Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Странно бълбуканеW202 C250TD 98г.

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#1 rosh

rosh

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 98г
    peugeot 206 1,4 00г

Публикувано 28 февруари 2008 - 23:54

здравейте колеги,днес сутринта като запалих колата(Ц 250 ТД 98г.)долу някъде под жабката се чуваше малко бълбукане,като дам газ се засили малко и така няколко секунди или минута и спря.незнам от какво е ,дали е проблем или е нормално,ако някой има мнение нека сподели.колата е с климатроник.благодаря предварително :dontknow:

Този пост е редактиран от Faca: 29 януари 2009 - 22:53
преместена от Проблеми и ремонти

• 0

#2 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 29 февруари 2008 - 00:38

скоро,...много скоро ще се наложи да смениш гарнитурата на главата!
  • 0

#3 rosh

rosh

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 98г
    peugeot 206 1,4 00г

Публикувано 29 февруари 2008 - 22:19

е,и таз добра,а защо,и от какво става така и как да разбера че е дошло времето и ако може съвет къде евентуално да го направя
  • 0

#4 pagoda

pagoda

Чирак

• Потребители на форума
  • 156 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 05 март 2008 - 12:07

Здравей,следи си водата, и гледай за балончета вьздух в раширителния сьд, а сьщо и за масло!
  • 0

#5 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 05 март 2008 - 15:20

е,и таз добра,а защо,и от какво става така и как да разбера че е дошло времето и ако може съвет къде евентуално да го направя

отиваш на СВЯСТЕН маистор дето ти прави 1 тест дали имаш наличие на изгорели газове в охладителната система. Има си такъв уред-именуват го с 100 имена ама 1 и съща работа върши.
покажели уреда че има газове -отваряне на мотора -ама без да се мотаеш и да викаш - е то може и така да се кара докт не грамне.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#6 rosh

rosh

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 98г
    peugeot 206 1,4 00г

Публикувано 07 март 2008 - 00:36

колеги,малко да уточня,значи не ми се губи течност,не се забелязват мехурчета и течноста си е бистра,маслото е нормално,вече на 7хил. долял съм има няма 300 гр.възможно ли е да е нещо свързано с климатроника,питам защото,това го направи 2-3 пъти миналата седмица като беше топло и пусках климатр.на ауто и на 21градуса,вечер като се прибера направо гася колата без да спирам преди това климата(незнам дали е грешка или не) и на другата сутрин като я запаля пришляпа нещо под жабката се едно се разлива вода и после изчезва.сега съм спрял компресора(с копче EC) и тия дни като е хладно не съм го чул това плискане.дано да съм обяснил както трябва.благодарен съм за мненията,и за всеки случай ще отида в сервиз да я погледнат и премерят за наличие на газове в антифриза.
  • 0

#7 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 07 март 2008 - 07:55

колеги,малко да уточня,значи не ми се губи течност,не се забелязват мехурчета и течноста си е бистра,маслото е нормално,вече на 7хил. долял съм има няма 300 гр.възможно ли е да е нещо свързано с климатроника,питам защото,това го направи 2-3 пъти миналата седмица като беше топло и пусках климатр.на ауто и на 21градуса,вечер като се прибера направо гася колата без да спирам преди това климата(незнам дали е грешка или не) и на другата сутрин като я запаля пришляпа нещо под жабката се едно се разлива вода и после изчезва.сега съм спрял компресора(с копче EC) и тия дни като е хладно не съм го чул това плискане.дано да съм обяснил както трябва.благодарен съм за мненията,и за всеки случай ще отида в сервиз да я погледнат и премерят за наличие на газове в антифриза.

АААААА- това го имах на една друга кола, но провери дали нямаш запушено мъркуче от изпарителя. В смисъл водата да не може да се източва автоматично от него и да ти се е насъбрала вода, която в последствие да се разлива вътре в купето
  • 0

#8 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 07 март 2008 - 10:17

Рошко, с това уточнение трябваше да започнеш, че гледай как подхлъзна колегите.
За климатика(компресора) е кофти да гасиш директно двигателя, докато работи "климата". По-правилно е да спреш климатичето, преди да си стигнал последния светофар към мястото за паркиране.
Сега още няма опашки по клима-майсторите, отиди да го погледнат и понапълнят с фреон, кажи им и за бълбукането ;)
Успех и пиши какво е станало!
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#9 rosh

rosh

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 98г
    peugeot 206 1,4 00г

Публикувано 08 март 2008 - 17:52

:blink: ,ВИНОВЕН съм,извинявам се на всички ако съм ви подхлъзнал с моето първо обяснение,благодарности на колегите,ще погледна тръбичката и ако ме насочите за майстори за климата ще е добре.на всяка цена ще пиша какво се е случило. :4036:
  • 0

#10 gorbi

gorbi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 330 Мнения:
  • Град:Варна/Одесса
  • Интереси:Фотография
  • Автомобил:
    MB124 CE
    AR 166 2,4 jtdm
    Terrano II 2,7 tdi

Публикувано 09 март 2008 - 07:33

съвсем леко оффф....

така като упътвате колегата за майстори на климатици, някой от Варна - моля да сподели за климатик-ови майстори, да ми погледнат климатика профилактично.....
  • 0

#11 rosh

rosh

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 98г
    peugeot 206 1,4 00г

Публикувано 15 март 2008 - 18:20

здравейте,колеги.от както писах тази тема и след съветите Ви,следа водата и маслото.днес ходих на майстор за климата с някъкъв стенд на БОШ,сам си източва и си сменя всичко,оказа се че фреона бил малко източи към 150гр.,а трябва да са към 850гр.тесва си го за течове,вакумира системата за 20мин. и така процедурата трае около 1 час.всичко е ОК.,ама проблема май си остана.забелязах че ми се губи малко антифриз(за тези 2-3 седмици днес долях около 300гр.,маслото е чисто,антифриза също е чист.дали има мехурчета незнам поне не се вижда нещо странно.даже като карам с пуснат климатроник и на светофара си чувам как от време на време минава водата зад таблото.забелязах и нещо друго-както си работи колата като пипна горния маркуч на винтилите много ритмично на интервал маркуча подскача все едно нещо за миг спира притока и пак го пуска(това като е настроен на примерно 18-21 градуса)като увелича градусите и това тупкане на маркуча изчезва.моля пак за мнение по проблема,не че няма да ходя в някой сервиз за оглед,ама поне да се ориентирам горе долу.предварително благодаря.
  • 0

#12 ico850

ico850

Чирак

• Потребители на форума
  • 164 Мнения:
  • Град:Варна - Ивайловград

Публикувано 15 март 2008 - 21:16

съвсем леко оффф....

така като упътвате колегата за майстори на климатици, някой от Варна - моля да сподели за климатик-ови майстори, да ми погледнат климатика профилактично.....

Иди в Импас56 да го погледната, там им рабират на климатиците.
  • 0

#13 StefanB

StefanB

Напреднал

• Потребители на форума
  • 350 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C220CDI
    10.2001/143 ph
    A/T 722.6

Публикувано 15 март 2008 - 23:53

Във Варненския Импас може и да са факири, но от Софийския брат ми ви на умряло преди година... не ми се вярва за това време да са се променили... Поразпитай или тук колегите ще те насочат за читав майстор, аз не мога да помогна - не ми се е налагало.
  • 0

#14 rosh

rosh

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 98г
    peugeot 206 1,4 00г

Публикувано 16 март 2008 - 12:49

здравейте,днес сутринта долях близо 1/2 литър антифриз,немога да разбера къде отива,махнах кората под таблото и пипах под стелките,като че ли е малко влажно но не е мокро :dontknow: ,дайте съвети,май радиаторче на парното може да се окаже и почвам да си мисля къде ще ми свършат работа качествено и без да поражения .моля за препоръки ако някой се е сблъсквал с този проблем,немога да намеря темата мисля ,че някой колега от клуба май беше сменял някъде или или беше сменял на някого :rolleyes:
  • 0

#15 caki

caki

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Град:Разград
  • Интереси:коли,тенис и ...
  • Автомобил:
    Mercedes 190 Е
    Mercedes 200 CE

Публикувано 16 март 2008 - 13:13

Ако е от радиаторчето, ще ти се потят прозорците и 100/100 ще е мокричко не влажно. Виж какво ти е писал Линкс за проблема. На гарнитура отива.
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни