
  • 0

#6 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
Garage View Garage

Posted 12 August 2008 - 22:29

ЕИЙЙ тва полицаите какви тъпанари са не е истина!>!> Аз на твое място щях да си карам с талончето все едно нищо не е станало и това е.
  • 0

#7 mercedestoni

mercedestoni

Напреднал

• Потребители на форума
  • 258 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W124-300D, 1992 г.
    WDB1241301B737008

Posted 13 August 2008 - 05:27

Акта е констативен а талона се иземмва като доказателство . Можеш да се пробваш да обжалваш за липсата на доказателство но пред кат едвали ще мине , по скоро в съда имаш повече шанс
А иначе правилно сати написали акта. Успех с обжалването .
  • 0

The Gods Made Heavy Metal

#8 KoZmo

KoZmo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 366 Posts:
  • Град:Шопландия
  • Интереси:Mercedes-Benz |Y|
  • Автомобил:
    2001' MB W210 - E 220 CDI

Posted 13 August 2008 - 08:50

ЕИЙЙ тва полицаите какви тъпанари са не е истина!>!> Аз на твое място щях да си карам с талончето все едно нищо не е станало и това е.

Точно!

Просто като нямат контролния талон => нямат доказателство, че си извършил нарушението. Карай си с талона и забрави за акта...
  • 0

#9 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,566 Posts:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 13 August 2008 - 09:20

на 11 октомври миналата година леееекичко участвах в едно ПТП. Дойде КАТ писаха акт.. ама си ми върнаха и талона. От тогава почти година си карам с талона и е*** съм ти и акта. Като ме спрат показвам си талона и си ме пускат без никакви проблеми.
Малко офф че така и така сме в тема за актове. - Изтекла ми е личната карта , някой каза че за да си извадя нова трябва да платя всички задължения към КАТ и към държавта изобщо (например актове , данъци и тем подобни). Има ли нещо вярно?
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#10 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 13 August 2008 - 09:32

Е все пак на това кръстовище има камери и в съда винаги могат да извадят един запис, че наистина са ти писали акт и че наистина си направил такова нарушение.

Иначе, като отидеш в кат с акта и си поискаш талона - питай владек какво ще стане. Ще те глобят, че ти липсва талона. Пълен абсурд, особено в случая на Владек, където наистина му бяха взели талона и са го загубили куките, а не той!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#11 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Posts:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Posted 13 August 2008 - 10:19

Бахти нарушението дето са измислили. Веднъж спрях да питам един полицай дали е нарушение (естествено че е!) обратния завой от втора лента на бул. "България", защото го направиха пред очите му, а той вика: "ами по принцип да, ама нали става много дълга колоната, гледаме да сме толерантни" :slap: :closed-topic: А на пл. Македония как се изпреварва трамвай и после ляв завой по "Алабин" и оня "ушко" се обърна на другата страна все едно не го е видял. Май са толерантни само като има камери и гледат много много да не спрат някой джип
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#12 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3,768 Posts:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
Garage View Garage

Posted 13 August 2008 - 10:59

а бе най-добре да не се налага да се разправяме.
Аз последно ги почерпих с 20лв. за продължаване направо от лента за десен завой. Дори и ченгето не знаеше кво ми е нарушението и почна да ми показва и сочи разни картинки от правилника и вика: " е тва е" при условие че мнооо добре знам кво съм направил, ама дали било неправилна маневра, престрояване или нещо друго и той не можа да ми каже.

както и да е - МИЛА РОДНА КАРТИНКА

иначе по темата: карай си с талончето смело

да попитам: понеже тия дни нямах документи за колата(току що пристигнаха), иначе книжка и ЛК си бяха в мен и си шофирах спокойно, та въпросчето ми е ако ме бяха пипнали зле настроени милиционери (иначе че щяхме да се черпим тва ясно) какво щеше да ме сполети. Иначе колата си има всички стикери - ГО, преглед, минетки и други :dontknow:
  • 0

#13 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,761 Posts:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Posted 13 August 2008 - 11:48

Няма нужда да ходи в КАТ след месец като му изтече акта след като талона е в него,обаче при следващо нарушение като вече му вземат талона, ще трябва като иде да си го вземе да плати и сегашното ,което е направил.На мен също ми се е случвало да не ми вземат талона при нарушение,но след няколко дена направих ново и ми го взеха и след месец си ги платих като поп и двете.

Колкото до личната карта на Хамара,за да се поднови е напълно възможно да се изискват всичики задължения към държавата да са платени,защото за подновяване на паспорт го искат.Може и за картата да е така.
  • 0

#14 genadi

genadi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 360 Posts:
  • Автомобил:
    MB, E class, 220 BlueTec, 2016

Posted 13 August 2008 - 13:11

Тръгвайки за морето ме хванаха на Богров с превишена скорост и сержанта започна да ми пише акт. Тогава му дадох 20 лв. и му станах толкова мил, та ми каза, че неможе да не го допише но ще пише , че не си нося контролния талон. Според ЗДП глобата, която ще ми наложат за това нарешение е 5 лв., но ми се дава възможност да си карам с талон а не с акт. Де-юре акта замества талона, но де-факто по-здравословно е да се кара с талон по причини известни на всеки... Така, че тази схема със "забравил съм си талона", може да се окаже и ефикасна ако човек е наясно че е загазил и следва акт. За собствено успокоение проверих какво е наказанието при липса на контролен талон и наистина се оказа, че точки за това нарушение не се отнемат...
  • 0

#15 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,761 Posts:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Posted 13 August 2008 - 13:28

Значи още една вратичка си имаме.

Когато направя нарушение,което не е много сериозно и ме спрат,почвам да се разправям и им казвам,че ще обжалвам.....само като го чуят и си сменят тона....почва се едно "Еми добре,този път ще те пуснем ама да знаеш,че другия път няма" и някакви подобни малоумни извинения.Просто като те видят,че си ербап и можеш да им създадеш работа, те пускат с тази заплаха.Няколко пъти минавам на жълто и ме спират.Викат ми " Ти що минаваш на червено",а аз им казвам, че е било жълто....тоя почва да пише акта,а аз с другия споря, и като споменах за обжалване......."Айде този път ще сме добри"
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users