Реставриране на Мерцедес W126 280SELпомогнете !!
Започната от Slav_1101, 28 апр 2008 - 17:31:35
61 мнения по тази тема
Публикувано 28 април 2008 - 17:31
Здравейте колеги , от доста време карам мерцедес W126 (1994г.) Мойта кола е една от първите такива в България , внесена в началото на 90те години .
Та преди известно време реших да я постегна малко след разочарованието ми от новите Автомобили произвеждани след 2007г. До тук съм сменил предно и задно окачване, автоматична трансмисия - цялостен ремонт , Двигател цялостен основен ремонт , Чисто нов интериор. Но нещата с боядисването се закучиха . При три пребоядисвания най накрая колата сравнително добре ! Сменил съм доста детайли по купето : Предни калници , задни вежди , дъна на бъгажника . Стойките на праговете и гредите който гният на определени места реших да изкърпя защото тези детайли са сложни за смяна а и нама гаранция дали ще карат повече от истинските . Проблемът е следния не мога да намеря добър тенекеджия в София , се попадам на някакви марлячи който са свикнали да слагат само вежди на опели и разбиранията им стигат дотам . Моля някой ако знае добър тенекеджия от който е доволен да каже !!!
Та преди известно време реших да я постегна малко след разочарованието ми от новите Автомобили произвеждани след 2007г. До тук съм сменил предно и задно окачване, автоматична трансмисия - цялостен ремонт , Двигател цялостен основен ремонт , Чисто нов интериор. Но нещата с боядисването се закучиха . При три пребоядисвания най накрая колата сравнително добре ! Сменил съм доста детайли по купето : Предни калници , задни вежди , дъна на бъгажника . Стойките на праговете и гредите който гният на определени места реших да изкърпя защото тези детайли са сложни за смяна а и нама гаранция дали ще карат повече от истинските . Проблемът е следния не мога да намеря добър тенекеджия в София , се попадам на някакви марлячи който са свикнали да слагат само вежди на опели и разбиранията им стигат дотам . Моля някой ако знае добър тенекеджия от който е доволен да каже !!!
Публикувано 28 април 2008 - 17:45
Оправи си годината на 1984,че така сега е 94,а такава 126 няма,сам казваш,че е вкарана в началото на 90то или около 4 години преди да е произведена.
Да не ти скочат де.
И добре дошьл
ПОПРАВКА - като четох си помислих,че колата е 94,а ти от тогава караш.............моя грешка.
Тьрси в ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ,раздел СЕРВИЗИ,има инфо много.
Да не ти скочат де.
И добре дошьл
ПОПРАВКА - като четох си помислих,че колата е 94,а ти от тогава караш.............моя грешка.
.
Публикувано 28 април 2008 - 19:56
Оправи си годината на 1984,че така сега е 94,а такава 126 няма,сам казваш,че е вкарана в началото на 90то или около 4 години преди да е произведена.
Да не ти скочат де.
И добре дошьл
И аз като го прочетох веднага си помислих че няма такава кола от 1994г.
Публикувано 28 април 2008 - 20:30
Здравейте колеги , от доста време карам мерцедес W126 (1994г.) Мойта кола е една от първите такива в България , внесена в началото на 90те години .
хммм вижда се че май ги поразбираш нещата с пурите. въпросът ти е "ВИСШ ПИЛОТАЖ"
трябва ти РЕСТАВРАТОР, не тенекиджия. тенекеджия, бояджия и монтьор са всеки каналджия и дърводелец...
в моя квартал, Банишора, има един ентусиаст-реставратор, но мога само да ти кажа къде се намира, НЕ ДА ТЕ ПРАТЯ, вече никой никъде не изпращам.
дай няколко снимки на тази пура да я видиме, дай снимки и на проблемните места
а и нали знеш: "като искаш добре свършена работа-свърши си я сам", демек утивай и си купи телоподаващо, ако разбирасе си заслужава колата
Публикувано 28 април 2008 - 21:05
Да се намеся и аз по въпроса за тенекиите,ако може човека да работи с телоподаващо нямаше да я пуска темата така си мисля,сигурен съм че има и тенекеджии които може и да му свършат работата която иска.
Публикувано 28 април 2008 - 21:28
Да бе верно, пусни малко снимки да видиме колицата
Публикувано 29 април 2008 - 10:30
Имам една снимка преди да почна с ремонтите
Също така можете да я видите в един клип :
Относно тенекеджията направи само някой неща и замина да работи в германия .
Искам да я направя сега докато не съм сложил седалките и мокетите , иначе колата е боядисана и готова за събиране .
Този майстор в банишора къде се намира ! Мога да отида да видя за какво става въпрос ! Иначе ще снимам колата и ще ви покажа снимки на проблемните места .
Искам да я направя сега докато не съм сложил седалките и мокетите , иначе колата е боядисана и готова за събиране .
Този майстор в банишора къде се намира ! Мога да отида да видя за какво става въпрос ! Иначе ще снимам колата и ще ви покажа снимки на проблемните места .
Прикачени файлове
Публикувано 29 април 2008 - 11:36
Хубав цвят е .
А това за тенекеджията верно е относително, за някой може да е добър, а за друг... Можеш да провериш и още едно момче Ники, телефона май му беше 0888 37 49 09, в София е. Веднъж съм работил с него, направи ми добро впечатление, може и да е защото го повика шефа на сервиза в който си поддържам колата, но той дойде със всичко каквото му трябваше, а сервиза му беше в другия край на София. За пари... според мен си заслужават, за някои е скъпо.
Поздрави.
И да се похвалиш кат свършиш работа .
А това за тенекеджията верно е относително, за някой може да е добър, а за друг... Можеш да провериш и още едно момче Ники, телефона май му беше 0888 37 49 09, в София е. Веднъж съм работил с него, направи ми добро впечатление, може и да е защото го повика шефа на сервиза в който си поддържам колата, но той дойде със всичко каквото му трябваше, а сервиза му беше в другия край на София. За пари... според мен си заслужават, за някои е скъпо.
Поздрави.
И да се похвалиш кат свършиш работа .
Публикувано 29 април 2008 - 12:04
Имам една снимка преди да почна с ремонтите
тая пуричка не се въртеше в обявите преди 2 години някъде
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 29 април 2008 - 14:06
Tocata Ok Мерси ще му звъна непременно !
Да преди време бях решил да я продавам но се отказах Даже снимката е същата !
Да преди време бях решил да я продавам но се отказах Даже снимката е същата !
Публикувано 29 април 2008 - 14:16
И аз се сещам за един в София - Пламен тенекето му викаха навремето, много го бива, златни са му ръцете,
и хубавото е , че много неща отказва ако прецени, че няма да смогне
Сервиза е близо до Враня
и хубавото е , че много неща отказва ако прецени, че няма да смогне
Сервиза е близо до Враня
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано 29 април 2008 - 17:38
Една малка забележка, ако не си го махнал този грозна емблема на задната лява колона "V12", го махни.
Първо, че няма такъв мотор на 126-ка.
Второ, според мен стои някакси селско и неестествено.
Трето, ако си го махнал си направил правилния избор.
P.S. Иначе цвета на колата е хубав, остава да сложиш и малко снимки от салона като го събереш
Първо, че няма такъв мотор на 126-ка.
Второ, според мен стои някакси селско и неестествено.
Трето, ако си го махнал си направил правилния избор.
P.S. Иначе цвета на колата е хубав, остава да сложиш и малко снимки от салона като го събереш
Публикувано 29 април 2008 - 21:18
За тенекеджия подкрепям Крум..
Въпросния Пламен Тенекето ми е нещо като рода и неговата работа може да се види на доста места по моята кола..
1во ударих предна лява врата - вече все едно не е удряна
2ро на тавана повечето колеги вероярно ще се сетят че имах нещо като антена.. та опарви тавана все едно не е имал нищо
3то след едно ПТП пак нищо и т.н.
така че мисля че ще свърши работа !
Въпросния Пламен Тенекето ми е нещо като рода и неговата работа може да се види на доста места по моята кола..
1во ударих предна лява врата - вече все едно не е удряна
2ро на тавана повечето колеги вероярно ще се сетят че имах нещо като антена.. та опарви тавана все едно не е имал нищо
3то след едно ПТП пак нищо и т.н.
така че мисля че ще свърши работа !
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 29 април 2008 - 22:21
Ок щом е добър непременно ще го посетя Само можете ли да ми кажете по точен адрес ?
Относно емблемата V12 Няма я от доста време ....... и наистина стоеше селско ....нищо общо като на W140 там седи жестоко !!!
благодария за инфото за тенекеджия !!!
Относно емблемата V12 Няма я от доста време ....... и наистина стоеше селско ....нищо общо като на W140 там седи жестоко !!!
благодария за инфото за тенекеджия !!!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни