Ръчни скоростиW211
Започната от Avantgarde, 13 фев 2008 - 09:13:06
13 мнения по тази тема
Публикувано 13 февруари 2008 - 09:13
Имам въпрос, когато е студена колата и скоростната кутия, нормално ли е сутрин да влизат по-трудно скоростите докато загрее и се разбърка маслото или дали е студена дали е топла трябва да си влизат по еднакъв начин.
W211-Avantgarde
Публикувано 13 февруари 2008 - 09:17
Според мен на тия студове нощно време всичко се одървя - маслото не прави изключениеИмам въпрос, когато е студена колата и скоростната кутия, нормално ли е сутрин да влизат по-трудно скоростите докато загрее и се разбърка маслото или дали е студена дали е топла трябва да си влизат по еднакъв начин.
Пробвай една врчер да я вкараш в топъл гараж и ако на сутринта ще разбереш има ли разлики
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано 13 февруари 2008 - 09:18
.
Публикувано 13 февруари 2008 - 09:21
Аз имам и гараж, но някога си я вкарвам в задния двор направо, на закрито под навесче, но на студено. не съм обръщал внимание друг път вчера ми направи впечатление
W211-Avantgarde
Публикувано 13 февруари 2008 - 10:13
И при мойта(124/Е)беше така,като я купих и се оказа,че предишния собственик сменил маслото на скоростите с класическо трансмисионно масло,а не с АТФ-МВ 236.6-може и да не си спомням точно спецификацията!Та айде веднага на"майстор" и за негов ужас го накарах да източи новото масло!
След,като налях АТФ нещата "заспаха"-и при минус 15 включва леко.
Публикувано 13 февруари 2008 - 17:45
На всички скорости ли влиза трудно ?
Публикувано 13 февруари 2008 - 18:35
Колата ми седи на двора... Тука температурите падат под -15 градуса чат пат, и съм с това масло вече 80 000 километра (време му е за смяна). Сутрин като запаля колата не ми е направило впечатление да влизат по-трудно скоростите, но колата работи поне 5 мин. на място... С нов съединител съм ако е от значение. Модела е W210-ка.
Публикувано 14 февруари 2008 - 09:22
Съгласен съм.И аз държа другата кола на двора но няма проблеми.Нормално е при -15 дасе сгъсти маслото ,но чак пък да влизат трудно.В норвегия кво ща прават?Колата ми седи на двора... Тука температурите падат под -15 градуса чат пат, и съм с това масло вече 80 000 километра (време му е за смяна). Сутрин като запаля колата не ми е направило впечатление да влизат по-трудно скоростите, но колата работи поне 5 мин. на място... С нов съединител съм ако е от значение. Модела е W210-ка.
Публикувано 14 февруари 2008 - 13:21
Аз лично залага на неправилно масло в скоростната кутия
поне при мен с тези симптоми това реши проблема - смяна на диференциалното масло с АТФ масло ............
поне при мен с тези симптоми това реши проблема - смяна на диференциалното масло с АТФ масло ............
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....
Публикувано 28 февруари 2008 - 12:52
Това което съм запомнил от LINX е, че скоростите на W211 нямат абсолютно нищо общо с предишните.
Аз лично дълбоко се съмнявам твоите да работят много време ако не са с подходящото за тях масло - цената на модерните технологии
При мен (210) също някой беше налял обикновено трансмисионно.
Дори с кафявата глеч не съм имал никакъв проблем при превключване тази зима.
Е, като насипах ATF усетих незначителна разлика но в никакъв случай не ми се е набивало като проблем.
Има някаква вероятност и при теб да е нещо свързано с маслото и нищо не пречи да го смениш.
Ако не се оправи проблема, поне ще си свършил едно богоудобно дело в полза на Меро - предполагам, че не си го сменял до сега?
Аз лично дълбоко се съмнявам твоите да работят много време ако не са с подходящото за тях масло - цената на модерните технологии
При мен (210) също някой беше налял обикновено трансмисионно.
Дори с кафявата глеч не съм имал никакъв проблем при превключване тази зима.
Е, като насипах ATF усетих незначителна разлика но в никакъв случай не ми се е набивало като проблем.
Има някаква вероятност и при теб да е нещо свързано с маслото и нищо не пречи да го смениш.
Ако не се оправи проблема, поне ще си свършил едно богоудобно дело в полза на Меро - предполагам, че не си го сменял до сега?
Публикувано 28 февруари 2008 - 13:07
Беее когато колата е уличница и при много ниски температури е нормално лоста да върви малко тегаво отначало. Пааа колегата да си смени маслото, така профилактично щото знае ли човек предния собственик какво е налял вътре.
Публикувано 10 март 2008 - 13:43
Всичко е нормално, гледаха ми маслото. Просто аз не съм се изразил правилно. Скоростите не влизат трудно просто когато е много студено сутрин рано влизат скоростите с една идея повече усилие разликата е минимална, а аз се изразих сякаш ги ръгам с две ръце
мерси за отговорите
W211-Avantgarde
Публикувано 10 март 2008 - 13:48
как го гледаха,че разбраха,че не е за смяна,и е каквото трябва?!?!?От такова точно "гледане"ме е най-страх!Всичко е нормално, гледаха ми маслото. Просто аз не съм се изразил правилно. Скоростите не влизат трудно просто когато е много студено сутрин рано влизат скоростите с една идея повече усилие разликата е минимална, а аз се изразих сякаш ги ръгам с две ръце
мерси за отговорите
Гледал съм ги-отвие отгоре,бръкне с пръст,гледа и вика:екстра е-бистро е-карай няма страшно!Ама ако тръгне да го източва отдолу обикновенно протичат едни ла.на...!
Публикувано 10 март 2008 - 18:15
Парвилно, че текат едни ла*на отдолу, колега сменяй не е толкова скъпо, пък и ще знаеш че си сипъл каквото трябва, и ще си караш спокойно.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни