32990 (Тогава Парашутна бригада гр. Пловдив), Колега :-)
1-ви ПРБ, а в учебния център - трета ненагледна рота.
27.03.2003г. - 27.12.2003г. поделение 32990 Специални сили Пловдив (Учебен център).
Posted 06 August 2008 - 15:55
27.03.2003г. - 27.12.2003г. поделение 32990 Специални сили Пловдив (Учебен център).
Posted 06 August 2008 - 16:53
Posted 07 August 2008 - 00:19
Posted 07 August 2008 - 07:37
Posted 07 August 2008 - 12:20
Posted 08 August 2008 - 01:24
На мен пък хич ми не е тъпо да ти кажа... Не ми се ходеше и не отидох... Не беше голям зор, щото и аз докато се изуча и я отмениха. Обаче имах съученик - промит мозък, трето поколение военизирана фамилия - всички в семейството, даже и жените. Отиде в казармата с голям мерак. Излезна си разочарован. Тъй че хич и не съжалявам...Аз толкова много исках да ходя в казармата,ама докато се изуча и те отмениха задължителната служба...И сега се чувствам много неловко в мъжка компания, когато се разказват казармени истории...Седя,мълча и слушам. Тъпо,тъпо...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 08 August 2008 - 08:07
Posted 08 August 2008 - 16:31
Posted 09 August 2008 - 19:08
Posted 09 August 2008 - 21:34
Posted 09 August 2008 - 21:47
Няма какво да се чудиш на мозъците Да не мислиш,че им е лесно да влачат тия котлони (фуражки) на тиквите толкова годиниТо смешно, ама айде и аз да се включа ...
След 10-ти клас, военно за малко над 1 месец, близо до границата - Годеч.
От една страна весели и щури спомени, но от друга имаше и много неудобства за нас като момичета - ЗКПЧ-то (иначе млад и симпатичен мъж) ни даваше да се къпем само веднъж в седмицата, а това както разбирате...на една съученичка й беше дошъл периода там и тя помоли да й позволят да се изкъпе и да се замива от време на време...лелее какви крясъци и забрани бяха, НЕ та не. Срам и позор, и неудобство, ще замирише на рибният магазин.
Но на тия дебили там никак не им пукаше. Военни, кво да ги обиждаш повече ?!?
С нас бяха и момчета от ИСИ-то тогава, ходеше се в събота вечер на местната дискотека в Годеч (добре,че не отидох тогава, бях дежурна на знамето, пфу, каква глупост) и местните отворковци искали да танцуват с нашите момичета, пък тия от ИСИ-то не дали...и се заформи тогава един бой, и едно вадене на ножове и ранени...абе, дебела работа.
И на всичкото отгоре, всяка вечер спираше тока в целият район там (незнам защо) и Годеч и околността оставаше на тъмно, от 3-тият етаж на лагера се виждаха само ония ми ти огромни светлини от прожекторите на границата и нищо друго.Негър може да ти бръкне в очите и да не разбереш, такава тъмница. А баш до лагера течеше р.Нишава и имахме и полянка, ех, какви екшъни имаше само. Само дето там в Годечко всеки ден станеше ли 16.00-17.00 ч. и небето се смрачаваше и почваше да вали всеки ден, падаха светкавици и гаснеше тока естествено...и после само прожекторите видими в тъмното. Много странно време тогава в тоя район. Беше лятото на 1987 год.
А на знамето, което от време на време "пазех" (за какво го пазех и аз не знам, да не би някой да си избърше г..а с него, може би) имаше и плъхове, подпираш си се ти на рязаният "Калашников" и се ослушваш да не би да идва някой от проверяващите и да се развика що не стоиш мирно, а се подпираш на оръжието; и от време на време в тишината в коридора се чуват странни звуци, в един момент по край теб се юрва бая големичък и охранен плъх, от който група мангали биха преяли, ако го хванат своевременно... Мои съученички по съдба (там на военното) в такива моменти надаваха такъв вой... и будеха цялата сграда, само се чудеха къде да се качат там при знамето, и "стреляха" (разбирай щракаха) с празните автомати по плъховете. Единственият начин да "сплашат" мишките така. Абе, ужас... условията де.
Постреляхме малко и с истински куршуми и автомати на края (май по 6 ни се полагаха, не помня вече) и това беше. А после, след военното, същият тоя ЗКПЧ идваше (е, и другите там) в училището ни и сваляше въпросното момиче, и се държаха всички коренно различно след това- като нормални хора. Еййй, това казармата е страшно нещо, проваля човека и му промива мозъка яко.
Posted 09 August 2008 - 22:46
И аз по същия начин, то не бяха врътки, неявяване, студентсво(на 3 места) НО им се измъкнах на шапкаритеСлед хиляди врътки в продължение на 10 години се скатах от родната казарма
Posted 09 August 2008 - 23:55
0 members, 1 guests, 0 anonymous users