Jump to content

•  

Photo
- - - - -

въпросче-кола от САЩкак да я караме с САЩ табели в Бг

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,037 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Posted 30 April 2008 - 02:45

Имаше някога такава тема помня аз ама не я откривам-ако има вещи лица по въпроса -моля ме осветете ,а и темата ще е полезна ако другата се е затрила
Асене-давай брат :)
Основно ме интересува какви са условията и за колко време може да се кара с табелите в Бг -мистър Чен може и той малко да ме осветли ,че вече не съм в час с нещата-надявам се не досаждам много :)
Благодаря предварително
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 30 April 2008 - 03:27

Е как не я намираш - в архива на полезна информация е,има актуална полезна информация,има и архивна полезна информация :tongue:

http://www.mbclub.bg...?showtopic=5369

Заеби.............те ти темата,за нова кола ставаше вьпрос ма има и друго полезно инфо.По вьпроса как се кара с Американски номера в БГ идея нямам,палиш и караш ма няма да е толко лесно,някой задьлбал по темата ни трябва.

Спирка нямаш ти,голяма муха ти брьмчи между ушите.Има теми в ОФФРОУД форума,рови и там.
  • 0
.

#3 NIK

NIK

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Posts:
  • Град:San Diego, Callifornia
  • Автомобил:
    W 124 E 320 1995
    Honda Civic 1.7 SONC 2001

Posted 30 April 2008 - 03:51

http://forum.offroad...ead.php?t=27142
  • 0
Член на УС на МБКБ- "Мисля че е очевидно, че щом е Мерцедес-Бенц КЛУБ България форума е на клуба и респективно на членовете му. Всичко други са добре дошли но са само гости. smile.gif А като отидеш на гости не даваш акъл как да си подредят хората мебелите, нали?"

#4 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,037 Posts:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Posted 30 April 2008 - 04:11

Basi мамата...май нема стане-ако требе на всеки 6 месеца да я вкарвам пак в САЩ-бал съм го -иначе ако я имам 6 месеца и я вкарам-трябва да платя "само" акциз за конете така ли ?я да видим...320 кончета-тва колко киловата са 242?..по 70 -17 хиляди лефчета...и там четох некви 10 хилки за не знам си кво си ...27 хилки...сложи ги 30 хиляди...аре да одят да цунат леля си :kill_myself:
ся пак го преизчислих-излиза към 15 хиляди лева-сметнах само по киловати по 60 лева на киловат-като приемам ,че не плащам мито и данък-ако я имам повече от 6 месеца на мое име в щатите...и пак ми е много -но за внос и продажба си заслужава
  • 0

#5 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 30 April 2008 - 04:22

Тва е като офертата да емигрирам пак ма тоя пьт от Запад на Изток,заеби ти тая работа :ph34r: :kill_myself: :slap: :0_yahoo: За Мрака на 230 коня му беше около 10 000 само акциза,това са 2 коли пари,превоз и други ПРОСТОТИИ бакшиш на цифрата.
  • 0
.

#6 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,037 Posts:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Posted 30 April 2008 - 04:26

Тва е като офертата да емигрирам пак ма тоя пьт от Запад на Изток,заеби ти тая работа :ph34r: :kill_myself: :slap: :0_yahoo: За Мрака на 230 коня му беше около 10 000 само акциза,това са 2 коли пари,превоз и други ПРОСТОТИИ бакшиш на цифрата.

Бе нема кво да се лъжем-търся си повод да си купя еската :)...ма никак не ми помагате дееба....аз че ш си я взема =ш си я взема-ама ако си имам повод -като да си викам"абе ш я покарам тука па ако требе да се прибирам ш си я зема у дома"-е по лесно някак си .....ма и без тва не е невъзможно ;)Асенеее..намерих една убавица брат за 13500....и съм сигура че оня ш я даде за 12500...или 1300....и слагам 2 хилки застраховката.....и трее карам без ремонти поне година да си избия парите-хихихи :soldier: :rolleyes:
  • 0

#7 NIK

NIK

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Posts:
  • Град:San Diego, Callifornia
  • Автомобил:
    W 124 E 320 1995
    Honda Civic 1.7 SONC 2001

Posted 30 April 2008 - 05:49

Ей сега ще ти дам една много добра причина да си я купиш- повтаряй след мене" ЕДИН ПЪТ СЕ ЖИВЕЕ" Много ги мислите бе хора, аз последните няколко гидини 2 коли съм купил, едната я видях от 50 метра и знаех че е моя. На жената колата я зехме на тъмно след 100 метра каране от страна на продавача. С колата като с жената , на късмет е, колкото и да я гледаш предварително ако ти е писано да се преебеш няма оттърване. Взимай смело, ако се закучи работата винаги можеш да я пратиш в България и да си вземеш парите поне. Пашата обича смелите!
  • 0
Член на УС на МБКБ- "Мисля че е очевидно, че щом е Мерцедес-Бенц КЛУБ България форума е на клуба и респективно на членовете му. Всичко други са добре дошли но са само гости. smile.gif А като отидеш на гости не даваш акъл как да си подредят хората мебелите, нали?"

#8 Darkrage

Darkrage

Чирак

• Потребители на форума
  • 74 Posts:
  • Град:София, гоуемото село

Posted 30 April 2008 - 08:11

Има и друг вариант - Европа :) Поне лесно може да я "вкарваш и изкарваш". За сведение ще кажа, че един френд скоро се обзаведе с ML 55 AMG за 30 левчета от Франция в перфектно състояние ;)
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение

BRABUS 500SE - Мечо!

#9 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,103 Posts:
  • Град:Горна Оряховица

Posted 30 April 2008 - 08:44

Има и друг вариант - Европа :) Поне лесно може да я "вкарваш и изкарваш". За сведение ще кажа, че един френд скоро се обзаведе с ML 55 AMG за 30 левчета от Франция в перфектно състояние ;)

Европа, Хамерика той акциза си е акциз бе батка, без значение от къде я вземаш, акциза се плаща. Пък това с вкарането и изкарването да не ти е +#$%***** по добре да плати където трябва за едни транзитни номера за цяла година и няма +#$%*****

Егати цензурата тук в тоя форум, човек не може да се изрази както си иска!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0

#10 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,751 Posts:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Posted 30 April 2008 - 09:13

Един колега, който се върна от хамерика искаше да си вземе колата. С него поразръчкахме страницата на митниците и там до колкото си спомням или поне правилно прочели бе, че ако колата е била твоя минимум 6 месеца преди да я внесеш в БГ и няма да я продаваш, демек се води твоя собственост, не се плаща нищо, но колата трябва да остане твое притежание в следващите 2 години. После поразръчкахме форума им и там доста хора дискутираха този момент и до колкото останах с усещането е, че нафинала зависи от митничаря, който ти обработва документите. Ако жена му е пуснала миналата нощ, може и да мине номера, ако не ооооооо голем ще ти го турне!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#11 Bobi

Bobi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 359 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes W204 220CDI
    Nissan Patrol Y60

Posted 30 April 2008 - 09:45

По въпроса с номерата от САЩ. Да може да се кара тука с чужди номера с пълномощно.Задължително обаче се прави легализация и заверка на оригиналните документи в консулската служба на посолството.
  • 0
Публикувано изображение

#12 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Posts:
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Posted 30 April 2008 - 14:02

Самурай, едно уточнение за безмитния внос.
Имаш право на безмитен внос веднъж в живота си, ако си собственик на колата повече от 6 месеца. БЕЗМИТЕН означава без мито! ДДС - то остава! Така че си прави добре сметката, защото спестяваш само 10% мито, а останалите налози - 20% ДДС върху фактурната стойност плюс акциза /60 лева на киловат/ - се дължат!
За карането с американски номера след изтичането на 6 месеца не знам как е - мойта е от два месеца тук, карах с американски номера 1 месец, след което взех транзитни за още 1 месец. Като изтече, мога да взимам още няколко пъти по един месец и край. Има вариант за транзитни номера за 1 година, но той е само за фирми, които се занимават с внос на автомобили.

И още нещо към всички, които смятат да си внесат кола от САЩ. При регистрацията в КАТ ще искат удостоверение от Технотест. Там пък ще ви трябват жълти или бели мигачи, както е европейския стандарт. Тъй като американските са червени, се прави следния номер: някой грамотен жичкаджия трябва да върже временно мигачите към белите светлоотразители на задните светлини. Така получаваш удостоверението, минаваш КАТ и после обратно при жичкаджията да възстановява положението :kill_myself:
  • 0

#13 Bobi

Bobi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 359 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes W204 220CDI
    Nissan Patrol Y60

Posted 30 April 2008 - 17:10

Самурай, едно уточнение за безмитния внос.
Имаш право на безмитен внос веднъж в живота си, ако си собственик на колата повече от 6 месеца. БЕЗМИТЕН означава без мито! ДДС - то остава! Така че си прави добре сметката, защото спестяваш само 10% мито, а останалите налози - 20% ДДС върху фактурната стойност плюс акциза /60 лева на киловат/ - се дължат!
За карането с американски номера след изтичането на 6 месеца не знам как е - мойта е от два месеца тук, карах с американски номера 1 месец, след което взех транзитни за още 1 месец. Като изтече, мога да взимам още няколко пъти по един месец и край. Има вариант за транзитни номера за 1 година, но той е само за фирми, които се занимават с внос на автомобили.

И още нещо към всички, които смятат да си внесат кола от САЩ. При регистрацията в КАТ ще искат удостоверение от Технотест. Там пък ще ви трябват жълти или бели мигачи, както е европейския стандарт. Тъй като американските са червени, се прави следния номер: някой грамотен жичкаджия трябва да върже временно мигачите към белите светлоотразители на задните светлини. Така получаваш удостоверението, минаваш КАТ и после обратно при жичкаджията да възстановява положението :kill_myself:

Кви са тия щуротий за мигачите !? Червените и т.н др. цвят различни от жълтите и белите незаконни ли са !? И ако е така,мойта кола как е регистрирана и си е с червени мигачи ?
  • 0
Публикувано изображение

#14 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 30 April 2008 - 17:53

....и слагам 2 хилки застраховката.....и трее карам без ремонти поне година да си избия парите-хихихи :soldier: :rolleyes:

Застраховката важи от доста неща - каква е колата и на какви пари я оценяват,колко са те хващали в издьнка,колко катастрофи имаш,кьде и колко я караш тая кола,колко коли имаш...................Духа основна,колко да се движи по улицата ми е 200 кинта,Мрака и Бебчо са ми по 470 кинта на 6 месеца като ако сьм виновен пьрвите 750 кинта от ремонта са от мен,другото ми го покриват,100 000 болнични такси,50 000 на другия ако яко сьм го фраснал,до 1 000 000 щети / зема да нацеля някое Ферари :rolleyes: /.................

Това е без много ровене,ако се разровя може и по-евтино да си намеря.Жената и фраснаха калника на Духа преди 2 години,платиха ми 2170 кинта,а колата сьм я плащал 2700 и от тогава сьм много доволен от моите застрахователи.

Ти за да плащаш 2 трябва нам кво да си направил.Може пьрвите 6 месеца да е така като нов карач тук и после да ти падне ма аз за тва им се чудя на тия ваще как не ви удрят по едно рамо.Всяка куца баба ще вземе по-добра застраховка от теб дето се специалист в карането ма като няма кой да те подпре си е мамата ебало.

Виждал сьм и застраховки по 1200 кинта на месец или грубо с тия пари 4 коли на изплащане.Кола за мен е поне Духа и да е осмак или Мрака и горница.Ти сметни за какви каскадьори говорим,трябва полицая с все мотора да си отнесьл и то не ведньж.

Кажи за каква кола става вьпрос и да му ммислим какви цифри кой може да ти даде.Май няма да стане и от тук,а трябва на местна почва.Става и по нета,това 2000$ застраховка си е дьрво от всякьде.

И вземи си я купи тая кола,ти така и се гласиш все едно ше се жениш дееба. :flagMB new: Трудно ще ти намирам части за това ако се строши ма па поне си ми близо,ше летьт кашони разни,все ше го оправим.По-добре обаче 140 :flagMB new:
  • 0
.

#15 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,037 Posts:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Posted 01 May 2008 - 01:45

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ :allhail: наистина ми помогнахте както винаги-аз не че нямаше да си я зема...ама що да не раздрънкам малко алармата ;)Решено е ,че ще зимам-ся остава да уточня какво точно и всички салтанати и мурафети-но се надявам следващата тема да ми е -ЧЕСТИТА МИ КОЛИЧКА :)
Иначе и аз не съм много по чуденето-дзверо дет ми седи в гаража(аах как ми липсва кочинката)си го взех точно на майтап-въпреки че имах кола и то почти същата -и сега щях отдавна да съм си взел ако не бяха бюрокращините тука-мамата си бало=-Асеня може да ви каже-иначе -Асенеее-тука ме цаката ногу със застраховката щото нвмам стаж шофер в щатите-ма тва че имам специални сертификати за шофиране и прочее-нема никво значение :)тука ако ще с пет докторски титли да доидеш-не признават нищо мамка им-ама ако завършиш вечерно медицинско училище в Щатите -си най великия дофтор...абе мани:)
скоро ще пиша пак и дано да е за хубаво-иначе в крайна сметка каквото и да зема няма много да се набутам -все пак говорим че си купувам кола с три пъти по евтино отколкото в България за същата-самата мисъл си заслужава ;)да съм жив и здрав-пари се изкарват-дет вика Асен и другите де-кеф цена няма :)-само се чудя де да му намеря място да го пробвам колко вдига ;) :drift1:
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users