Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

странно дрънкане..

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 zaho

zaho

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 10 май 2008 - 14:50

Здравейте колеги , само с мойте глупости ви занимавам, да ме прощавате..
Значи почти от как съм взел колата като загрее, най - много ми прави впечатление по паважи и след като спреш на сфетофар или някаде независимо /на обороти не се чува и при движение с скорост над 25 кмч/, се чува някъде от долу и в ляво спечифично дрънкане като на метал.. След като преди един месец попаднах в приключение и се изръсих за други ремонти една четвърт от стойността й, съм твърдо решен, да оправя всичко по нея и за това всеки различен звук от обичайния ме страшно притеснава. Ходих при сто майстора, не че им имам доверие, Заради пустите канали и подемници, аз да си го чуя . Един ми вика, че е от корите, друг някаква ламарина или генерацията. По кадърните, ми насочиха вниманието към шайбата на компр. на климатика - наистина от там горе долу идва този звук - че е отишъл лагера , но при вкл. климатик трябва да изчезне дрънченето, а то си остава... Преди малко като бях при един мой доверен майстор, той взе една крива щанга и повдигна нагоре левия тампон на двигатела -този който е под наф. помпа. Като че ли дрънченето спря.. Този тампон имаше голям ход нагоре.. Сега той ми каза че тези тампони са газови, но не е сигурен , и най вероятно е тръгнал или си е отишал същия, и за това се получава това дрънчене може би от болта в леглото... Да наистина като го загледаш има трептене този тампон, .. Дайте повече инфо. за тези тампони нормален ли е този ход на горе / само с натиск с щангата/ иначе двигателя не трепери нещо по различно. Значи имам чуството че колата като загрее или се по кара така 15-20 мин. или се по раздруса по неравности този звук се появява в купето при затвор прозорец се чува ясно и идва някаде от към краката ми. Също така, като слезеш от вън и се наведеш пред предната лява гума той много добре се чува това дрън-дрън-дрън.....ама не много силно само ако се наведеш при лявата гума от страната на копресора , тампона, /чува се долу/ по -лявата част на ходовата част не може да е... Не съм сменял обтягащи те ролки незнам, дайте съвет кой когато може, аз се бях притеснил да не са пак скорости , или пусти маховици.... Дайте съвет, най-вечеза този тампона и за коппресора...., и нещо около шайбите на ремака , ама незнам шайби и този звук долу........ Колата е 2,5 ТД 124 Е, комби
Мерси предварително!
  • 0

#2 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 10 май 2008 - 17:54

щом не си сигурен дали е изчезнал звука като са напънали с щанга, има вероятност и да не е тампона.
ако се съмняваш в компресор, ролки и т.н., свали ремъка и пак запали мотора, но когато е загрял, тоест сваляй бързо, и тествай за кратко.
ако след свалянето на ремъка не изчезне, докарай го в сряда на събирането, да го чуем.
  • 0

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 10 май 2008 - 17:55

Дрьнчала ми е генерация,при леко подаване на газ почваше да звучи като вибрираща тенекия и то до определена скорост или обороти,няма топла,няма студена - все дрьнчеше.

Газов тампон на мотора...................това сефте го чувам,моите приличат на парче гума и газ там няма или поне така аз си мисля.Скьсан тампон чука,а не дрьнчи,чука при смяна на скорости,при рязко отнемане на газта..............ма дрьн,дрьн,дрьн...................и това сефте го чувам.

Виж си генерацията,да не ти е изгоряла и да дрьнка.
  • 0
.

#4 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 10 май 2008 - 18:02

Смени тампона на двигателя/левия/,....и ще се успокоиш!
Даже смени и двата,..за да не тренираш пак след неколко месеца!
  • 0

#5 zaho

zaho

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 11 май 2008 - 17:39

Да, сутринта на канал, не можах да установя някакви промени по цялостта на левия или десния тампон. Даже и десния си има ход- ама нали трябва да обира именно вибрациите. Един мозък пък ми каза, че били маслени и че вътре имало пружина.. Наистина както ме съветвате, първо ремъка на топло когато подрънква и после ще му мисля за тампоните. За генерацията не се сетих да погледна, гледах и аз на жабите очите / какво точно имаш предвид на генерацията и къде е ???/.... .. За срещата, колко пъти се каня, но почти всяка седмица съм командировка по страната..
Още един път СЪРДЕЧНИ БЛАГОДАРНОСТИ !!!!!!!
  • 0

#6 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 11 май 2008 - 19:52

смени тампона,....за да не плачеш после като се счупи и лапата!
  • 0

#7 zaho

zaho

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 18 май 2008 - 15:54

Здравейте!!!
Вчера имах свободно време и след като по карах малко колата / за да се раздрънка онова нещо/, махнах ремъка за да установя или отхвърля, че дрънкането е от въртящи се там ролки, шайби и т.н. Без ремък дрънкането продължи !!!! Накарах пича дето ми помагаше, да напъне / дръпне двигателя/ колкото може противоположно на другата страна, та да олекне на този "нарочения тампон и зрънкането изчезна. явно е тампона, както казва LINX ще го сменявам. Тампона от Ивайджет ли да купя??? или може и от хр. Ботев или Симеон...Важно ли е да бъде оригинален ???? Питам защото На Хр. Ботев 112, продават оригинални части и наистина са коректни...Доставиха ми оригинален маховик за 1050лв. , а педалите от ивайджет и балкан стар искаха едните 1680лв. а другите 1890 лв. Да ме прощавате за емоциите... Благодаря на всички......
  • 0

#8 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 18 май 2008 - 16:04

смени си и двата тампона,....естествено че оригинални,...естествено че требе да ги купиш от "Педалите',...оти другаде оригиналното е ,....сам ще разбереш/в последствие/!

Успех!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни