Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Обтегач на веригатаW202 C200D 94г.

• Please log in to reply
3 мнения по тази тема

#1 petio1983

petio1983

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 2 Мнения:
  • Град:Karlovo

Публикувано 06 април 2008 - 09:23

Здравейте, Колеги! Имам един проблем с моят Мерцедес и се надявам някой от вас да ми помогне или поне да даде акъл! Карам от известно време С 200 Дизел, 94 година. Започна да се чува шум в мотора отпред и установих, че е хидравличният обтегач на веригата.Това се получава само на загрял мотор, като е студен всичко е ОК. След смяната на същият с нов няма никаква разлика. Накраят се принудих да "изкормя" старият обтегач и вътре в него сложих болт и сега веригата е постоянно обтегната, а шумът изчезна. Същият проблем имах и с предният ми Мерцедес 124 200 дизел, но след смяната с нов обтегач всичко се оправи. Възможно ли е да съм купил "обтегач-боклук" или има нещо задръстено в главата? Искам да попитам някой сблъсквал ли се е с този проблем? Благодаря предварително!!! :closed-topic:

Този пост е редактиран от Faca: 29 януари 2009 - 22:41

• 0

#2 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 09 април 2008 - 00:42

Здравейте, Колеги! Имам един проблем с моят Мерцедес и се надявам някой от вас да ми помогне или поне да даде акъл! Карам от известно време С 200 Дизел, 94 година. Започна да се чува шум в мотора отпред и установих, че е хидравличният обтегач на веригата.Това се получава само на загрял мотор, като е студен всичко е ОК. След смяната на същият с нов няма никаква разлика. Накраят се принудих да "изкормя" старият обтегач и вътре в него сложих болт и сега веригата е постоянно обтегната, а шумът изчезна. Същият проблем имах и с предният ми Мерцедес 124 200 дизел, но след смяната с нов обтегач всичко се оправи. Възможно ли е да съм купил "обтегач-боклук" или има нещо задръстено в главата? Искам да попитам някой сблъсквал ли се е с този проблем? Благодаря предварително!!! :closed-topic:

когато двигателят е в обороти, шум има ли??? или само на празен ход??

съмняваме да не се е разтегнала веригата и да чегърта в главата. лекува се с нова верига
  • 0

#3 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 09 април 2008 - 11:22

И ако покараш още малко с болт вместо обтегач - тогава няма начин да не разтегнеш веригата- особено пак и на 4 цилинровите са наи податливи на разтягане на верига.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#4 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 09 април 2008 - 14:57

ако има запушена някоя магистрала маслена, дето праща налягане към обтегача, и трети обтегач да се сложи, като няма какво "да вдигне самолета..."

не съм 100% запознат с тоя мотор. ИМА ЛИ ПРУЖИНА вътре в обтегача?? ако има на празех нод налягането е слбо (до 3 бара) и не играе толкова голямо значение. т.е на празен ход, дори при запушена магистрала би трябвало да не трака. на ПРАЗЕН ХОД !

в обороти вече е друго. не съм сигрен де. на бензиновите пружината е много силна и обтяга добре на пр.ход и без маслото
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни