отново проблем с сата дисковесори друзя
Започната от hektor, 03 мар 2008 - 22:57:00
6 мнения по тази тема
Публикувано 03 март 2008 - 22:57
Колеги, чат пат ви занимавам с мойте хакерски проблеми, но отново ще се наложи .
Както знаете новите машинки идат с Виста ( поне в немско ), а аз си искам Експи то, че на машина с 1гб рам си е мъка.
Проблема е че диковете са САТА и ЕКСпитата дори и с СП2 не ги виждат и трябва да бъде вкарано в инсталационното ЦД драйверите на дъното ( чипсета ). Туй вече го смлях, четох как става, свалих драйверите ( надявам се правилните), но се появи проблема, с който не мога да се преборя. За да разархивирам драйверите ми трябва флопи а както се досещате вече не се продават лаптопи с такива устройства. Как да го излъжа, че имам флопи?
Както знаете новите машинки идат с Виста ( поне в немско ), а аз си искам Експи то, че на машина с 1гб рам си е мъка.
Проблема е че диковете са САТА и ЕКСпитата дори и с СП2 не ги виждат и трябва да бъде вкарано в инсталационното ЦД драйверите на дъното ( чипсета ). Туй вече го смлях, четох как става, свалих драйверите ( надявам се правилните), но се появи проблема, с който не мога да се преборя. За да разархивирам драйверите ми трябва флопи а както се досещате вече не се продават лаптопи с такива устройства. Как да го излъжа, че имам флопи?
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 03 март 2008 - 23:21
Единият вариант да го инсталираш е да закачиш флопи на usb и да му дадеш драйверите.
Другият вариант е има инсталационен диск за Xp със всички драйвери за sata в него.
Ако искаш пиши на лични да го решим този проблем.
Иван
Другият вариант е има инсталационен диск за Xp със всички драйвери за sata в него.
Ако искаш пиши на лични да го решим този проблем.
Иван
Публикувано 03 март 2008 - 23:22
Колеги, чат пат ви занимавам с мойте хакерски проблеми, но отново ще се наложи .
WinXP с интегриран SP2 няма проблем с разпознаването на САТА твърди дискове (поне при мен на около 15на служебни машини няма проблем). Друго решение е USB флопи или USB flash с емулация на флопи.
След инсталация обаче да знаеш, че ще срещнеш проблеми с намиране на драйвери за ХР
Който побеждава другите е силен. Който побеждава себе си е могъщ [Лао Дзъ]
За да побеждаваш, научи се на търпение. За да живееш, научи се да умираш.
За да побеждаваш, научи се на търпение. За да живееш, научи се да умираш.
Публикувано 03 март 2008 - 23:41
А като натиснеш с десния бутон върху архива с драйвери не ти ли дава опция да ги разархивираш в избрана директория ?
Публикувано 04 март 2008 - 00:02
Колега, и аз го имам същия проблем, но мойте лаптопи идват от америка, е вече половин година и повече даже, никой не може да ми го реши.Слагат ми драйвери и какви ли не ХП-та, по 4.95гБ с инрегрирани драйвери, е това животно не иска да работи нормално и вече съм се отказал.Отначало тръгва и после нещо му става и все си иска майка си и баща си, накрая си сложих пак Виста и си върви без проблеми.
Публикувано 04 март 2008 - 20:53
viki, kade ostana MSI-to?
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни