GPS що е тоимали почва у нас
Започната от Vladek, 23 юли 2008 - 11:02:14
137 мнения по тази тема
Публикувано 18 януари 2009 - 20:07
Абе ако знаете моита навигация кви чудни нарушения ме кара да правя....обаче аз си мисля на акъла...ако ме спрат милиционерите...аз ш ги гледам и мигам на парцали и ш викам'",,,I dont know sir...i was listening to this machine(it talks too) and the mighty machine told me to make that turn ..sir...yes sir...me..no abla sir..."
...Но пък от друга страна е разтоварващо=каката си ми говори от навигацията ,а аз направо си я псувам лееекинко и викам-"абе къде ме караш да завивам на забранено ,офцоуу.....глей я...аз и казвам че е забранено а тя пак ми повтаря-make left turn....make left turn now!!!"...на макя ти лефт търн да напрая аз......ай майната ти.....глея я..аз къде я чукам тя къде се пука-абе как ш кме караш да влизам в нарещното на еднопосочна улица мър?!?!?!....а оная си каканиже ли каканиже.........и да ви кажа много отпускам-защото възпитанието не ми дава никога да говоря на една дама така-а с каката от навигацията си хортуваме=и даже си ми е весело
...Но пък от друга страна е разтоварващо=каката си ми говори от навигацията ,а аз направо си я псувам лееекинко и викам-"абе къде ме караш да завивам на забранено ,офцоуу.....глей я...аз и казвам че е забранено а тя пак ми повтаря-make left turn....make left turn now!!!"...на макя ти лефт търн да напрая аз......ай майната ти.....глея я..аз къде я чукам тя къде се пука-абе как ш кме караш да влизам в нарещното на еднопосочна улица мър?!?!?!....а оная си каканиже ли каканиже.........и да ви кажа много отпускам-защото възпитанието не ми дава никога да говоря на една дама така-а с каката от навигацията си хортуваме=и даже си ми е весело
Публикувано 18 януари 2009 - 20:20
Мен пък най-ме кефи като ми каже завийте наляво, да подмина завоя и после супер притеснен глас да ми каже:
- Опа... изпуснахте завоя, сега ще ви измисля нов маршрут
А понеже тия гласове, дето обясняват, са записани на MP3 файлове в системата, все ми е било мерак да ги презапиша с други реплики.
Вместо "След 300 метра завийте наляво" примерно да бъде "Улево-о-о-о-о, улево след 300 метра бе-е-е!" или пък "След триста метра завийте надясно... на другото дясно!"
- Опа... изпуснахте завоя, сега ще ви измисля нов маршрут
А понеже тия гласове, дето обясняват, са записани на MP3 файлове в системата, все ми е било мерак да ги презапиша с други реплики.
Вместо "След 300 метра завийте наляво" примерно да бъде "Улево-о-о-о-о, улево след 300 метра бе-е-е!" или пък "След триста метра завийте надясно... на другото дясно!"
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 18 януари 2009 - 20:46
Е така е щото ползвате гармин, ако сте с айго - там са mp3 файлове ZIP-нати и в една папка наляти...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 08 февруари 2009 - 20:05
Аз пак бързам да се оплача от джипиеса си. Задавам му днес Люлин 10, т.е. трябваше да отида в т.нар. Модерно предградие...аз обаче за втори път ходя там и нямам много представа къде отивам...та подминах тунела, KFC, продължих по бул. Добринова скала..после обаче пак ме вкара на околовръстното и се озовах във Филиповци...джипиеса победоносно развя знаменцето " Пристигане до целта", а около мен някакви цигански махали...ужас. Явно не задавам правилно адреса ли..кво правя и аз не знам...като чуя, че трябва да ходя до Люлин обаче и вече ми се приплаква...дъжд ме валя, град ме валя....влизах във всякакви дупки...колата стана на " трибуквие", а вчера я миха...
Пфу.. , много съм зле...
Пфу.. , много съм зле...
Публикувано 08 февруари 2009 - 20:22
Явно грешно задаваш координатите
Аз винаги преглеждам преди да му тръгна по свирката как "то" вижда целта, въпреки, че до сега изненади в дестинацията не е имало.
Обаче с маршрута често се случва. Оставям се на провидението само, когато наистина не знам мястото.
Изобщо вие дамите прекалено много им се доверявате на тези тамагочита...
Ще взема да си намеря аз един бадж или барем значка на която с големи букви да пише GPS - да подобрим прохождението
Аз винаги преглеждам преди да му тръгна по свирката как "то" вижда целта, въпреки, че до сега изненади в дестинацията не е имало.
Обаче с маршрута често се случва. Оставям се на провидението само, когато наистина не знам мястото.
Изобщо вие дамите прекалено много им се доверявате на тези тамагочита...
Ще взема да си намеря аз един бадж или барем значка на която с големи букви да пише GPS - да подобрим прохождението
Публикувано 08 февруари 2009 - 20:40
Грешно вкарваш адреса
С товят апарат и с картата с която е зареден, можеш да постигнеш точност около 2м., от входа на блока дори, в който искаш да отидеш
Поздрави
С товят апарат и с картата с която е зареден, можеш да постигнеш точност около 2м., от входа на блока дори, в който искаш да отидеш
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 10 февруари 2009 - 18:43
Аз пак бързам да се оплача от джипиеса си. Задавам му днес Люлин 10, т.е. трябваше да отида в т.нар. Модерно предградие...аз обаче за втори път ходя там и нямам много представа къде отивам...та подминах тунела, KFC, продължих по бул. Добринова скала..после обаче пак ме вкара на околовръстното и се озовах във Филиповци...джипиеса победоносно развя знаменцето " Пристигане до целта", а около мен някакви цигански махали...ужас. Явно не задавам правилно адреса ли..кво правя и аз не знам...като чуя, че трябва да ходя до Люлин обаче и вече ми се приплаква...дъжд ме валя, град ме валя....влизах във всякакви дупки...колата стана на " трибуквие", а вчера я миха...
Пфу.. , много съм зле...
1 съвет-
Наште карти в Бг са си неточни -това е ясно . Та като идеш на някакво място -пусни навито и виж координатите..После си правиш ПОИ с тия координати и даваш име на това ПОИ. Следващия път не задаваш никакав адрес а му казваш води ме до еи тва и гоизбираш. Тука вече не може да те заведе другаде-колкото и да е скапана 1 нави все чете и разбира координати.
Вече друг е въпроса КАК ще те закара до това място но не може да се обарка.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 21 февруари 2009 - 11:38
Иля, мисля, че не са мр3-ки, в някакъв друг формат бяха май....
имам и софта за гармин, в който може вместо каката брадясал мужик да ти хортува - улево, улево, мама ти да...., да ге.....
или каквото си запишеш
ако ти трябва , ще то потърся...
ама....
Вени, сигурен ли си че този мъжки глас е бил за Гармин??
Аз от доста време се занимавам с тези програмки, но никога досега не съм срещал мъжки бг-глас за Гармин.
Мисля че такъв още няма, ако го намериш постни го в темата че ми е интересно.
Мерси!
Публикувано 22 февруари 2009 - 23:13
Моето мнение за GPS-системата в България беше до скоро добро,но след като тази навигация ме обърка в Софияна няколко пъти,че дори и по обходен път не ме закара до местонахождението след което зарязах колата в една улица и отидох пеша.Когато има ремонт някоя улица или булевард тази навигация е безнадеждна,а като се има впредвив,че доста улици през които се е минавало сега със знак "забранено влизането"и тази промяна навигацияте не я отчита (поне моедел от 2007)също така и затворените улици
Публикувано 22 февруари 2009 - 23:43
С какъв уред работиш
С каква карта е зареден
От кога ползваш услугите на ...навигацията
Поздрави
С каква карта е зареден
От кога ползваш услугите на ...навигацията
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 16 април 2009 - 00:16
От много време не сте плямпали по въпросите за GPS-а?
Публикувано 23 април 2009 - 19:56
Момчета, технически въпрос..
Когато си свържа чрез юесби гармина към лаптопа примерно..батерията зарежда ли се?
Edit: Всъщност, видях, че се е заредил...ако искате, можете да ми изтриете поста
Когато си свържа чрез юесби гармина към лаптопа примерно..батерията зарежда ли се?
Edit: Всъщност, видях, че се е заредил...ако искате, можете да ми изтриете поста
Публикувано 23 април 2009 - 21:05
Зарежда се, за разлика от NOKIA, които не са били достатъчно далновидни, да го направят по същия начин.Момчета, технически въпрос..
Поста няма да го трия, защото утре някой друг ще се чуди за същото и ако потърси - ще намери отговора тук!
Публикувано 23 април 2009 - 21:41
Тъй и тъй съживихте темата.. Аде да се похваля официално
някой от вас вече знаят.. но други не
Сдобих се с Garmin Nuvi 255W
Благодарности на Владек и на Краси за помощта.. и отговор на Има ли почва у нас.. Гаранция има
Илийка вземи си и ти едно такова.. че да не се загубиш пак нейде из трявна :P
някой от вас вече знаят.. но други не
Сдобих се с Garmin Nuvi 255W
Благодарности на Владек и на Краси за помощта.. и отговор на Има ли почва у нас.. Гаранция има
Илийка вземи си и ти едно такова.. че да не се загубиш пак нейде из трявна :P
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 23 април 2009 - 22:01
Илийката, само да подкара конпютура в колата и няма да му трябва "такова", щото ще има "такова" на компютъра на големиот екран - 800 * 600 8 инча екран!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни