Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Помощ за избор

• Please log in to reply
34 мнения по тази тема

#1 acer

acer

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:
  • Град:Plovdiv

Публикувано 06 март 2008 - 01:45

Първо здравейте колеги радвам се че благодарение на ваш съфорумец се махнах от предишния "мерцедес клуб", който беше празен все едно атомна бомба е паднала. Бях почнал да си мисля, че мерцедесите се карат само от дядковци. :)

Значи бащатата има нужда от помощ за смяна на колата, та съм се нагърбил да търся информация, той дава парите. :lol:
Значи от много години кара/ме едно бусче мерджан, е няма такъв дзвяр! На 20 години стана и никакви сериозни повреди, много сме доволни.
Преди 5-6 години да го пита човек защо взе ситроен след 5 години умря. Преди 6 месеца тръгнахме с него на лов за кола до 18-20хил. лв.
Търсихме нещо по-обемисто, а не трябваше згрешихме ... та попаднахме на някаква французойка пежо 307sw 2003-та без 1 драскотина, 74хил и с уникална музика из цялата кола. Ае, пак на френско деба, ама аз съм виновен аз хлътнах по нея. :bigemo_harabe_net-110:
Общо взето многа хора са ма питали дали не сипвам вътре бензин (дизелова е), въпреки огромното си туловище и малкото кс 90/110 се изтрелва доста бързо. Освен системата за свалянето на резервната гума, която се скапа (170лв) и вече усещането за затрудняващо превключване на скорстната кутия други проблеми няма но това се дължи на малкото км. Познат с 1към1 пежо като нащо, даде 4хил.лв за ремонт бе направо се разпадна и бързаме да го махнем сега + това трябва да се мине на газ, че много скъпо стана. Та, ако можете да носочите към някой модел, че си нямаме напредстава. Трябва да е относително нечуплива, безопасна и икономична. Не се търси мощност и бързина, има се предвид, че ще е семейна и всеки ден се навъртват по 80-90 км предимно извънградско. Багажника трябва да е обемист, по принцип на пежото като не се брои бас касата, която заема 1/4 от багажника, той винаги е препълнен и понякога се налага да се използват задните седалки, което е ужасно неудобно и се мърси тапицерията... А тука ще има и газова/метанова бутилка и незнам, какво място ще остане... Лошото е че бащата не иска и да чуе за комби. От немско ще се взима до 10хил евро, няма да е S-ка, остава C или Е, но какви са им предимстава и недостатъците за този случай... :)
Иначе съм на 19 и съм фен на трилъчата марка още от малък, противно на всички мои приятели, които боготворят бмв и мразят мерц. :flagMB new:
  • 0

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 март 2008 - 04:04

Първо здравейте колеги радвам се че благодарение на ваш съфорумец се махнах от предишния "мерцедес клуб", който беше празен все едно атомна бомба е паднала.................. :huh: :o :rolleyes:

Що бе,Алексоне си е там,аз сега минах да видя как е и се справя човека,на цели 2 теми е дал отговор като единия е копиране на линк от форума му.Ма ти много претенциозен си бил,искаш някой нещо да ти пише ;) :friends:

Евтин,добьр и малко харчещ Мерджак в комбинация няма,избираш или едното или другото.За тия пари погледнете 210 модела с дизелов мотор ако му се кара дизел,че това не си уточнил.Аз ако сьм за тия пари гоня 140 с дизеляк 300,но това сьм аз,мен малко ми е акьла.
  • 0
.

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 март 2008 - 06:51

http://www.mbclub.bg...showtopic=10508

Ето една тема горе и 2 коли за продажба вьв форума.

http://www.mbclub.bg...showtopic=10929

http://www.mbclub.bg...showtopic=10852
  • 0
.

#4 Paulus

Paulus

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Дивият Запад
  • Автомобил:
    190D 2,5turbo '89 - sold, S203 C220CDI 150hp '04

Публикувано 06 март 2008 - 10:06

Най-добрия избор е W210 290TD. Хем е здрав хем не е лаком.
  • 0
Mercedes-Benz W201 190D 2,5turbo

Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение

#5 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 март 2008 - 10:24

За твоите цели и аз бих взел W210 - 290 TD
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#6 acer

acer

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 06 март 2008 - 10:26

Бензин бензин на дизел не може да се слага газ/метан. :) Незнам как е за другите, но за мен 10хил евро са много пари, явно за мерцедес не са... :kill_myself:
За сега съм се спрял на тва ама бая гори.. Тия колите от mobile.de на реални км ли могат да са, виждал съм коли на по 10 год и на по 50-60 хил км дори и 30....
  • 0

#7 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 06 март 2008 - 10:36

Бензин бензин на дизел не може да се слага газ/метан. :) Незнам как е за другите, но за мен 10хил евро са много пари, явно за мерцедес не са... :kill_myself:

Абе я си вземи една 124/Е от последните две години на производство-93-та до 95-та.За 5000-7000 евра ще се сдобиеш с ПЕРФЕКТНА бензинка,а моделът се е доказал та доказал! :icon_welldone: Проблема ще ти е да намериш читав газаджия!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#8 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 март 2008 - 10:42

Тоя зя 10к Евра не го гледай :nono:

Иначе както казват другарите 210 с 290ТД мотор ще ви е идеален при цена около 13-16 000

Това бензин с газ почти е сигурно, че ще се видиш в приключение, а кат наблъскаш багажника с туби и ей го на няма място за една чанта
  • 0

#9 Inkas

Inkas

Напреднал

• Потребители на форума
  • 732 Мнения:
  • Град:Русе

Публикувано 06 март 2008 - 10:44

И аз предлагам 124-ка :) Даже знам една много хубава, която се продава за 11 хилки :)
  • 0
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ

#10 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W203 220CDI 143hp ex
    Mercedes W211 E500 306 hp

Публикувано 06 март 2008 - 10:46

Ти не си ли пича където е опръскал някакво Ауди в Пловдив.
  • 0

#11 Inkas

Inkas

Напреднал

• Потребители на форума
  • 732 Мнения:

Публикувано 06 март 2008 - 10:51

Предлатам ти ето ТОВА . Дизел е ама е страшна машина.
  • 0

#12 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 06 март 2008 - 10:52

Приятел, това Мерджо и газ е като магаре и нафта, две несъвместими неща, като евтин, добър и икономичен Мерджан.

Ако искаш нещо по-евтино колегите ти казаха W210 290TD, другия вариант е 250D V20, но на бензинка газ не слагай, че ще влезех в един идиотски кръг от който няма излизане.
  • 0

#13 Inkas

Inkas

Напреднал

• Потребители на форума
  • 732 Мнения:

Публикувано 06 март 2008 - 10:53

Аз му предложиш една наистиан хубава и икономична колица. mbenz знае за колата. Нека и той да си изкаже мнението.
  • 0

#14 acer

acer

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 06 март 2008 - 11:16

Да същия пич съм.
Значи, ако зависише от мен взимам едно clk и си живея живота. :drift1:
Дъртия иска мерджан без много техника твърдо на бензин, семейната кола минава на месец по около 2500+ км.
Мерца по-горе на мен лично много ми харесва, но както казах не купувам аз. Ще му обесня това за бензина и газта, но едва ли ще ме послуша...
Е, поне като се пати няма аз да съм виновен. :slap: За протокола наплашил се е от някакви дизелови помпи и не иска и дума да чуе= за мерц дизел.
  • 0

#15 Inkas

Inkas

Напреднал

• Потребители на форума
  • 732 Мнения:

Публикувано 06 март 2008 - 11:18

Колега тогава го съветвай .... да си купи Опел Астра 1.4. Щом иска икономична кола ..... Тя поне ще му гори 4-5 извънградско и 5-6 градско. Явно не е човек за Мерцедес :). Щом още с купуването иска да е на газ или на метан. И стигаме до извода .... " От студ умри, гЪзар бъди "
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни