Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

SRS- AirbagW203

• Please log in to reply
15 мнения по тази тема

#1 stutgart

stutgart

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz CL500 (C215)
    Mercedes-Benz C200 Kompressor (W203).

Публикувано 25 май 2008 - 18:40

Колеги, привет! Днес като пътувах по магистралата и реших да си отдалеча волана за по-удобно, понеже тази операция се прави ръчно и в следващия момент ми изписа на борда компютъра Restraint system-visit workshop SRS, и лампата в червен надпис на таблото SRS! Отбих колата изгасих я, но уви никакъв ефект! И продължава да свети още от момента в който завъртя ключа! Утре ще я закарам на диагностика, но молбата ми е на тези на които им се е случвало, или пък знаят да драснат по някой ред, защото тая кола започна да ми идва в повече вече! А въпросната кола е C200 Kompressor 2000год. W203! Благодаря на всички които могат да дадат някаква информация! Това което ме вълнува е каква е най-честата причина за това явление!
  • 0
Публикувано изображение

#2 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 25 май 2008 - 21:00

причината е, че не е позволено регулирането на волана в движение. докато го регулираш може да изпуснеш контрола. най-вероятно е записал само грешка. тва според мен е единя възможен логичен вариянт.

другото е че е възможно докато си го регулирал, еърбегът да е прекъснал връзката си с караш-модула за момент
  • 0

#3 stutgart

stutgart

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 май 2008 - 21:17

Lorinser, Благодаря Ти за отговора, дай боже да е така, но допускаш ли какво още може да е, и дали с едно триене на грешката ще се оправи!!! Действително грешката се появи непосредствено при избутването на волана, но връзката с краш-модула дали се е възстановила??? Извинявам се възможно е въпроса ми да е и глупав!?
  • 0
Публикувано изображение

#4 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2106 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 май 2008 - 21:34

Според мен кабела нещо се е откачил или както казва Lorinser за момент е загубил контакт - достатъчно за да светне грешка. На моята кола съм регулирал волана в движение (по магистрала) и не е имало проблем. Най добре наистина диагностика за да си каже точно какво му има.
  • 0

#5 stutgart

stutgart

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 май 2008 - 21:50

Дотук добре!!! Но все пак, не би ли трябвало след загасяне на автомобила да се изтрие грешката и без намесата на диагнозата, и след като се запали отново да изчезне от екрана на борд коппютъра и лампата да изгасне???
  • 0
Публикувано изображение

#6 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 25 май 2008 - 21:55

Кодове за неизправност по системите за сигурност и безопасност не се рестартират сами!
Помнят се докато се локализират и след това ако не са актуални се затриват с диагн.уред!

Според мен е било лоша връзка м/у възглавницата-спиралата-инсталацията!
Дано не е за дълго!
  • 0

#7 stutgart

stutgart

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 май 2008 - 22:13

Ех колеги, що в движение??? След дъжд качулка!!! Go horse in the river!!! Как мислите все пак ще мина ли по тънката лайсна?
  • 0
Публикувано изображение

#8 stutgart

stutgart

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 27 май 2008 - 12:08

Колеги, преди всичко Ви благодаря за изключително професионалните и точни отговори! Никаква изненада! Днес ходих на диагностика, закачиха я изтриха грешката и най-после SRS-то изгасна! БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО!
  • 0
Публикувано изображение

#9 Рифела

Рифела

Напреднал

• Потребители на форума
  • 295 Мнения:

Публикувано 05 юни 2008 - 11:54

Колега искам да те питам,защото аз си я капих 202ката със светеща лампа SRS,ако може да ми кажеш къде я кара да ти изтрият гришката.Ясно ми е че в Балкан стар могат,ама там май цената е друга.Благодаря предварително.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#10 stutgart

stutgart

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 07 юни 2008 - 14:09

Отговарям ти почти веднага, но все пак по-добре късно отколкото никога... В Княжево под 9 та танкова бригада при Данчо се казва майстора ще ти вземе 10 лв най-вероятно! телефона му е 0888555551, ако решиш за се свържеш с него нека той по добре ти обясни как да стигнеш до него, не за друго, просто не бива по обясненията! И да пишеш после дали сте свършили работа
  • 0
Публикувано изображение

#11 Рифела

Рифела

Напреднал

• Потребители на форума
  • 295 Мнения:

Публикувано 07 юни 2008 - 18:25

Мерси за инфото колега тази седмица ще се опитам да отскоча до там.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#12 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 06 октомври 2008 - 12:50

Още по темата/По незнайни причини моя експлорер не ми позволява да пускам нови теми в този форум/
Този Данчо ме оцени мене по-високо.Може би щото съм по-красив та ми взе 30 лв за диагностика по същия повод -SRS-а. Но не можа да изтрие грешката и сега онова червено прозорче с надпис SRS в долния десен ъгъл на таблото дразнещо свети след запалване.Колата е W210.Свети, но не винаги. Когато имам пътник на предната седалка то изгасва. И жената и какъвто да е пътник независимо от килограмите му - изгасва. Свети когато съм сам. Та реших да не пътувам сам.Ако не с жената - с некое попътно гадже.
Щото под седалката имало една платка,кантар,сензор,тензодатчик и др за +200лв и време за ремонт един ден.Ама за труда не разбрах колко ще ми вземат.
Дали с пътник ще мина по-евтино?
Моля,ако някой е имал този проблем и го е решил да сподели как и за колко.....
:dontknow:
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#13 martom

martom

Напреднал

• Потребители на форума
  • 415 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2009 - 11:34

Някой знае ли ако не е закачена буксата на air bag-a на вратата на таблото ще светне ли лампата SRS?
  • 0
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

#14 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 07 февруари 2009 - 13:10

100% трябва да светне
  • 0

#15 martom

martom

Напреднал

• Потребители на форума
  • 415 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2009 - 14:31

Да точно това се оказа.Изкара на диагностиката само една грешка 009 това за W202.За 20лв.вече не свети
  • 0
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни