Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

дайте мнението сиили каква кола предпочитате дизел или бензин

• Please log in to reply
37 мнения по тази тема

#31 san bernar

san bernar

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:

Публикувано 22 март 2008 - 17:55

В България се кара на газ, защото правителството си трае и не прави като в Гърция. Там за да караш на газ, те закитват в началото на годината с 1000 евро данък, а на бензинките е 150 евро. Дизелът също е с голям данък. Така са направили, че като идеш да си заредиш котлончето с газ, или тракторчето с нафта, да ти е евтино. Затова нашите реват, че там дизелът и газта са евтини. Аз го сметнах, че ако караш по 10-12000 на година, там е все едно дали си на газ, дизел или бензин. Така че, не бързайте да се радвате. Не се знае в кой момент ще ударят газовите автомобили с голям данък и тук. И онези с тежките бутилки също. Не си мислете, че няма начин да ви стане скъпа газта.
  • 0

#32 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 23 март 2008 - 01:21

дизелът си е дизел.И ако е 5-6 цилиндров това е мотора!!!
  • 0

#33 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 март 2008 - 01:49

В България се кара на газ, защото правителството си трае и не прави като в Гърция. Там за да караш на газ, те закитват в началото на годината с 1000 евро данък, а на бензинките е 150 евро. Дизелът също е с голям данък. Така са направили, че като идеш да си заредиш котлончето с газ, или тракторчето с нафта, да ти е евтино. Затова нашите реват, че там дизелът и газта са евтини. Аз го сметнах, че ако караш по 10-12000 на година, там е все едно дали си на газ, дизел или бензин. Така че, не бързайте да се радвате. Не се знае в кой момент ще ударят газовите автомобили с голям данък и тук. И онези с тежките бутилки също. Не си мислете, че няма начин да ви стане скъпа газта.

Байка що така със лошо бре?
Ако не гледаш скапаните византийци, а погледнеш една държава като Англия например- там що карат на газ- щото не са тъпи и колите с газ НЕ Плащат ДАНЪК или е занижен чувствително спрямо останалите, ЕКОЛОГИЯ му се вика ефенди, ЕКОЛОГИЯТА си гледат хората, а и не само те- Холандия, Италия...........а с тия простотии за по-висок данък на колите с газ- връщаш ме по времето на аватара ми!
Говориш като човек,който се е надишал с дизелови сажди май, голема злоба към газта, ей!
А всъщност кой плаща данъци??? Не и аз!!!!!!! :0_yahoo:
  • 0

#34 mercedestoni

mercedestoni

Напреднал

• Потребители на форума
  • 258 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W124-300D, 1992 г.
    WDB1241301B737008

Публикувано 23 март 2008 - 07:38

Екология викаш , ама след намесата на нашитя гъзари колите с пропан и метан дават по-лоши показатели на изгорели газове отколкото един добре работещ бензинов двигател . Реално това с екологията може да се постигне само с ГИ и то много добре настроен . Ама колко карат с ГИ : 1 % я има я не
  • 0

The Gods Made Heavy Metal

#35 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 март 2008 - 17:46

Екология викаш , ама след намесата на нашитя гъзари колите с пропан и метан дават по-лоши показатели на изгорели газове отколкото един добре работещ бензинов двигател . Реално това с екологията може да се постигне само с ГИ и то много добре настроен . Ама колко карат с ГИ : 1 % я има я не

Е ти с това изказване "изби рибата" направо. Айде, пропан- бутана все пак е нефтен продукт, но за МЕТАНА- не знам откъде черпиш информация, но си в ОГРОМНА заблуда.Газта е два пъти по екологично чиста от бензина, а метана е почти безвреден.А и статискика цитираш, ти да не си ги броил, кой с каква газова кара??? Спри се, ако не се изложиш сам, няма кой друг да го направи.

Останете със здраве и карайте на каквото ви е кеф, ако ще и на въглища. :ph34r: :60:
Стига сме ср*ли по темата на човека.
:ph34r:
  • 0

#36 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 23 март 2008 - 17:58

И в Холандия историята е като в Англия - автомобилите с газови уредби са освободени от данък (не зная за колко години) защото се водят екологично чисти. И вредните емисии от дизела са по-малко от бензина. Настрани е въпроса за цените на горивата и качеството им - темата е дълга и няма да я започвам сега. :) Успех!
  • 0

#37 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 24 март 2008 - 13:57

Виж сега, всеки въпрос за да се реши се взимат предвид конкретните условия, които са строго индувидуално, и няма универсално решение, не само с колите, изобщо.

Е, както е казал колегата по-горе, това е въпрос, който всеки решава сам за себе си най-добре, като има превид конкретните си възможности и предпочитания. Защото едно е да си сам, друго с две деца. Едно е да си сега с пари, друго постоянно с твърд и добър доход. Едно е доходът ти да е 300 лв друго 3000 лв. Едное да имаш къща, друго апартамент, едно е в Свиленград, друго в Бургас, трето в София четвърто в Нови искър ит.н....

Така е и с горивото – и за едното и за другото има доводи, въпросът е на теб кое ти пасва и можеш да си позволиш, не смо като цена на литър, а и сервиз, обслужване, абе всичко...

Във всеки един вариант вече има аргументи за и против и новата и старата кола, и за Ладата и Мерца, и за джипа и кабриото. И няма само еднозначни доводи. Затова винаги като прави една крачка човек той избира по-малката злина, или по-голямата „красота”, зависи как го погледнеш.

Така че, прецени си сам, като претеглиш всичко, доводи има за всеки вариант, ако искаш дай какво ти е на сърце за тея пари но какви възможности имаш и можем да помогнем със съвет, така е много общо и безсмислено- всеки съвет на един може да е оборен лесно от друг и практически неприложим за теб....

Ето, аз например бих се метнал на 500 кубикова Ямаха в задръстванията в София. Бързо, лесно... Да ама – децата, жената сутрин, съхранението, риска да те размажат като хлебарка, сезона, морето... Сам виждаш. И карам кола.

Другият начин е да направиш като много хора – взимат каквото изпадне, пък после – олеле кво стана....

Затова всеми хартия, молив, марки, цени, пиши за-против и смятай...

Не че е гаранция за успех, но дава по-голяма застраховка срещу грешки.

То ненапразно на Запад има цели институти това им е работата – себестойност на км за всяка цена, като отчитат всичко – от лизинга през поддръжката до застраховката и остатъчната стойност при удар.... И вадят изводи...

Колега подкрепям твоето виждане по този въпрос.
Ще се изкажа малко по в страни.

В момента съм в търсене на автомобил след като продадох легена. Смятам да се метна на дизел. След всичките калкулации излиза следното.
За кола с 1.9 дизел116 коня, евро 3 - следните разходи ( говоря за немско )
15.44 цента на 100cm - 293 евро данък на година ( това е решило немско правителство по въпроса за екологията ). За сравнение А класата - бензин 1.9 125 коня плащах 125 евро.
Застраховки и тн., гориво, икономичност на дизела излиза, че при 15к км. годишно спестявам 600 евро. За мен избора е икономичност. Надявам се все още нафтата да е читава у немско.

по темата на колегата- 124 дизел, май най-малко ще страдаш от лошата нафта в бг!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#38 kleemann

kleemann

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:
  • Град:sofia
  • Интереси:МОТОKРОС
  • Автомобил:
    W210 ;E230
    W202 ;C200
    W210 ;E220
    W220 :S320
    W124 :200E
    W211 :E320
    W212 :E220

Публикувано 24 март 2008 - 14:51

[quote name='mercedestoni' date='Mar 23 2008, 07:38 AM' post='108231']
[/quo
като се върнеш от Германия и не си намерил колица ,обади се да покажа мойто меро то е бензинка 2.3 16в в града е 13л.извънградско е под 8 ,говорим за бензин щом гледаш икономичност,
аз си търся нещо с по-голям матор ,примерно нещо 3.2литрета...
успех
  • 0
KLEEMANN...!!!...МОЛЯ,СПРЕТЕ ЗЕМЯТА ИСКАМ ДА СЛЯЗА!!!
Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни