Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

резервен ключ-наприятно, но факт

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#1 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Мнения:
  • Град:СОФИЯ

Публикувано 28 март 2008 - 22:17

Здравейте съфорумци,
Пускам тема, та ако някой има идея, да каже как да се оправя със следната неприятна ситуация:
Имам новия МЛ-500, много е добре колата и съм много доволен от нея, но е внесена от щатите само с един контактен ключ.
Онзи ден ходих за смяна на консумативи в Балкан Стар и реших да си поръчам резервен ключ, та ако нещо се повреди сегашния да не изям дървото....или ако го изгубя случайно..всичко се случва.
Каква беше изненадата , когато ме ЗАРАДВАХА, че моя автомобил, поради факта , че е за американския пазар , нашенците не могат да ми поръчат резервен ключ.
Щатските коли ги нямало в базата данни на Балкан Стар и не могат да ми помогнат. Вчера даже писах мейл на Съпорта в сайта на Мерцедес-Германия , но не очаквам да ми отговорят.
БенцБос ми каза , че не мога дори да го поръчам и в щатите, въпреки че имам познати там, на които мога да изпратя всякъкви документи за произход и прочие, ставало само "при дилъра с колата и прочие".....купон!
Ако някой има идея къде да разчовъркам, та да потръгне работата, да казва.
Ще пиша писма и до Дядо Боже, ако е нужно, езиците не са проблем, стига да се оправя някъкси.....

Този пост е редактиран от hektor: 28 март 2008 - 22:49
преместена от Проблеми и ремонти

• 0

#2 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 29 март 2008 - 01:04

"Нашенците" от БалканСтар могат да ти поръчат резервен ключ!

Има те в база данни/всичко има там/,....само приемчика требе да внимава какъв ключ поръчва/с паник бутон,...и на другия честотен диапазон/.....

Ако се ебават с теб,....питай за Иван Недев,...или му потърси мейла в официалната страница на дилъра!

Успех!
  • 0

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 29 март 2008 - 06:14

За 124 трудно правят ключ тука,Дилара и тва си е,за твойто бижу както ти казах ще ти искат талона и на него твойто име и ти с документ за самоличност.

Гарван гарвано.............Балкан Стар няма начин да няма как да ти ударят една рька.

Да изчезнеш за 60 секунди.............дильра и то сьс зор :flagMB new:
  • 0
.

#4 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Мнения:

Публикувано 29 март 2008 - 09:26

Блаво Линкс!!
Трябваше ми уверение, че наистина имат възможност да ми поръчат ключ. Поне да ми бяха казали , че е възможно да го объркат или да ме задължат да си поръчам и "двата честотни диапазона", пък като пристигнат ключовете, който "свирне" той да е ключа. Да, ама не. Направо ме отсвириха. Сега, този пич Иван Недев, ако е нужно и по бели гащи от къщи ще го извадя, но ще си изкарам резервен ключ. Напипах и дебели връзки в Балкан Стар, нали сме деформирани комунистически мозъци, та от малки са ни учили , че у нас всичко ставало само с връзки.
Чувствам се обнадежден, като се види светлина в тунела, ще пиша в темата каква е развръзката, че за момента съм в "незавидно положение".

P.S. Хекторчо май не трябваше да мести темата от "проблеми и ремонти" в "М-клас" , защото този проблем се отнася за всички щатски коли, а не е само за М-клас.
С този евтин долар, колите внос от щатите ще стават все-повече у нас
  • 0

#5 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 29 март 2008 - 16:58

ml500 - Мога да ти дам и друго предложение ....
Трябва да видим коя година е колата и кое изпалнение и мога да ти шунтирам ключа-е дефекта е че ще пали с всеки ключ ама ... поне ще платиш еднократно.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#6 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 29 март 2008 - 17:24

И адреса пиши,кьде е колата :0_yahoo:

Мани майтапа,това ако го правиш тук ти пада застраховката,да си знаеш само.Водят ги на отчет мамицата им,следят ги кой и какво,малко да мрьднеш и почват у вас да ти звьнкат.Писах ти на лични - няма начин единия дильр да няма как а се свьрже с другия.Работата им е да покриват задника на клиента,не отиваш с Рено при тях,а с Мерцедес 2005.

Няма какво да направя тук аз,няма и какво твоя човек вьв Флорида да направи,ще го гледат като ТИ КВО ИСКАШ СЕГА................без значение какви документи носи.Тия модели кьдето и да ги закараш ТУК всеки дига рамене за такьв проблем и вика ДИЛЬРА :kill_myself:

Драсни какво е станало,от Балкана четат форума / ако не са се отказали де / и се надяваме да ти влязат в положението.

Кьде и е втория ключ на тая кола?
  • 0
.

#7 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Мнения:

Публикувано 29 март 2008 - 17:57

Белята е , че колата е купена само с един ключ, така е дошла в България, аз досега си дишах спокойно, защото си мислех, че ключ винаги мога да си поръчам, поръчвал съм си за предишните ми мерцедеси и нямаше проблеми.....ама сега станах дървояд :kill_myself:
Това с шунтирането отпада като вариянт, много лесна става колата за кражба, пък и не ми се занимава после със застраховачи и т.н.
В понеделник започвам нахална офанзива в посока Балкан Стар.
Мисля че ще се преборя някъкси :flagMB new:
  • 0

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 29 март 2008 - 18:18

Тук така сьм срещал коли купени на тьрг с по един ключ.Мамата си трака,трябва да я купиш колата,да я прехвьрлиш,да я регистрираш и с докИментите в рьчичка и при дильра.Няма оправия иначе,ни с документ за брокер,ни с такива за механик.................сечено на постата.

Кьсмет бате,като е Американска да не са я правили в Китай,няма начин да няма начин,само кинтите различни :icon_coolgrin:
  • 0
.

#9 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Мнения:

Публикувано 29 март 2008 - 18:50

Тук така сьм срещал коли купени на тьрг с по един ключ.Мамата си трака,трябва да я купиш колата,да я прехвьрлиш,да я регистрираш и с докИментите в рьчичка и при дильра.Няма оправия иначе,ни с документ за брокер,ни с такива за механик.................сечено на постата.

Кьсмет бате,като е Американска да не са я правили в Китай,няма начин да няма начин,само кинтите различни :icon_coolgrin:

:icon_coolgrin:
ааааа, не е китайска, иначе досега да се е изгрухтела, аз от време на време и скачам с двата крака на кик-дауна да я пробвал дали не се е запушила нещо, ама не е, върви като Хамериканска, пък и още не е показвала дефекти, да чукам на дърво, че не обичам ва ми ровят майстори по колата, освен ако е неизбежно... :jester:
  • 0

#10 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 31 март 2008 - 18:56

Това с шунтирането отпада като вариянт, много лесна става колата за кражба, пък и не ми се занимава после със застраховачи и т.н.

E аз само предлагам помощ.
А ти ако си мислиш че разбоиниците не знаят това с шунтирането значи си в заблуда.След отварянето на колата след около 30-5 0секунди и вече пали с всеки клуюч..То тва име първата работа дето правят.....Щом на мен ми е извесно тоя факт ...какво остана за разбоиниците.

успехи в борбата.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#11 ivanil

ivanil

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 74 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W163 270 CDI 2001

Публикувано 02 април 2008 - 21:32

Едва ли ще съм особено полезен, ама да си кажа в ebay непрекъснато продават ключове за мерцедес, ненарязани и некодирани, но как става обучението и нарязването - уви не знам.
  • 0
W163 ML 270 CDI 2001

#12 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Мнения:

Публикувано 03 април 2008 - 08:01

E аз само предлагам помощ.
А ти ако си мислиш че разбоиниците не знаят това с шунтирането значи си в заблуда.След отварянето на колата след около 30-5 0секунди и вече пали с всеки клуюч..То тва име първата работа дето правят.....Щом на мен ми е извесно тоя факт ...какво остана за разбоиниците.

успехи в борбата.

Ами чисто и просто , искам всичко по системата да си бъде в "заводски вид". От опит знам, че мерцедесите не обичат интервенции по електрониката, та вчера пак ходих до Балкан Стар и след като си отвисях час и половина в новата-стара приемна, най-накрая ми поръчаха ключ. Предварително бях говорил с г-н Иван Недев, той ме увери че няма проблеми с поръчката и също така каза, че съм попаднал на нов приемчик, който още не е в час.
Сега се надявам, като пристигне ключа , да проработи, за да не се задълбочава приключението.
  • 0

#13 Inkas

Inkas

Напреднал

• Потребители на форума
  • 732 Мнения:
  • Град:Русе

Публикувано 03 април 2008 - 15:39

Хайде като ти пристигне ключа драсни 2-3 реда пак :)
  • 0
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ

#14 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Мнения:

Публикувано 04 април 2008 - 06:19

Хайде като ти пристигне ключа драсни 2-3 реда пак :)

Да! Разбира се , че ще пиша. Хората с щатски коли, трябва да знаят как да процедират , ако изпаднат в моето положение. :flagMB new:
  • 0

#15 ml500

ml500

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Мнения:

Публикувано 04 април 2008 - 06:30

Едва ли ще съм особено полезен, ама да си кажа в ebay непрекъснато продават ключове за мерцедес, ненарязани и некодирани, но как става обучението и нарязването - уви не знам.

Нарязването може да ти го направи почти всеки ключар.
Както Линкс писа по-горе, американските коли работят на "друг честотен диапазон", затова ми се струва, че продаваните ключове в и-бей няма да ми свършат работа, а доколкото знам , обучаването/припознаването/ на ключовете се прави само в Балкан Стар с доста трудно-намираем софтуер, с който не всеки може да се сдобие., пък е и опасно, някой , който не разбира да не разстрои системата..... :censored:
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни