Габарит за W211, какъв тип е ?И може ли да си сложа такива габарите на W140 ?
Започната от top, 18 мар 2008 - 00:18:15
85 мнения по тази тема
Публикувано 18 март 2008 - 00:18
Днес видях една от новите W211 (с новата остра решетка) и много ми хареса как светят габаритите и, бяха в едно много хубаво небесно синьо като ксенон, предполагам са оригинални габарити и а не някакви допълнително сложени. Рових в интернет и EPC, но нещо не мога да намеря информация с какъв тип габарити са новите W211, защото ако стават за моята W140 искам да си поръчам такива габарити, защото моите фарове са ксенонови а габаритите ми светят жълтеникаво и като карам на къси се вижда в фара и жълт оттенък и това ме дразни. По принцип има диодни габарити които много хубаво светят точно както искам но като ги сложа и ми светва на таблото че ми е изгоряла крушка а това ме дразни още повече.
Публикувано 18 март 2008 - 10:03
На Е класата с фейслифта габаритите в комплект с Ксенон са LED ако няма ксенон са w5w, а ако разбереш нещо повече за тези LED габарити казвай че и аз съм им хвърлил око
W211-Avantgarde
Публикувано 18 март 2008 - 11:47
На Е класата с фейслифта габаритите в комплект с Ксенон са LED ако няма ксенон са w5w, а ако разбереш нещо повече за тези LED габарити казвай че и аз съм им хвърлил око
Ето така изглежда светлината от габаритите:
Ето и една Е класа без ксенон за сравнение:
Публикувано 18 март 2008 - 11:51
Добре де, ама щом си пробвал със диоди и ти харесва как свети сложи диоди! А зада накараш лампата вътре да угасне мисля че се слагаха някакви схемички или нещо такова. Някой беше описвал преди време процедурата, рових ама като съм забравил ...... сориДнес видях една от новите W211 (с новата остра решетка) и много ми хареса как светят габаритите и, бяха в едно много хубаво небесно синьо като ксенон, предполагам са оригинални габарити и а не някакви допълнително сложени. Рових в интернет и EPC, но нещо не мога да намеря информация с какъв тип габарити са новите W211, защото ако стават за моята W140 искам да си поръчам такива габарити, защото моите фарове са ксенонови а габаритите ми светят жълтеникаво и като карам на къси се вижда в фара и жълт оттенък и това ме дразни. По принцип има диодни габарити които много хубаво светят точно както искам но като ги сложа и ми светва на таблото че ми е изгоряла крушка а това ме дразни още повече.
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Публикувано 18 март 2008 - 12:01
Добре де, ама щом си пробвал със диоди и ти харесва как свети сложи диоди! А зада накараш лампата вътре да угасне мисля че се слагаха някакви схемички или нещо такова. Някой беше описвал преди време процедурата, рових ама като съм забравил ...... сори
Може и такъв вариант по някакъв начин нещо да им се сложи на тия диоди и да се излъже системата за проверка на крушки, но нищо не разбирам от електроника и нямам идея какво се прави, на мен ми трябва нещо което е направено и се продава готово. Изрових от EPC някакви номера на габарити, но по никакъв начин не мога да разбера какви са.
Публикувано 18 март 2008 - 14:55
Добавката да не свети жълтата ламба е лесна (макар че тва го считам за мутантско изпалнение ама тва си е мое мнение) но кажи колко вата са оригиналните габрити на колата
А итрябва да се премери колко ток лапат тия диоди .После ще добавим малко съпротивление и готово-няма да пипаме блокчето дето мери коя ламба е читава.така ако грамне светододче ще може да сложиш пак ламба
А итрябва да се премери колко ток лапат тия диоди .После ще добавим малко съпротивление и готово-няма да пипаме блокчето дето мери коя ламба е читава.така ако грамне светододче ще може да сложиш пак ламба
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 18 март 2008 - 15:01
Ха, те тва имах предвидА итрябва да се премери колко ток лапат тия диоди .После ще добавим малко съпротивление и готово-няма да пипаме блокчето дето мери коя ламба е читава.така ако грамне светододче ще може да сложиш пак ламба
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Публикувано 22 март 2008 - 19:22
ако искаш изчакай до петък-събота и ще ги видиме какви са тези габарити наживо.
иначе със LED + съпротивлението също става. както го е описал brpi ( абе пич, кажи кво означава ника ти?)
също е много готино да преместиш габаритите в мигачите...става Американско изпълнение, пък и е готино като светят повече неща по колата. говорим само за оригинални изпълнения.
всъщност ти си го виждал на пурата ми де
ако не се лъжа, се продават специялни крушчици на филипс, които са габаритни, и светят бяло!!но не са диодни! бяха специялно за крушките на филипс Blue Vision или нешо такова беше..
май ги имаше в онзи магазин, дето ме беше пращал за онези тасове, които имитират бъбрек. в горубляне. и на цар симеон ги бях гледал, но там трябва да те заведа че не помня номера
иначе със LED + съпротивлението също става. както го е описал brpi ( абе пич, кажи кво означава ника ти?)
също е много готино да преместиш габаритите в мигачите...става Американско изпълнение, пък и е готино като светят повече неща по колата. говорим само за оригинални изпълнения.
всъщност ти си го виждал на пурата ми де
ако не се лъжа, се продават специялни крушчици на филипс, които са габаритни, и светят бяло!!но не са диодни! бяха специялно за крушките на филипс Blue Vision или нешо такова беше..
май ги имаше в онзи магазин, дето ме беше пращал за онези тасове, които имитират бъбрек. в горубляне. и на цар симеон ги бях гледал, но там трябва да те заведа че не помня номера
Публикувано 22 март 2008 - 21:55
Има такива крушки които уж светят като ксенон и верно светят по-бяло, но пак жълтеят на фона на ксенона за блу вижън говоря. На всичкото отгоре стъклата им са сини и като не съм пуснал фарове ме дразни малко на ТКЗС ми удря. Следя темата за ресултати !
W211-Avantgarde
Публикувано 26 септември 2013 - 09:34
Здравейте колеги ,
И аз от дълго време изкъм да сложа диоди на габарита ,че така малко грозновато с жълтите . Относно Blue Vision на филипс в момента съм с такива ефекта е нулев . Пробвах какви ли не диоди уж с съпротивление да лъже компа - ефекта пак е нулев . Дадоха ми този сайт и ми казаха от там да си взема но в момента в колата имам ако не 3 то поне 5 комплекта такива диоди и нз какво да правя вече , ако някой има представа моля да сподели . Много благодаря предварително . Ето го и сайта : http://autopro.bg/св...-тип-w5w-canbus
Поздрави
<Мерника от пред... и газ до ламарина > ....
Публикувано 26 септември 2013 - 22:04
Утре ако имам време ще погледна на моя,той е с такива габарити,facelift e (с острата решетка както казваш).Външно като погледнеш се вижда само една стъклена пръчица и един диод,като го разглобя ще напиша какъв е ..
Публикувано 26 септември 2013 - 22:37
Идеално коелга , да вида дали съм се набутал ,че чакам утре доставка на едни дето нямало как да не стант на W211
<Мерника от пред... и газ до ламарина > ....
Публикувано 27 септември 2013 - 11:20
Аз си сложих някакви с 5 диода и пише CANBUS на опаковката и станаха, светят нормално и компютора не ти се кара
Публикувано 27 септември 2013 - 12:51
Здравейте колеги ,
И аз от дълго време изкъм да сложа диоди на габарита ,че така малко грозновато с жълтите ... Дадоха ми този сайт и ми казаха от там да си взема ... ако някой има представа моля да сподели . Много благодаря предварително .
Виж, диодни canbus габарити си купи не от сайт а на място от магазин, за да можеш да ги върнеш веднага ако компа не ги харчи. Сега не искам да е реклама, но и на двата мечока съм вземал диодни canbus бели габарити от онова магазинче в началото на Резбарска - сменям си ги там пред магазина и ако не ги приема им ги връщам, разбрани са хората.
Иначе е тотална разлика вечер в сравнение с гадните жълти габарити, особено на А-класата с целия фар - спор няма. Друго си е унисон със светлината на ксеноните. Ако има къде в нета да проверя какъв размер са foglights ниско долу на А-то, ще ги сменя с бели и тях.
"AMG? Ово je стандарт каj нас!!!"
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни