Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Алармена инсталацияW124 E220T

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Vinsent

Vinsent

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 2 Posts:

Posted 07 May 2008 - 19:52

Здравейте! Този модел (Е220Т, 95-та год.) има ключалка с ИЧ заключване. Аз нямам аларма за сега. Иска ми се да поставя някаква аларма, която да задейства при неправомерно отваряне, но да ползвам ИЧ-то заключване и задействане на алармената инсталация! Някой чул ли е за такова техническо решение?
  • 0

#2 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 08 May 2008 - 19:39

Здравейте! Този модел (Е220Т, 95-та год.) има ключалка с ИЧ заключване. Аз нямам аларма за сега. Иска ми се да поставя някаква аларма, която да задейства при неправомерно отваряне, но да ползвам ИЧ-то заключване и задействане на алармената инсталация! Някой чул ли е за такова техническо решение?

Не се занимаваи с глупости - няма да стане както я мислиш.То аларма ясно че може да сложиш но няма как да се се направи така че да се управлява от оригиналния ключ.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#3 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:
  • Град:Pernik

Posted 10 May 2008 - 21:36

Не се занимаваи с глупости - няма да стане както я мислиш.То аларма ясно че може да сложиш но няма как да се се направи така че да се управлява от оригиналния ключ.

Ммм, не е баш така.
Моята се управлява само от IR ключа и не е на CAN Bus.
W210 обаче.
Алармата е италианска - MetaSystem и я поставиха в Инес Ауто.
Доста пари излезе - около 4 стотака.
Нека колегата хубаво да помисли дали си струва удоволствието ;)
  • 0

879897.png

#4 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,114 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
Garage View Garage

Posted 11 May 2008 - 00:24

Ммм, не е баш така.
Моята се управлява само от IR ключа и не е на CAN Bus.
W210 обаче.
Алармата е италианска - MetaSystem и я поставиха в Инес Ауто.
Доста пари излезе - около 4 стотака.
Нека колегата хубаво да помисли дали си струва удоволствието ;)

Аз имам фабрична аларма и като си натисна копчето на IR ключа се заключва колата и се активира алармата. Мисля че си заслужава цената, много по добре е да се носи само оригиналния ключ без допълнителни дистанционни.
  • 0

#5 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:
  • Град:Pernik

Posted 11 May 2008 - 00:31

Аз имам фабрична аларма и като си натисна копчето на IR ключа се заключва колата и се активира алармата. Мисля че си заслужава цената, много по добре е да се носи само оригиналния ключ без допълнителни дистанционни.

Има и негатив - обхвата е ограничен в рамките на инфрчервения ключ, което не е много.
Но иначе си прав - и за мен е по-удобно.
Изобщо не съм дал тези пари защото си мисля, че с тази аларма колата ми е по-сигурна като Форт Нокс :icon_coolgrin:
  • 0

879897.png

#6 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,114 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
Garage View Garage

Posted 11 May 2008 - 00:41

Има и негатив - обхвата е ограничен в рамките на инфрчервения ключ, което не е много.
Но иначе си прав - и за мен е по-удобно.
Изобщо не съм дал тези пари защото си мисля, че с тази аларма колата ми е по-сигурна като Форт Нокс :icon_coolgrin:

Като е само инфраред крадците не могат да ти прихванат радио честотата, иначе наистина тия ключове имат малък обхват на действие и освен това трябва да се насочват към огледалото за да действат. Най сигурната аларма за БГ е авто каското.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users