Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Ръчни скоростиW211

• Please log in to reply
13 мнения по тази тема

#1 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 13 февруари 2008 - 09:13

Имам въпрос, когато е студена колата и скоростната кутия, нормално ли е сутрин да влизат по-трудно скоростите докато загрее и се разбърка маслото или дали е студена дали е топла трябва да си влизат по еднакъв начин.
  • 0
W211-Avantgarde

#2 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 13 февруари 2008 - 09:17

Имам въпрос, когато е студена колата и скоростната кутия, нормално ли е сутрин да влизат по-трудно скоростите докато загрее и се разбърка маслото или дали е студена дали е топла трябва да си влизат по еднакъв начин.

Според мен на тия студове нощно време всичко се одървя - маслото не прави изключение :icon_coolgrin:
Пробвай една врчер да я вкараш в топъл гараж и ако на сутринта ще разбереш има ли разлики :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 13 февруари 2008 - 09:18

:offtopic1: Малко ОФФ,може да ти свьрши работа.На 124 зад спирачната помпа има един клапан сьс зелен маркуч който задьржа до трета до достигане на определена температура на маслото в трансмисията.Не че няма да включи студена,но е по-трудно,спомага за оптималното достигане на работна температура.ЬП ШИФТ ДИЛЕЙ ВАЛВ му викат,код 26 ако помня.И ако я караме по логика.................Аз каквото и да сьм карал през зимата все по-трудно му влизат скоростите на студено.
  • 0
.

#4 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:

Публикувано 13 февруари 2008 - 09:21

Аз имам и гараж, но някога си я вкарвам в задния двор направо, на закрито под навесче, но на студено. не съм обръщал внимание друг път вчера ми направи впечатление :)
  • 0
W211-Avantgarde

#5 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 13 февруари 2008 - 10:13

И при мойта(124/Е)беше така,като я купих и се оказа,че предишния собственик сменил маслото на скоростите с класическо трансмисионно масло,а не с АТФ-МВ 236.6-може и да не си спомням точно спецификацията!Та айде веднага на"майстор" и за негов ужас го накарах да източи новото масло! :tongue: След,като налях АТФ нещата "заспаха"-и при минус 15 включва леко.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#6 1краси1

1краси1

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Мнения:
  • Град:st zagora

Публикувано 13 февруари 2008 - 17:45

На всички скорости ли влиза трудно ?
  • 0

#7 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 13 февруари 2008 - 18:35

Колата ми седи на двора... Тука температурите падат под -15 градуса чат пат, и съм с това масло вече 80 000 километра (време му е за смяна). Сутрин като запаля колата не ми е направило впечатление да влизат по-трудно скоростите, но колата работи поне 5 мин. на място... С нов съединител съм ако е от значение. Модела е W210-ка.
  • 0

#8 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 14 февруари 2008 - 09:22

Колата ми седи на двора... Тука температурите падат под -15 градуса чат пат, и съм с това масло вече 80 000 километра (време му е за смяна). Сутрин като запаля колата не ми е направило впечатление да влизат по-трудно скоростите, но колата работи поне 5 мин. на място... С нов съединител съм ако е от значение. Модела е W210-ка.

Съгласен съм.И аз държа другата кола на двора но няма проблеми.Нормално е при -15 дасе сгъсти маслото ,но чак пък да влизат трудно.В норвегия кво ща прават? :kill_myself:
  • 0

#9 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Публикувано 14 февруари 2008 - 13:21

Аз лично залага на неправилно масло в скоростната кутия :icon_coolgrin:

поне при мен с тези симптоми това реши проблема - смяна на диференциалното масло с АТФ масло ............

:soldier:
  • 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#10 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 28 февруари 2008 - 12:52

Това което съм запомнил от LINX е, че скоростите на W211 нямат абсолютно нищо общо с предишните.
Аз лично дълбоко се съмнявам твоите да работят много време ако не са с подходящото за тях масло - цената на модерните технологии ;)
При мен (210) също някой беше налял обикновено трансмисионно.
Дори с кафявата глеч не съм имал никакъв проблем при превключване тази зима.
Е, като насипах ATF усетих незначителна разлика но в никакъв случай не ми се е набивало като проблем.
Има някаква вероятност и при теб да е нещо свързано с маслото и нищо не пречи да го смениш.
Ако не се оправи проблема, поне ще си свършил едно богоудобно дело в полза на Меро - предполагам, че не си го сменял до сега? :rolleyes:
  • 0

879897.png

#11 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Публикувано 28 февруари 2008 - 13:07

Беее когато колата е уличница и при много ниски температури е нормално лоста да върви малко тегаво отначало. Пааа колегата да си смени маслото, така профилактично щото знае ли човек предния собственик какво е налял вътре. :)
  • 0

#12 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:

Публикувано 10 март 2008 - 13:43

Всичко е нормално, гледаха ми маслото. Просто аз не съм се изразил правилно. Скоростите не влизат трудно просто когато е много студено сутрин рано влизат скоростите с една идея повече усилие разликата е минимална, а аз се изразих сякаш ги ръгам с две ръце :) мерси за отговорите
  • 0
W211-Avantgarde

#13 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 10 март 2008 - 13:48

Всичко е нормално, гледаха ми маслото. Просто аз не съм се изразил правилно. Скоростите не влизат трудно просто когато е много студено сутрин рано влизат скоростите с една идея повече усилие разликата е минимална, а аз се изразих сякаш ги ръгам с две ръце :) мерси за отговорите

как го гледаха,че разбраха,че не е за смяна,и е каквото трябва?!?!?От такова точно "гледане"ме е най-страх! :blink: на твое място си сменявам маслото без да се замислям,ама ти си решаваш.
Гледал съм ги-отвие отгоре,бръкне с пръст,гледа и вика:екстра е-бистро е-карай няма страшно!Ама ако тръгне да го източва отдолу обикновенно протичат едни ла.на...!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#14 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 10 март 2008 - 18:15

Парвилно, че текат едни ла*на отдолу, колега сменяй не е толкова скъпо, пък и ще знаеш че си сипъл каквото трябва, и ще си караш спокойно.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни