Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Повече пуши при включен климатикW210 E220CDI

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 alexcorp

alexcorp

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 40 Posts:
  • Град:София

Posted 28 May 2008 - 14:01

Здравейте, колеги!
Започнаха жегите и започнахме да си пускаме климатиците. та въпросът ми е следният... като си карам колата (без включен климатик) за да я накарам да изпуши черно трябва да и дам доста рязко газ и до колкото знам това е нормално. Прави ми впечатление, че като карам на климатик в софийско задръстване, в момента в който тръгвам колата изпушва доста черничко и усещам, че и е малко по-трудно тръгването. Трябва ли това да ме притеснява, или просто климатикът доста натоварва и е нормално да изпуши? Благодаря предварително.

W210 E220CDI с новия фейслифт.
  • 0

#2 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,098 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes SL350 2010 316hp
Garage View Garage

Posted 28 May 2008 - 15:31

За пушенето незнам, но компресора наистина натоварва и се усеща при по слаби коли, моята е 150 коня и много се усеща когато работи климатика, колата става супер тромава. На W210 E320 например въобще не се усеща когато работи климатика и винаги я карам с включен климатик, но тя е 220к.с.
  • 0

#3 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,892 Posts:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Posted 28 May 2008 - 16:37

Ако помня правилно един компресор на климатик отнема между 6-12конски сили(средно) от мощността на мотора.Мойта е 113к.с.,но не пушляви грам повече,ако е с вкл.климатик,но това си зависи и от състоянието на матората.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#4 alexcorp

alexcorp

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 40 Posts:

Posted 30 May 2008 - 09:19

Открих проблема! На някоя автомивка, като са ми бърсали около скоростите, са ми щракнали автомата на зимен режим, а в такъв режим колата тръгва на втора. Сега изобщо не усеща климатика, няма пушек, няма дявол! :)
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users