Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

отново проблем с сата дисковесори друзя

• Please log in to reply
6 мнения по тази тема

#1 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 03 март 2008 - 22:57

Колеги, чат пат ви занимавам с мойте хакерски проблеми, но отново ще се наложи .

Както знаете новите машинки идат с Виста ( поне в немско ), а аз си искам Експи то, че на машина с 1гб рам си е мъка.
Проблема е че диковете са САТА и ЕКСпитата дори и с СП2 не ги виждат и трябва да бъде вкарано в инсталационното ЦД драйверите на дъното ( чипсета ). Туй вече го смлях, четох как става, свалих драйверите ( надявам се правилните), но се появи проблема, с който не мога да се преборя. За да разархивирам драйверите ми трябва флопи а както се досещате вече не се продават лаптопи с такива устройства. Как да го излъжа, че имам флопи?
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#2 @vankata

@vankata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:

Публикувано 03 март 2008 - 23:21

Единият вариант да го инсталираш е да закачиш флопи на usb и да му дадеш драйверите.
Другият вариант е има инсталационен диск за Xp със всички драйвери за sata в него.
Ако искаш пиши на лични да го решим този проблем.
Иван
  • 0

#3 NNinja

NNinja

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 76 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Mercedes Benz
    Звукозапис, компютри
  • Автомобил:
    1. W123 240D 1982г a.k.a. "Змей" или "Машина времени"
    2. Land Rover Discovery 2 2.5D a.k.a. "Камиончо"

Публикувано 03 март 2008 - 23:22

Колеги, чат пат ви занимавам с мойте хакерски проблеми, но отново ще се наложи .

Както знаете новите машинки идат с Виста ( поне в немско ), а аз си искам Експи то, че на машина с 1гб рам си е мъка.
Проблема е че диковете са САТА и ЕКСпитата дори и с СП2 не ги виждат и трябва да бъде вкарано в инсталационното ЦД драйверите на дъното ( чипсета ). Туй вече го смлях, четох как става, свалих драйверите ( надявам се правилните), но се появи проблема, с който не мога да се преборя. За да разархивирам драйверите ми трябва флопи а както се досещате вече не се продават лаптопи с такива устройства. Как да го излъжа, че имам флопи?

WinXP с интегриран SP2 няма проблем с разпознаването на САТА твърди дискове (поне при мен на около 15на служебни машини няма проблем). Друго решение е USB флопи или USB flash с емулация на флопи.

След инсталация обаче да знаеш, че ще срещнеш проблеми с намиране на драйвери за ХР
  • 0
Който побеждава другите е силен. Който побеждава себе си е могъщ [Лао Дзъ]
За да побеждаваш, научи се на търпение. За да живееш, научи се да умираш.

#4 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2098 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes SL350 2010 316hp
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 март 2008 - 23:41

А като натиснеш с десния бутон върху архива с драйвери не ти ли дава опция да ги разархивираш в избрана директория ?
  • 0

#5 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 04 март 2008 - 00:02

Колега, и аз го имам същия проблем, но мойте лаптопи идват от америка, е вече половин година и повече даже, никой не може да ми го реши.Слагат ми драйвери и какви ли не ХП-та, по 4.95гБ с инрегрирани драйвери, е това животно не иска да работи нормално и вече съм се отказал.Отначало тръгва и после нещо му става и все си иска майка си и баща си, накрая си сложих пак Виста и си върви без проблеми.
  • 0

#6 вики

вики

Напреднал

• Потребители на форума
  • 332 Мнения:
  • Град:РУСЕ

Публикувано 04 март 2008 - 16:37

Преди месец и аз грабнх една Тошиба с Виста. Много четене падна докато стигна до това Не съм голям разбирч но се справих веднага.
Дано съм Ви спестил време!
  • 0
Е 250 DIESEL 20v 113hp 1994
Публикувано изображение

#7 Inkas

Inkas

Напреднал

• Потребители на форума
  • 732 Мнения:
  • Град:Русе

Публикувано 04 март 2008 - 20:53

viki, kade ostana MSI-to?