Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

2 леко тъпи въпроса относно А-класата...

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 turbo

turbo

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 18 юни 2008 - 23:18

Първо искам да се извиня предварително , ако някой го заболи главата като чете поста ми... :blush:
Въпрос 1: Когато свалях предните гуми , за да огледам спирачките, на дясното колело видях 2 кабела - за ABS и още един - вероятно за датчика на накладките (дето светва когато се изхабят). Когато свалих и лявата гума, единият кабел го нямаше (този, който от другата страна стигаше до челюстите на спирачките) , но се виждаше че има букса, в която се включва кабел.
Та въпроса ми е трябва ли да има 2 кабела и отляво? Понеже накладките вече свършиха, а индикация на таблото още няма, се чудех дали не ми липсва някой кабел ...
Тъп въпрос 2 (по-тъп от горния) :Сещате ли се за кубенцата на които се слага крика (има ги и на други модели мисля). Та едното е паднало. Тъпия ми въпрос е - как точно е наименуванието на въпросната част, за да питам по магазините и в представителството, понеже си мисля ,че ако им го обясня така ще ме изгледат като... - "тоя е `баси идиота" - и няма да ми помогнат особено. И въобще дали ще намеря такова нещо ?
...
И ако все пак сте стигнали дотук с четенето, мерси за отделеното време.
  • 0

#2 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 19 юни 2008 - 07:24

Първо искам да се извиня предварително , ако някой го заболи главата като чете поста ми... :blush:
Въпрос 1: Когато свалях предните гуми , за да огледам спирачките, на дясното колело видях 2 кабела - за ABS и още един - вероятно за датчика на накладките (дето светва когато се изхабят). Когато свалих и лявата гума, единият кабел го нямаше (този, който от другата страна стигаше до челюстите на спирачките) , но се виждаше че има букса, в която се включва кабел.
Та въпроса ми е трябва ли да има 2 кабела и отляво? Понеже накладките вече свършиха, а индикация на таблото още няма, се чудех дали не ми липсва някой кабел ...
Тъп въпрос 2 (по-тъп от горния) :Сещате ли се за кубенцата на които се слага крика (има ги и на други модели мисля). Та едното е паднало. Тъпия ми въпрос е - как точно е наименуванието на въпросната част, за да питам по магазините и в представителството, понеже си мисля ,че ако им го обясня така ще ме изгледат като... - "тоя е `баси идиота" - и няма да ми помогнат особено. И въобще дали ще намеря такова нещо ?
...
И ако все пак сте стигнали дотук с четенето, мерси за отделеното време.

Турбо,
само да ти кажа че не съществува тъп въпрос - има само не зададен въпрос :flagMB new:
Та, относно датчиците на накладките - ще светне индикацията тогава, когато датчика осети "топлата" близост с диска :icon_coolgrin:
При мен има датчици и ор двете страни, но за А-клас не знам !
Питаш за кубенцата - и при мен две липсват, но все забравям да питам като ходя по магазините, и така е от една година вече. С други думи ако кажеш тампони за подемник, смятам, че няма да сбъркаш :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#3 turbo

turbo

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:

Публикувано 19 юни 2008 - 21:04

Мерси. Само да кажа за сензорите, че снощи писах мейл на Albert Rowe (човечеца от оня зелен сайт за А-класите) и той каза, че тоя датчик има кабел само от едната страна. Което е малко куцо , при положение че в момента накладките от едната страна , която няма датчик са заминали напълно, а индикация няма понеже от другата страна има още 3 - 4 мм.
  • 0

#4 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 19 юни 2008 - 22:49

Така се получава когато не се сменят комплект предни...
Сега си вземи комплект предни накладки с датчик, смени ги за да не се притесняваш ;)
А подложка за крика (гумата), може да си е купиш от новия сервиз на БС във Варна и да кажеш какво ти е наблюдението.

PS: Не е скъпа не се притеснявай, говоря за подложката ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#5 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 20 юни 2008 - 07:16

Така се получава когато не се сменят комплект предни...
Сега си вземи комплект предни накладки с датчик, смени ги за да не се притесняваш ;)
А подложка за крика (гумата), може да си е купиш от новия сервиз на БС във Варна и да кажеш какво ти е наблюдението.

PS: Не е скъпа не се притеснявай, говоря за подложката ;)

Така се получава и когато единя от спирачните цилиндри не функционира добре :icon_coolgrin:

п.с. Гросе, можеш ли да провериш колко струват тез тампони за мен, братле? :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#6 turbo

turbo

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:

Публикувано 22 юни 2008 - 20:53

Балкан Стар София доста го плюят във форума. :tongue: Незнам наистина ли е толкова кофти обслужването там, обаче може да мина, да видя тоя тук какво представлява. А за спирачните цилиндри - не съм забелязъл да има проблеми. До последно си спираше и с двете предни колела. Даже и сега на желязо пак си спира :cool: . Може да не са сменяли целия комплект накладки и от там да идва неравномерното износване. А пък си мисля, че за 75 000 км неможе да се прецакат цилиндрите (те са по 1 от всяка страна между другото). А тия подложки за крика не са ли еднакви за всички модели? Преди време гледах една очиларка на улицата , пак около 2000г. и ми се сториха същите като на легена (какви кодови имена използвам само :rolleyes: )
  • 0

#7 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2098 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes SL350 2010 316hp
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 юни 2008 - 23:13

Балкан Стар София доста го плюят във форума. :tongue: Незнам наистина ли е толкова кофти обслужването там, обаче може да мина, да видя тоя тук какво представлява.

Не е толкова кофти сервиза колкото това че нещо им куца кординацията между приемчиците и сервиза и въобще там цялата работа ми се струва хаотична - ходят някакви хора нагоре надолу и се занимават с по 100 човека и клиента остава с чувството че е пренебрегнат и неразбран, дано се оправят в близките години, ако не ще ходя в Пловдив на сервиз когато искам балканстар. Иначе магазина за резервни части е много добре.
  • 0

#8 turbo

turbo

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:

Публикувано 29 август 2008 - 00:22

Въпросното чуканче за крика струваше 4 лева :tongue: . Като цяло доста бързо ме обслужиха в БС. Понеже търсех и една лайсна на предната броня (тия черните ,дето не на всички ги има) и питах колко струва , за информация. Служителят каза 80 кинта (за пластмаса 40см х 5см). Викам тя да не е позлатена нещо, че няма да ми се върже с оригиналната, която е черна. Щях да питам имат ли я посребрена, по-евтино да мина, да пасне на цвета на колата поне. Иначе нямам оплаквания от обслужването. :D
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни