Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с поплавака в резервоара за нивото на горивотоW124 250D

• Please log in to reply
21 мнения по тази тема

#1 Mihail124

Mihail124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:
  • Град:Plovdiv

Публикувано 11 февруари 2008 - 22:26

не ми работи поплавака в резервоара на w-124 250d цената му е 310лв. работил съм много по мерцедеси има го от 5год. нито единпът не е каран на сервиз аз самия ремонтирам много често мерцедеси наи често двигатели 601 , 602 , 603. на 124и 190 доста неща сам сменял по такива автомобили обаче за това да дам 310лв. за поплавака не ми се струва нормално. Доста от частите които сам сменял не ми се струват по скъпи от другите марки автомобили марки с които сам работил става вапрос за оригинални части де, моля ако някои може да помогне със съвет по този въпрос моля.
  • 0

#2 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 11 февруари 2008 - 22:29

Писано е вече по този въпрос във форува, питай търсачката ще ти кажe всичко ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#3 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2008 - 22:52

ми за тези години монтийорлук,барем да беше си откраднал от некоя морга един мерц за части,...
Евтин е нивомера,...на голф 3 е 550 лева
  • 0

#4 Mihail124

Mihail124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2008 - 23:02

За толкова години наи много мразя да ходя по моргите ама маи ще се наложи може пак и да намеря някои читав. понеже може някои да не е отварял да си чисти резервоара на колата е хубава да знае какво става вътре с една 15-20годишна дизелова кола и какви мизерии има вътре.
  • 0

#5 Mihail124

Mihail124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2008 - 23:04

от самата нафта се образува мазен слои по стените на резервоара та дори тя и да е от наи качествен тип. това не е проблем не и пречи на колата толкова това нещо ама просто споделям това ми се случвало да свалям резервоараи защото имало вода вътре.
  • 0

#6 Mihail124

Mihail124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2008 - 23:16

по принцип е добре да се свалят и да се промиват с бензин или корселин резервоарите преди да се подменят разпръсквачите с нови и въобще да се почисти за да се гарантира по малка вероятност да се запуши някоя тръбичка на горивната с-ма преди инжектора на гнп
  • 0

#7 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Публикувано 11 февруари 2008 - 23:31

не ми работи поплавака в резервоара на w-124 250d цената му е 310лв. работил съм много по мерцедеси има го от 5год. нито единпът не е каран на сервиз аз самия ремонтирам много често мерцедеси наи често двигатели 601 , 602 , 603. на 124и 190 доста неща сам сменял по такива автомобили обаче за това да дам 310лв. за поплавака не ми се струва нормално. Доста от частите които сам сменял не ми се струват по скъпи от другите марки автомобили марки с които сам работил става вапрос за оригинални части де, моля ако някои може да помогне със съвет по този въпрос моля.

Аз лично НЕразбрах какъв е проблема точно :nono: Показва пълен резервоар и свети резервата? Нищо не показва а резервоара е пълен? Половин резервоар а показва пълен?..................... Бъди по конкретен :excl: Единственото което разбрах е,че разбираш от монтьорлък ;)
  • 0
Публикувано изображение
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!

#8 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2008 - 23:31

Няма да ти описвам процедурата по чистенето на нивомера понеже ми е писнало вече.
Набързо.
Сваляш аптечката.Дърпаш му кабелите.Равиваш с ключ 40 и косур или с тръбен и го вадиш.Отвиваш гайката отдолу.Измиваш,сглобяваш и си готов.Съпротивителните нижки не се барат със шкурка.
Това е.За 20 минути работа.
  • 0

#9 Mihail124

Mihail124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2008 - 23:46

ключа е 46 и се сваля само кората зад резервоара, а проблема е че не показва нивото седи на нула.има две мн.тънки влакна стоманени и едното е на резерва а другия е за стрелката на мен ми е скъсан и неможе да се оправи. иначе се разглобява и се почиства и сичко си идва на място.
  • 0

#10 Mihail124

Mihail124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2008 - 23:53

от пловдив съм знам една морга кадето има мн.мерцедеси ще си зема едно и ще го почистя и това ще е то благодаря за помощта
  • 0

#11 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Публикувано 12 февруари 2008 - 00:10

ключа е 46 и се сваля само кората зад резервоара, а проблема е че не показва нивото седи на нула.има две мн.тънки влакна стоманени и едното е на резерва а другия е за стрелката на мен ми е скъсан и неможе да се оправи. иначе се разглобява и се почиства и сичко си идва на място.

Оправя се всичко :blink: Намираш КАНТАЛ едно време си правехме едни машинки и си плетяхме синджирчета от кантал :wacko: сменяш скъсаното, запояваш,монтираш :D караш и се кефиш доволен от себе си :icon_welldone:
  • 0
Публикувано изображение
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!

#12 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2008 - 00:16

има две мн.тънки влакна стоманени и едното е на резерва а другия е за стрелката на мен ми е скъсан и неможе да се оправи.

Нижките са три а не две.По двете се движи поплавъка а третата е за резервата.Ако ти е скъсана тази за резервата й избацай една медна жица и нямаш грижи.Ако е скъсана някоя от другите две няма оправяне.Те са съпротивителни и си имат точни стойности на съпротивлението.Неможеш го оцели помъртно със заместител.
  • 0

#13 Mihail124

Mihail124

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2008 - 00:18

мерси няма лошо ще видя да си намеря някое на по сносна цена. те са мн тънки и незнам дали ще намеря толкова тънко телче кантал. метал с мн.голямо съпротивление обаче се сещам за котлони и печки пак там са навити мисля освен да развия да видя дали ще е толкова тънко незнам.
  • 0

#14 нокия

нокия

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2008 - 00:19

Mихаиле стига с тия ремонти. Остави тази 190-ка и тази 124-ка да красят авиомузея в Крумово. Те са страхотни и такива в Пловдив други няма, ама ти е време вече за Е-класа. :icon_coolgrin:
  • 0

#15 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2008 - 00:21

Няма да стане с кантал.На 100% съм сигурен.Датчика посмъртно няма да отчита точно.
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни