Реставриране на Мерцедес W126 280SELпомогнете !!
Започната от Slav_1101, 28 апр 2008 - 17:31:35
61 мнения по тази тема
Публикувано 08 май 2008 - 18:48
Днеска се занимавах доста с Мерцедеса , И напроаво съм шашнат с това което открих ....
Реших да сваля гумата и твърдата повърхност която е за обешумяване на пода на колата .
от единия краи на колата до другият точно да вътрешмия праг по цялата дължина има корозия ,тя не се вижда защото явно идва от вътре на вин . от долната страна на пода също не се вижда защото гуменото покритие седи непокътнато. Като натисна силно корозиралата ламарина се пробива ПОДА . Невярвах че това маоже да се случи и при Мерцедес . Незнам сега дали вообще може да се направи това нещо . Мисля утре да изрежа цялата гнила част и след това да отида при майстор да се сложи нова ламарина .
Реших да сваля гумата и твърдата повърхност която е за обешумяване на пода на колата .
от единия краи на колата до другият точно да вътрешмия праг по цялата дължина има корозия ,тя не се вижда защото явно идва от вътре на вин . от долната страна на пода също не се вижда защото гуменото покритие седи непокътнато. Като натисна силно корозиралата ламарина се пробива ПОДА . Невярвах че това маоже да се случи и при Мерцедес . Незнам сега дали вообще може да се направи това нещо . Мисля утре да изрежа цялата гнила част и след това да отида при майстор да се сложи нова ламарина .
Публикувано 08 май 2008 - 19:11
Извади всичко от тая кола,забрави я за 2 седмици,закарай я на МАЙСТОР и го остави да си каже какво има да се прави.Това не е малко както си го описал,ще има рьжда и под калниците и около стоповете и по праговете.................сега е момента да я направиш като нова,с леко кьрпене няма да минеш поне от описаното.
.
Публикувано 08 май 2008 - 20:20
Определено няма да мине .... парв си . Кофтито е че колата вече е боядисана . по външните детаили няма никакви проблеми всичко е сменено . Сега наистина е най подходяшия момент за това защото колата е само ламарина без нищо друго . Проблемиоте с корозията сега са вече само в пода предните подкалници (коша) и стойките на праговете. нислех че ще стане по лесно но се отвори още доста работа . Трудно се кърпи W126 защото е с двойно дъно на места . Още утре ще търся тенекеджия който да е направи, но искам аз да си я обработя след това с матеряли на 3M защото им нямам вече вяра на майсторите !!! Лошото само е че повечето тенекеджии са мърлячи .
Незнам пак питам ако някой знае добър тенекеджия в София нека ми даде адреса .
Незнам пак питам ако някой знае добър тенекеджия в София нека ми даде адреса .
Публикувано 08 май 2008 - 20:28
ГРОЗНИ снимки на рьжда.Малко ме сьмнява само там да е гнила,багажника им е проблем на тия и............как да е,като я разкостиш ше се види.Кьсмет с колата,ще ти трябва.
http://www.mercedess...ead.php?t=86054
http://www.mercedess...ead.php?t=86054
.
Публикувано 08 май 2008 - 20:42
Не ми говори за багажника зор беше докато сменят дъната но този майстор вече не е в БГ . Корозия имаше и на още доста места но са направени. Само там остана кадето ти казах .
Публикувано 08 май 2008 - 20:53
Снимките са брутални !! и при мен корозията беше на съшите места но в доста по малки количества .
Публикувано 08 май 2008 - 23:49
С теб съм колега, много работа и нерви ще хвърлиш по колата, но важна е крайната цел... още една пура на пътя
Публикувано 10 май 2008 - 09:31
grosmaster колег много изгнило се отвори в тази кола на пода вече има от двете страни по дължината до прагожете две дупки с размер около 8 10 см. Много е старна тази кола !! гледаш покритието перфектно някаква точица корозия А щом минеш с флекса излиза дупка 8см. докато не се зачисти до здраво .
Ще гледам и да кача малко снимки на най проблемните места ,защото ако ги знаех преди години сега нямаше да се стигне до тука !!
Ще гледам и да кача малко снимки на най проблемните места ,защото ако ги знаех преди години сега нямаше да се стигне до тука !!
Публикувано 10 май 2008 - 18:08
конзолата за шарнирната упора за предните носачи--разръчквали ли си я?? там обикновенно е страшно. моята я хванах точно когато се появи точици, ичегъртах, намазах, напълних конзолата с грес--сега да ръждяса...
Публикувано 10 май 2008 - 18:46
За това ли става въпрос ! undefined
При мене е доста по малко от на снимката НО го има !!! Ще го правя тепърва ! Сега на първо място е пода и вътрешния праг ! Там е страшно ще гледам да кача снимки. Днеска зял ден махам покритието от пода от вътрешната страна , Голяма изолация голямонеещо.После ще трябва да я правя на ново от подобни матеряли. Чудя се само дали да сменям праговете ! Не са много изгнили а ме притеснява че като сложа от тези скапани прагове който продават ще се скапат по бързо !
Проблема с праговете е само в стойките за сега .
Най много ме ебава двоиния под на тази кола . Корната ламарина здрава долната изгнила или обратното ! направо е УЖАС!
При мене е доста по малко от на снимката НО го има !!! Ще го правя тепърва ! Сега на първо място е пода и вътрешния праг ! Там е страшно ще гледам да кача снимки. Днеска зял ден махам покритието от пода от вътрешната страна , Голяма изолация голямонеещо.После ще трябва да я правя на ново от подобни матеряли. Чудя се само дали да сменям праговете ! Не са много изгнили а ме притеснява че като сложа от тези скапани прагове който продават ще се скапат по бързо !
Проблема с праговете е само в стойките за сега .
Най много ме ебава двоиния под на тази кола . Корната ламарина здрава долната изгнила или обратното ! направо е УЖАС!
Публикувано 12 май 2008 - 19:45
Някой да знае от каде мога да взема сравнително читави прагове за W126.
Публикувано 12 май 2008 - 22:05
Някой да знае от каде мога да взема сравнително читави прагове за W126.
Трудна работа бате...
Аз ония ден едвам намерих консумативи за моя, ама метета бяха и нищо не си взех.
Публикувано 12 май 2008 - 23:04
За консомативи аз на мойта си взимам от Балкан Стар има всичко и са на нормална цена !
NIKSAN от форума ми беше писал че има прагове за W126 но никакъв го няма !
Публикувано 12 май 2008 - 23:09
За консомативи аз на мойта си взимам от Балкан Стар има всичко и са на нормална цена !
Горивен филтър имаш ли идея колко пари струва, че никъде немога да намеря а и тук в Балкана нищо не излиза по ценова листа...
Публикувано 12 май 2008 - 23:33
Тук в София да . Нали става въпрос за филтъра който стои от задната страна под колата и се навива до бензиновата помпа. Ако е този аз моя го сменях скоро и беше на нормална цена от Балкана Стар .
9 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 9 гости, 0 анонимни