Реглаж действието на жилото на газтаВъпрос към колегата Лоринзер (не е задължително, но той знае коя е
Started by shiki, 24 Mar 2008 - 12:33:08
8 replies to this topic
Posted 24 March 2008 - 12:33
На събирането в четвъртък след рязко натискане на газта педала омекна. Лоринзер се притече на помощ и намери веднага повредата-някакъв твърд привод с две пластмасови "хралупи" в краищата, захващащи се за нЕкви главинки- спукали се и се измъкнали. Напъха ги човека, ама така не става, освен да се прибера. Закупих си нови "хралупи" и монтирах частта. Само дето като не знам колко е била дълга преди измъкването, а не знам и какво става като е по-къса или по-дълга? Други колеги казаха, че ако е по-дълга, колата става по-флегматична при набиране, а при по-къса-рипа, ма и харчи! Ако включва турбото по-рано, то ясно че ще харчи, ма по принцип на колко оборота трябва да го включва и как да наглася работата?
Posted 24 March 2008 - 12:57
На събирането в четвъртък след рязко натискане на газта педала омекна. Лоринзер се притече на помощ и намери веднага повредата-някакъв твърд привод с две пластмасови "хралупи" в краищата, захващащи се за нЕкви главинки- спукали се и се измъкнали. Напъха ги човека, ама така не става, освен да се прибера. Закупих си нови "хралупи" и монтирах частта. Само дето като не знам колко е била дълга преди измъкването, а не знам и какво става като е по-къса или по-дълга? Други колеги казаха, че ако е по-дълга, колата става по-флегматична при набиране, а при по-къса-рипа, ма и харчи! Ако включва турбото по-рано, то ясно че ще харчи, ма по принцип на колко оборота трябва да го включва и как да наглася работата?
hi
1во, турбото е винаги включено. просто ефекта му се усеща след около 2000об/мин
тези хралупки, всъщност са шарнирчета, трябва така да го регулираш, че да имаш минимален празен натиск на педала на газта. а когато натиснеш педала докрай, в това число и натиснат бутон на кикдауна, лоста на ГНП за подаване на гориво да бъде дръпнат докрай.
т.е на загасен двигател, някой да ти натисне педала на газта докрай, а ти отпред регулирай онова с хралупите и винтовата ос, така че лостчето за ГНП да бъде максимално дръпнато.
измъкна ти се оста онази вечер, защото е била лошо регулирана оста, тоест имал си пълна газ, още преди да натиснеш педала докрай, и в един момент лоста на ГНП НЕможе да се опъне повече, а ти натискаш още,(защото имаш още ход на педала), и оста се измъква... и добрече се имъкна, преди да се е покривило нещо
Posted 24 March 2008 - 13:05
Мерси, имаш една бира в Хралу...... Комитите, де!
P.S. Винаги съм мислил, че турбото се включва само от определени обороти нагоре. Споко, с напредване на проблемите много неща ще науча, дано да е по-бавно!
P.S. Винаги съм мислил, че турбото се включва само от определени обороти нагоре. Споко, с напредване на проблемите много неща ще науча, дано да е по-бавно!
Posted 25 March 2008 - 22:07
Владек имаше такива проблеми преди около 7 месеца с негоеата,пласмасата се беше строшила и беше сложил от Лада ако не се льжа.Темата сьс скьсаната подгревна свещ,кьса на 200 метра от Балкан Стар...............Имаше снимки,лови го да подсказва,че като гледам Лоринсер идея няма
Владек...............дебна те бате,както и още 1000,да не се опулиш
.
Posted 26 March 2008 - 17:26
Абе човека е имал проблем и си го е решил пък вие сега пишете ли пишете. Спамъри такива
Posted 26 March 2008 - 19:43
Как го разбра това?
.
Posted 27 March 2008 - 09:02
Още на следващия ден ходих за втора употреба, след като не намерих нови. Всякакви дължини имаше-с неподвижни пластмасови.Подвижните всички бяха спукани и всички бяха пластмасови. Ходих в Лада-не стават казаха, купих метални от камаз-по-големи са, купих от Тойота-по-малки са, и накрая на разклона за Златитрап в моргата ми свалиха метални и си ги сложих. В събота ще оправя дължината според получените от Лоринзер напътствия, че сега нещо ме гони службата и колата седи в паркинга.Владек имаше такива проблеми преди около 7 месеца с негоеата,пласмасата се беше строшила и беше сложил от Лада ако не се льжа.Темата сьс скьсаната подгревна свещ,кьса на 200 метра от Балкан Стар...............Имаше снимки,лови го да подсказва,че като гледам Лоринсер идея няма
Posted 29 March 2008 - 17:26
Направено!
Posted 29 March 2008 - 17:32
Снимки ..................или льжеш
.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users