Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Стъклочистеща уредбаОбща

• Please log in to reply
9 мнения по тази тема

#1 Пенко

Пенко

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 1 Мнения:

Публикувано 25 април 2008 - 01:17

:icon14: Някой писа че стъклочистачката трябва да се смазва,но не уточни-къде,как,с какво...
Мене повече ме мъчи разпръсквача на вода по предното стъкло.Все се запушва.А този път се е задръстил много здраво.Дайте съвет как да го оправя и предпазя от ново запушване.
За какво са кабелите,които влизат в разпръсквача?

Този пост е редактиран от Faca: 20 февруари 2009 - 17:47

• 0

#2 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 25 април 2008 - 06:49

Сваляш всичко и чистиш, след това слагаш само течност, но в никакъв случай чиста вода, прах за пране или други боклици откоито може да ти се запуши отново ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#3 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 25 април 2008 - 07:22

да беше казал колата каква е-с едно рамо ли си,с две ли...?ако си с едно се смазва с тънка и финна грес телескопа-спираш рамото в средно положение,чистиш и смазваш.може и със смазващ спрей с молибденов двусолфат.
а,запушена пръскалка се"лекува" най-лесно,като разкачиш шлаухчето отдолу и подаваш налягане от компресор отпред-обратно на посоката на пръскане.преди това можеш да завреш от тия тънките и гадни зъболекарски свределчета за почистване на корени-вкарваш и въртиш надясно и те изкарват,каквото докопат!
после промиваш системата,доколкото не те мързи-вкл.и казанчето.накрая може да сложиш филтърче на шлауха,който излиза от казанчето-виждал съм такива фабрични за Опел в "Олимпия"-Мерцедес не знам дали предлагат.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#4 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 25 април 2008 - 07:45

и повече не слагай вода в тая система ( и масло не слагай, де ;)), а само течност за спирачки

Вени, абе да не вземе човека да те послуша за тази течност за спирачки,
че тогава няма да е много добре, си мисля аз :dontknow: :offtopic1:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#5 J0R0_1978

J0R0_1978

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Град:Ботевград
  • Автомобил:
    Мерцедес W124 300D-1988г.

Публикувано 25 април 2008 - 08:30

Браво Вени,хубаво е човек да се посмее рано сутрин като стане :icon_coolgrin: .Така денят минава по-весело.Поздрави. :4036:
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#6 архитекта

архитекта

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Интереси:АЙКИДО
  • Автомобил:
    CLK 320 (W209) 2002 г.

Публикувано 25 април 2008 - 09:35

Колеги, имам един въпрос в тази тема.
Колата ми е CLK 320/2002 и когато активирам пръскалките на педното стъкло, за да го почистя, течността тръгва чак след третото натискане на лостчето.
При първо натискане само леко се показва пяна, на второто натискане - нищо и третия път започва да пръска. Тръгне ли веднъж пръска обилно и точно, но труно почва.
Има ли някакво запушване или е нещо друго. Много е гадно при първите движения на чистачката на сухо - стържи и се страхувам да не издраска стъклото.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека споели опит.
Предварително благодаря!
  • 0

#7 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 25 април 2008 - 09:40

Колата ми е CLK 320/2002 и когато активирам пръскалките на педното стъкло, за да го почистя, течността тръгва чак след третото натискане на лостчето.
При първо натискане само леко се показва пяна, на второто натискане - нищо и третия път започва да пръска. Тръгне ли веднъж пръска обилно и точно, но труно почва.
Има ли някакво запушване или е нещо друго. Много е гадно при първите движения на чистачката на сухо - стържи и се страхувам да не издраска стъклото.
Предварително благодаря!

Клапанчето,което пречи на течноста да се връща обратно в казанчето е дало фира,или отнякъде системата ти изпуска-затова минава време,докато подкачи течност до пръскалките.Огледай внимателно за теч някъде,а на твоя модел къде е това клапанче...? :dontknow:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#8 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 25 април 2008 - 09:42

Предварително благодаря!

Има клапанче , което да не позволява да се връща течността в казанчето - може да е развалено или да го няма,
или просто моторчето играе такава роля. При всички случаи течността се връща и затова чак от третия път започва да пръска!
А ти опита ли на първия път да задържиш по - дълго време да видим дали ще пръсне?
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#9 архитекта

архитекта

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 320 (W209) 2002 г.

Публикувано 25 април 2008 - 09:51

Опитах с продължително натискане на първия път, но не тръгва. Няколко натискания оправят положението за сега.
Казанчето не се вижда при отворен капак, а само гърловината за зареждане, отпред зад фара в ляво (от страната на шофьора).
Мисля, че казанчето е някъде отдолу.
  • 0

#10 архитекта

архитекта

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 320 (W209) 2002 г.

Публикувано 25 април 2008 - 10:01

Благодаря, колеги!
Тия дни ще запретна ръкави да поогледам системата.
Дано е хубаво времето.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни