Здравейте, колеги!
Започнаха жегите и започнахме да си пускаме климатиците. та въпросът ми е следният... като си карам колата (без включен климатик) за да я накарам да изпуши черно трябва да и дам доста рязко газ и до колкото знам това е нормално. Прави ми впечатление, че като карам на климатик в софийско задръстване, в момента в който тръгвам колата изпушва доста черничко и усещам, че и е малко по-трудно тръгването. Трябва ли това да ме притеснява, или просто климатикът доста натоварва и е нормално да изпуши? Благодаря предварително.
W210 E220CDI с новия фейслифт.
Повече пуши при включен климатикW210 E220CDI
Започната от alexcorp, 28 май 2008 - 14:01:38
3 мнения по тази тема
Публикувано 28 май 2008 - 14:01
Публикувано 28 май 2008 - 15:31
За пушенето незнам, но компресора наистина натоварва и се усеща при по слаби коли, моята е 150 коня и много се усеща когато работи климатика, колата става супер тромава. На W210 E320 например въобще не се усеща когато работи климатика и винаги я карам с включен климатик, но тя е 220к.с.
Публикувано 30 май 2008 - 09:19
Открих проблема! На някоя автомивка, като са ми бърсали около скоростите, са ми щракнали автомата на зимен режим, а в такъв режим колата тръгва на втора. Сега изобщо не усеща климатика, няма пушек, няма дявол!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни