Разглобяване част от таблотоW124 300TD
Започната от shiki, 26 фев 2008 - 10:18:59
25 мнения по тази тема
Публикувано 26 февруари 2008 - 10:18
Искам да си сменя крушката (0,4 W) на ключа за фаровете, а не зная как да разглобя панела. W124 300TD. Някъде май го мярках във форума, но сега с търсачката не мога да го намеря.
Публикувано 26 февруари 2008 - 10:21
Искам да си сменя крушката (0,5 W) на ключа за фаровете, а не зная как да разглобя панела. W124 300TD. Някъде май го мярках във форума, на сега с търсачката не мога да го намеря.
Дърпаш силно ключа!Ако не е ваден досега ще е малко зор,но подложи парче кожа,за да не надраскаш ключа,стисни с плоски клещи и дърпай-ще излезе и без"мамата" да се наложи да казваш!
Публикувано 26 февруари 2008 - 10:41
Мерси, довечера ще му...без да казвам : "да му......."
Публикувано 27 февруари 2008 - 11:38
Всъщност при нулево положение, нали, защото иначе ще го изтърбуша! Но при нулево не ще, да продължавам ли да напъвам? Не че нямам сила, ама меченцетоооо....Мерси, довечера ще му...без да казвам : "да му......."
Публикувано 27 февруари 2008 - 11:45
Колега, дърпай смело
Няма страшно.
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ
Публикувано 27 февруари 2008 - 13:54
На моито кола ако уцелих правилно силата излизаше тоз върток във всеко положение - габарит, къси и така....................
важното е да се подложи за да несе наруши въртока................
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....
Публикувано 27 февруари 2008 - 14:22
Ба, подложки-с пръсти го издърпах, докато с другата ръка натисках таблото, че стенеше! Просто се нуждаех от приятелско уверение, че няма да изтърбуша нещо! Освен централната крушка се оказа, че има още една-за най-десния символ (не го знам за къси ли е, или за мъгла), която не свети при никое положение на ключа, макар че я подмених и имаше около нея лееееки следи от стопяване-начална фаза. Някакви идеи по въпроса има ли, щото и тая за водното казанче свети при запалване, ама като свърши водата си трае.На моито кола ако уцелих правилно силата излизаше тоз върток във всеко положение - габарит, къси и така....................
Публикувано 27 февруари 2008 - 15:27
......че има още една-за най-десния символ (не го знам за къси ли е, или за мъгла), която не свети при никое положение на ключа, макар че я подмених и имаше около нея лееееки следи от стопяване-начална фаза.
ако правилно съм схФанал това треба да ти е символа в десно на ключа за фаровете и тои е за задните светлини за мЪгла - май....... там светлината - на символите около ключа, би требвало да доиде при включване на габарита.....
оранжевата точка отгоре на ключа следва да светне при издърпване два пъти на ключа при включен габарит - тогава се палят задните светлини за мъгла и светва таз точка в ключа.......
........щото и тая за водното казанче свети при запалване, ама като свърши водата си трае.
тук нещо не схФанах - да е става въпрос за лампата на тЪблото дето е за нивото на течността в казана на чистачките?
Публикувано 27 февруари 2008 - 15:36
тук нещо не схФанах - да е става въпрос за лампата на тЪблото дето е за нивото на течността в казана на чистачките?
[/quote]
Точно тя!
ако правилно съм схФанал това треба да ти е символа в десно на ключа за фаровете и тои е за задните светлини за мЪгла - май....... там светлината - на символите около ключа, би требвало да доиде при включване на габарита.....
Ми задните габарити се включват при повторно издърпване-светва централната крушка. Другата се ослушва!
[/quote]
Точно тя!
Ми задните габарити се включват при повторно издърпване-светва централната крушка. Другата се ослушва!
Публикувано 27 февруари 2008 - 15:51
светлината около ключа под символите треба да ти идва от габарита - поне при мен е така.......
а за лампата на водата в казанчето на чистачките проблема ти е в самия нивомер- вътре има един поплавък дето накрая е с магнит....... като спадне нивото тоз поплавък също спада и магнита задеиства веригата и лампата светва ............. към момента просто не ти се движи поплавъка запецнал е високо горе и затова дори и да ти спадне нивото нема поплавък респективно нема магнит и в заключение нема лампа на таблото - тоест имаш си лампа ама не свети.............
треба да отвориш целия възел ..... аз имах същия проблем и го бех решил временно с една коркова тапа боядисана с лак за нокти (за да не се подува от течността и да запазва плаваемостта си ) като в дъното и бех закрепил тоз магнит с формата на пръстен които бех избалачкал от оригиналния поплавък........
а за лампата на водата в казанчето на чистачките проблема ти е в самия нивомер- вътре има един поплавък дето накрая е с магнит....... като спадне нивото тоз поплавък също спада и магнита задеиства веригата и лампата светва ............. към момента просто не ти се движи поплавъка запецнал е високо горе и затова дори и да ти спадне нивото нема поплавък респективно нема магнит и в заключение нема лампа на таблото - тоест имаш си лампа ама не свети.............
треба да отвориш целия възел ..... аз имах същия проблем и го бех решил временно с една коркова тапа боядисана с лак за нокти (за да не се подува от течността и да запазва плаваемостта си ) като в дъното и бех закрепил тоз магнит с формата на пръстен които бех избалачкал от оригиналния поплавък........
Публикувано 27 февруари 2008 - 16:00
запецнал е високо горе и затова дори и да ти спадне нивото
[/quote]
Ааа, ще прегледам, ама ако ще е само долу-по-добре да си стои така!!!
[/quote]
Ааа, ще прегледам, ама ако ще е само долу-по-добре да си стои така!!!
Публикувано 27 февруари 2008 - 16:07
като извадиш джаджата забучена в казанчето, откачиш и буксата отдолу е капачето, избалачкваш го с нещо тънко и остро и внимаваш да не затриеш поплавъка ..................
най-лесно мое да си тестваш системата без да я трошиш (все още) като я извадиш от казанчето но не я откачаш от буксата ...... после я обръщаш с главата надолу - палиш колата не треба да свети, обръщаш я в работно положение (треба да чуеш как се предвижва надолу поплавъка) и вече треба да светне .......... ако при тоя прост тест всичко е ОК значи разглабяш дънцето и търсиш решение
най-лесно мое да си тестваш системата без да я трошиш (все още) като я извадиш от казанчето но не я откачаш от буксата ...... после я обръщаш с главата надолу - палиш колата не треба да свети, обръщаш я в работно положение (треба да чуеш как се предвижва надолу поплавъка) и вече треба да светне .......... ако при тоя прост тест всичко е ОК значи разглабяш дънцето и търсиш решение
Публикувано 27 февруари 2008 - 16:53
като извадиш джаджата забучена в казанчето, откачиш и буксата отдолу е капачето, избалачкваш го с нещо тънко и остро и внимаваш да не затриеш поплавъка ..................
Както обикновено-след като тествах как се мандахерца поплавъка, разглобих джаджата и извиках компютърния бос. След замерване се оказа, че релето, което се задейства от магнита на поплавъка се е скапало. За съжаление то е капсуловано в пластмасата и не подлежи на подмяна. Има два варианта-или преработвам системата в механична, или търся резервна част. Не знам цената и още мисля.
Публикувано 27 февруари 2008 - 17:16
Прав си, ако някой се е изплашил-ПАРДОН! Срязах пластмасата, извадих ампулата и се оказа, че вътре е влизала водица. Около 3 см. жичка от ампулата до съпротивлението е кородирала и я няма. След проверка с мултицета се установи, че всичко си работи-само да възстановя връзката, да сложа силиконец на върха, да изолирам и залепя снадката и нямам проблеми! Мерси за съдействието!чакай сега, недей да плашиш хората с това реле
става въпрос за една рид-ампула, която може да се вгради абсолютно навсякъде и е въпрос на две жици, и малко поксипол за решаването на проблема
с пари всеки знае, не се набутвай излишно
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА