Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Вода в капака на багажникаW201

• Please log in to reply
10 мнения по тази тема

#1 Momchil

Momchil

Напреднал

• Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Specialized Allez - my favorite ride :)
    RAM Podium - off-road adventure :)
    Royal Enfield - Bike that has a soul!
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 юли 2008 - 18:14

Проблемът е от заглавието - когато вали в какпака на багажника се събира вода и при отварянето му (почти) всичката се илива в багажника през дупките около ключалката. Много гадно...

Имаме ли лекарство? Така АЗ когато оглеждам не откривам видима причина, но може и в мен да е проблемът. Поздрави.

ПП - за колата от подписа иде реч.
  • 0

#2 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 24 юли 2008 - 18:58

Кажи къде е водата-в джобовете на багажника,в задната част до края на капака,или...?Как ти е гуменото уплътнение...?
Оглеждал ли си задните подкалници-особенно около кръглите гумени тапи-там често гноясва и започва да влиза вода в праговете,или в багажника,или и на двете места! :kill_myself: И още-кога ти влиза вода-при дъжд,или при миене с пароструйка?
Около ключалката надали ти влиза вода,но аз за всеки случай съм лепнал с лепило"Прома"(никакво друго!)подходяща кръгла гума с диаметър като този на патронника и с по-голям външен диаметър с дебелима 1мм.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#3 kocev

kocev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 251 Мнения:
  • Автомобил:
    W203, C220 CDI

Публикувано 24 юли 2008 - 20:47

Навремето аз имах същия проблем на 124-ката. При дъжд, капака се пълнеше. Оказа се, че водата влиза през някоя от трите дупчици, в които се държи емблемата. Виж ако ги уплътниш със силикон, дали ще се оправи. Ако има и някакви други надписи по капака, уплътни и тях. За разлика от 124-ката, при 190-ката и ключалката е в капака, виж и нея. Дано помогне!
  • 0
Marty

#4 Рифела

Рифела

Напреднал

• Потребители на форума
  • 295 Мнения:

Публикувано 24 юли 2008 - 23:03

Колега аз имах този проблем с 124ката, оказа се че проблема е от дупките зад номера,особенно ако е пререгистрирана няколко пъти в БГ.Тия копелета в КАТ само дупки може да правят и никога не съвпада със старата.Тази година като регистрирах 202ката учтиво "помолих" служителя да не дупчи багажника и нита го сложи само на табелата и подложката.Тия нитове са пълна глупост.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#5 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 25 юли 2008 - 07:18

Имах същия проблем / W201 1.8 91г/ Капака се пълнеше с вода,която се изливаше във врата ми,ако не изчаквах да се оттече в багажника. Оказа се ,че влиза вода през гуменото уплътнение на ключалката на багажника. Неговия каталожен номер /на уплътнението/ е
201 758 0098
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#6 Simo

Simo

Чирак

• Потребители на форума
  • 75 Мнения:
  • Град:Ямбол
  • Автомобил:
    190E/2.0/85'

Публикувано 25 юли 2008 - 07:40

Проблемът е от заглавието - когато вали в какпака на багажника се събира вода и при отварянето му (почти) всичката се илива в багажника през дупките около ключалката. Много гадно...

Имаме ли лекарство? Така АЗ когато оглеждам не откривам видима причина, но може и в мен да е проблемът. Поздрави.

ПП - за колата от подписа иде реч.

Има два дренажни отвора в двата края отвътре на капака и сигурно са задръстени и трябва да ги отпушеш на първо време докато си намериш уплатнение на ключалката.Виж дупките на снимката.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  _____014.jpg   168,94K   122 Брой сваляния

• 0

#7 Momchil

Momchil

Напреднал

• Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 юли 2008 - 08:27

OK Благодаря - събота и неделя са моте дни :-)

Да отговоря и на въпросите, за да се знае каква е точно ситуацията: Водата се събира някъде в ръба на който се закрепва черната пласмасова лайсна под емблемата и над намера. Достатъчно е да валне дъждец само.

Уплътнението изглежда като да е здраво и неамортизирано. Номера на 190 не е на капака. Остава в клчючалката, емблемата и закрепването на въпросната лайсна да се търси. Поздрави!
  • 0

#8 Simo

Simo

Чирак

• Потребители на форума
  • 75 Мнения:
  • Град:Ямбол
  • Автомобил:
    190E/2.0/85'

Публикувано 25 юли 2008 - 11:21

И аз го имах същия проблем дакот не отпуших тези 2 дупчици в края на капака.При мен водата влизаше от ключалката.А уплатнението в Ямбол срува 2.70 $
  • 0

#9 speedLOVER

speedLOVER

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:

Публикувано 30 юли 2008 - 14:13

провери задни 2ата задни стопа и 2ата задни подкалника от дупките на номерата на колата от лаисната с лампичките над номера Или пробваи с още някои да влезе с фенерче и отън да се полива и като се намери дупка с силикон става да се запуши :) ;)
  • 0
MERCEDES C180 ESPRIT :) :) :)

#10 Momchil

Momchil

Напреднал

• Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 декември 2008 - 17:58

Имах същия проблем / W201 1.8 91г/ Капака се пълнеше с вода,която се изливаше във врата ми,ако не изчаквах да се оттече в багажника. Оказа се ,че влиза вода през гуменото уплътнение на ключалката на багажника. Неговия каталожен номер /на уплътнението/ е
201 758 0098

Хммм ...забравил съм да завърша темата - точно в това (горепосоченото уплътнение) се оказа драмата.
  • 0

#11 MB190D

MB190D

Прохождащ

• Нови потребители
  • 12 Мнения:
  • Автомобил:
    190D 1987, C220(T) CDI 1998;

Публикувано 13 май 2010 - 17:23

Хммм ...забравил съм да завърша темата - точно в това (горепосоченото уплътнение) се оказа драмата.

И при мен от там се пълни :rolleyes:
Ще потърся и аз такова уплътнение да си купя. Благодаря ви :flagMB new:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни