ХАХА, не ме карай да се смея, началото на май ходих до Гърция, но обиколката се проточи малко и газта ми свърши. А за нещастие в Гърция газ няма, поне не навсякъде, най-близката беше в Солун, на 180км. Та как ли се прибрах, с пътна помощ може би???
Не сипах си 20Е бензин и изминах 120км до Кулата на бензин, без никакви ядове (освен безобразно скъпото гориво).
Току-що идвам от морето- обиколих цялото черноморие- от Варна до Приморско-1300км отиване и връщане, всеки път като ми свършеше газта си карах на бензин до следващата бензиностанция-никви ядове.
Абе за вървене ясно че върви и на газ и на бензин - но да кажеш че плочката не оказва абсолютно никакво значение, не е правилно. А че гасне не само заради плочката е повече от ясно - всякакви импровизации газаджийски има - включитлено слагане на тапа, или чашка надупчена тук там с цигара на входа на филтъра.
Най-вероятно и настройките на изпарителя трябва да се пипнат, че нали след първите 500 км мембраните "улягали"

.
Най-правилно според мен ако се сложи газ е поне да се остави непокътната тръбата на филтъра, закачена както си трябва. За целта обаче е необходимо да се ползва турбо изпарител, и да се закачи маркуча за изравняване на налягането не за колектора - щото там има само вакум, ами да се изведе отпред на радиатора. Другия вариянт е да се балансира обикновен изпарител чрез монтиране на щуцери и пак маркуч до предната част на решетката на капака.
Така хем си дърпа свеж въздух колата, хем при по-висока скорост вкарва повече въздух, хем пък не гасне. А пълненето със студен въздух има неоспорими предимства - при еднакъв обем студения въздух е с по-голяма маса, не предизвиква автодетонация и мотора може да понесе повече предварение - ако на газта Т на самовъзпламеняване е 400-450 градуса, на бензина е 220 градуса и понеже горивната и запалителната система са конструирани за бензин - има механизъм който следи Т на въздуха и прави съответните корекции в ъгъла на запалване.