Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Размер на пистов ремъкMB 210D 2.9

• Please log in to reply
37 replies to this topic

#1 operator

operator

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Posts:
  • Град:Раковски

Posted 22 May 2008 - 21:00

Някой дали знае размера на пистовия ремък на на МБ 210Д 2.9
или някой който има ауто дата да провери..
  • 0

#2 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,892 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Posted 22 May 2008 - 21:11

Някой дали знае размера на пистовия ремък на на МБ 210Д 2.9
или някой който има ауто дата да провери..

Аз не мога да съм ти полезен,но във всеки що-годе читав магазин има ауто-дата и каталози,така,че проблемът ти е никакъв!Отиваш,казваш и разбираш какъв е!Така,че питането ти не го разбирам много-много да си призная!Което е важно,обаче,и което съм научил от Боян е,че може ремъци от различни производители да имат малка,или по-голяма разлика в дължината!Затова,като купиш нов ремък и свалиш стария добре сравни дължините им,като ги опънеш успоредно!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#3 operator

operator

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Posts:

Posted 22 May 2008 - 21:17

ходих в Ауто 1, и казаха да ходя със стария или с размер..
  • 0

#4 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,892 Posts:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Posted 22 May 2008 - 21:30

ходих в Ауто 1, и казаха да ходя със стария или с размер..

значи повече не ходи там!!!кви са тия ауто-1?!?!?отиди в ауто-плюс-със сигурност имат ауто-дата!
  • 0

#5 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,098 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes SL350 2010 316hp
Garage View Garage

Posted 22 May 2008 - 21:45

Наистина най добре е както казва mbenz да се ходи с стария ремък, даже в балкан стар като ходих да си взимам за 124-ката ремък искаха да видят стария за да го сравнят с този дето излиза по рамата. Ако дадеш рамата мога да видя дали в ЕРС има размерите на ремъка.
  • 0

#6 operator

operator

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Posts:

Posted 22 May 2008 - 21:52

Наистина най добре е както казва mbenz да се ходи с стария ремък, даже в балкан стар като ходих да си взимам за 124-ката ремък искаха да видят стария за да го сравнят с този дето излиза по рамата. Ако дадеш рамата мога да видя дали в ЕРС има размерите на ремъка.

WDB6014761P078817
  • 0

#7 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,098 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 22 May 2008 - 22:22

Излизат няколко варианта според това дали има хидравлика на волана и климатик.

Ето ги всички размери:

Публикувано изображение

Както виждаш има разлика в дължината за всичките и има голяма вероятност да вземеш грешен размер ако не дадеш стария да видят да го сравнят.
  • 0

#8 ИВЧО

ИВЧО

Чирак

• Потребители на форума
  • 130 Posts:
  • Град:Из родината

Posted 23 May 2008 - 09:28

Трапец не е ли???? 13х1000????Или 6pk1018/1980/1000 с хидравлика/без????
  • 0

#9 operator

operator

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Posts:

Posted 25 May 2008 - 22:43

мерси.. ремъка е сменен.. но свири като ускоряваш, няма значение бързо или бавно то си свири.. след известно време на по високи обороти почва да свири,но неспира.. майстора вика, че ще се оправи.. то било с амортисьорчета..

в събота търсих ремък и само DAYCO намерих с търсения размер..
пише ,че е Made in USA..
като цяло фирмата бива ли я или е като китайците..
  • 0

#10 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 25 May 2008 - 22:57

Бива я.

Натегни си ремька и го намажи сьс сапун да речем или нещо мазно - сложи му малко да не е сух и ще спре да свири,но го натегни,от това свирят най-често.
  • 0
.

#11 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,098 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 25 May 2008 - 23:05

мерси.. ремъка е сменен.. но свири като ускоряваш, няма значение бързо или бавно то си свири.. след известно време на по високи обороти почва да свири,но неспира.. майстора вика, че ще се оправи.. то било с амортисьорчета..
в събота търсих ремък и само DAYCO намерих с търсения размер..
пише ,че е Made in USA..
като цяло фирмата бива ли я или е като китайците..

С тия свирещи ремъци е много кофти, на 124-ката смених точно 3 ремъка (от Ауто+ уж добри марки) защото свиреха и накрая си купих оригинален от Балкан Стар и спря да свири, вече половин година не е издавал звук. Между другото на 124-ката нямам кора на двигателя и влиза мръсотия и като ми смениха ремъка почистиха всичките ролки през които минава защото бяха пълни с кал и камъчета и тогава ми казаха че може да свири защото няма добро сцепление.
  • 0

#12 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Posts:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Posted 26 May 2008 - 16:32

Колега каква е дължината на новия ремък? Защото и с вазелин да го намажеш, ако е малко е по-дълъг отколкото стария нищо няма да ти помогне. И кон и магаре да смениш ремъка пак е лабав и свири. Виж ги размерите са през 20 милиметра линки отначало си викаш " а! тоя е" обаче щом стария не ти е свирил значи тоя е 100% грешен размер. Със сравнение на двете дължини не се заигравай щото нито ще ги хванеш 20 мм, а и ако стария е поразтегнат.... Знам че ролката се сменя на два ремъка и е около 50 лв. - ти си знаеш дали да я сменяш, но от нея не може да свири. Най-лесно е като натиснеш ремъка виж дали прави корем, не знам колко да ти кажа, но трябва да седи доста опънат и да не провисва

Колега, ракодирай го верния размер от това дето съм ти дал и ако са ти дали друг размер в магазина направо им го връщай и да ти го сменят ако е тяхна вината де, защото с майсторите разбирачи ще смените всички елементи по възела и пак ще опрете до ремъка. Ще ти дам цените на които аз съм си пазарувал тея части за да знаеш какво те чака:
ремък (Лемфьордер) 32 лв
ролка 49 лв
Осов болт за люлката SWAG (Аутоплюс) 54 лв
Амортисьорче + люлка (Лемфьордер) 116 лв

абе тука
гледам за твоя мАтор има варианти с ролков, иглен, сачмен, триещ и не знам си къв още лагери напрао ужас
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#13 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,892 Posts:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Posted 26 May 2008 - 17:45

Много е важно амортисьорчето да е ОРИГИНАЛНО!!!Кат купих цедеса веднък го смених с такова от Ауто-плюс за около 65лв.Изкара няма и 5000км.!После за 82лв.купих истинско и вече 52000км. не е мръднало!
  • 0

#14 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,892 Posts:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Posted 26 May 2008 - 18:45

Горното ухо на амортесиорчето на Духа ми е леко разбито от ...............3 години вече и не ми свири от това.

Ми естествено,че нема да свири от това!Аз не съм го и твърдял! ;) Само може да почуква и потраква...!
Но е добре да се знае,че тва амортисьорче работи в много натоварен режим,основно на празен ход и не е никак за пренебрегване!Ама кой-както желае...аз компромис с него не правя.
  • 0

#15 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,892 Posts:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Posted 26 May 2008 - 19:25

Бива я.

Натегни си ремька и го намажи сьс сапун да речем или нещо мазно - сложи му малко да не е сух и ще спре да свири,но го натегни,от това свирят най-често.

Това пък да се маже ремък със сапун,или с нещо мазничко лично за мен е направо кощунство!Ще се радвам някой от доказаните специалисти тук да се изкажат!
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users